Lassie NYT 2011


2 søstre fra mit H-kuld - Hayley og Lady (her ½ år gamle) - hygger sig med hver sit æble, som de selv har fundet -
 og det er dejligt at tage en slapper og ligge tæt, efter at have leget vilde dyr.

horizontal rule

(Forklaring på forkortelserne er nederst på siden)

31. december
Se opsummeringen af hvad der er sket på Lassie fronten i 2011:

Året der gik 2011

Klik på teksten over dette - eller klik her

28. december
Årets sidste Lassie-tur gik til Hesede Skov ved Haslev, hvor Ladys familie havde arrangeret en tur der skulle have ført os til "Svenskekløften" og "Paradishaven", men pga. jagt i skoven var en stor del af skoven spærret af, og altså også stierne til netop disse steder. Men vi fik alligevel gået en dejlig tur i den tilgængelige del af skoven, og Preben, Marianne, Anders og Lady har lovet at gentage turen udenfor jagt-sæsonen.  Ladys familie trakterede med skønne boller og en meget flot - og velsmagende - kransekage - Tusinde tak. :-) Også stor tak til jer alle for en hyggelig tur, rigtig godt nytår alle sammen, og på gensyn til mange Lassie-ture i nye år.

12. december
I dag kom der en mail fra DKK, dommeren der dømte Cody (se nedenstående), har erkendt at han dømte forkert d. 27/11, og Codys point bliver derfor rettet. Det betyder at Cody opnår 1. præmie, og da han har fået 1. præmier 2 gange tidligere, så kan han nu smykke sig med titlen: Dansk Lydigheds Champion.
Det er jeg utrolig glad og stolt over.
Stor tak til Conni, (ejer af Cocky og Peia), som har været min fantastiske coach i træningen mod LP3 prøven. Uden hendes "påfund", var vi ikke nået så langt så hurtigt. Cody er nu både Rally og Lydigheds Champion - lige som sin halvsøster, Vonda
Codys Kuldsøster, Peia er også blevet Lydighedschampion i år

27. november
Cody var atter til LP3, denne gang i Sorø, hvor Border collie klubben stod for arrangementet. Men nu er der 3 høj-løbske tæver herhjemme, og det kunne Cody ikke helt glemme.
Denne prøve foregik i 2 ringe, med "Fælles dæk" og "Sit" i ring 1, derefter gik vi til ring 2 og udførte "Fri ved fod", "Dirigeret apport", "Positioner under gang", "Indkald med stop" og "Fremsending, så tilbage til ring 1 og lave "Stillingsskift", "Spring-apport" og "Næseprøve". Alt gik fint indtil vi skulle tilbage til ring 1 og lave de sidste 3 øvelser, for nu troede Cody lige vi var færdige og skulle hjem, så han fik 0 i 2 af de sidste 3 øvelser. Det ene 0 var nu ikke helt efter reglerne, for da han var lidt længe om at tage søgepinden, sagde jeg et ekstra "Søge", og det takserede dommeren til et 0? Der står ikke noget i DKK's reglement for LP3, at det giver 0 at give en ekstra kommando, det står der derimod for Eliteklassen - så det er vist en fejl?
Det var helt tydeligt, at Cody var ret utålmodig efter at komme hjem til alle de dejlig damer han vidste var derhjemme, selv om han slet ikke for lov til at være sammen med dem, men han lever jo i håbet.
Han opnåede 203 point og en 3. præmie, hvilket er flot, når der var et 0 i 2 øvelser.
20. november
Cody bestod atter LP3 med 1. præmie
DKK's kreds 4 (Sønderjylland) stod for arrangementet, der blev holdt i Brørup ved Vejen, og Palle Bergsø var dommer.
Selv om der lige pt. er 4 tæver i løbetid her på kennelen (ingen af dem skal dog parres), og Cody derfor er lidt kulret i sit hoved, så gjorde han det alligevel så godt, at han blev dagens bedste i klasse 3 - Godt gået Cody 
w
Da dette er 2. gang Codys får 1. præmie i LP 3, så mangler han altså "bare" en endnu, så kan han kalde sig Dansk Lydighedschampion - så det vil vi naturligvis forsøge.

30. oktober
Lassie-tur til Hedeland
Inge og Bent + Thala havde atter arrangeret en tur i det skønne Hedeland ved Roskilde.
14 Lassier + deres mennesker havde en dejlig tur i det kuperede og smukke landskab. Efter en lang tur hyggede vi os med kaffe og dejlig hjemmebag. Tak til alle der troppede op, og til bagermestrene for de lækre kager, og til Inge og Bent for arrangere både turen og ulejligheden med at skaffe hytten.

29. oktober
Hyrdedag for Lassie-hyrde-hunde.
I tæt tåge begav 6 Lassier m/familier sig til hyrdedag hos
TipTopAussie, et skønt sted, hvor man får virkelig en god indsigt i hyrdningens svære kunst. Jewel, Lady, Ginger, Thala, Buick og Memphis havde en herlig dag, og alle var meget tændte på fårene. Det er altid utrolig spændende og fascinerende at se, og jeg var meget glad og stolt over alle hundenes arbejdsvillighed.
Se masser af billeder her og her


Jewel manglede sandelig ikke hyrdeinstinkt

15. oktober
Lydigheds- og rallyprøver i Køge, arrangeret af Collieklubben, og med deltagelse af 6 Lassier.
Der var Lassier i rally ekspertklassen, og i lydigheds klasse 1 + 2 + 3.
Bedst gik det Ginger, som var oppe i LP 1, og opnåede 176 point ud af 180 mulige, hvilket giver en 1. præmie og hun blev dagens bedste i den klasse, FLOT
Derudover var Bella i LP 2, og Valdi og Peia i LP 3, og de bestod deres klasser - også FLOT
Jeg var oppe med Cody i LP3, og det var så ikke helt så flot, for han bestod ikke klassen denne gang. Cody har et problem med at han ikke kan holde koncentrationen, når der går for mange timer, fra han er ankommet, til han skal være på. Her var vi kommet kl. 8.15 (vi skulle være klar fra kl. 9) og han kom først op ved 15 tiden. Så er han altså blevet træt, og gider ikke rigtig mere. Han måtte indkassere et rundt 0 i 3 af øvelserne - og så kommer man ikke særlig højt op på pointskalaen. Jeg håber at han kan blive bedre til at holde koncentrationen, for han kan jo alle øvelserne, når vi træner.
I Rally var Jewel ikke helt sig selv i Ekspertklassen, så det var ikke det niveau hun plejer at lave, men dagen efter var Jewel rigtig syg, så måske var hun faktisk sløj allerede på prøvedagen?
Men jeg er nu glad og stolt over at der var 6 aktive Lassier med, så jeg vil sige tusinde tak til jer alle for en dejlig dag. og TILLYKKE med resultaterne.


Helle med Ginger - og alle deres præmier.
Stort TILLYKKE herfra


Bella, Valdi, Peia, Cody, Jewel og Ginger

8. oktober
Hayley og Vonda samt Jewel var til rally-stævne afholdt i Andelslandsbyen i Holbæk. Jewel og Hayley stillede op i Ekspertklassen, og Vonda skulle lige prøve Championklassen igen. Det regnede ret meget det meste af tiden, så banen blev mere og mere til en gang ubehageligt pløre - heldigt for Vonda at dagen startede med Champ.klassen. Vonda fik 89 point og blev dagens 3 vinder, så det var da flot. Derefter kom Ekspertklassen, Jewel gjorde det bedste hun kunne, men svært var det i mudder og regnvejr. Hun fik alligevel 74 point og blev dagens 4. vinder, rigtig flot på de vilkår. Hayley skulle op som en af de sidste i klassen, og da vi pænt sad og ventede på tur, og nøje hold øje med, hvornår hunden før os skulle på, ja, så blev vi lige pludselig kaldt ind på banen - rækkefølgen var ændret, uden at vi havde fået besked. Det var ikke lige sagen for Hayley, så jeg valgte at stoppe, da hun slet ikke var klar.


Hayley og Vonda - stadig lidt våde og snavsede efter dagens strabadser, men 3. vinder rosetten klæ'r da Vonda
Hayley er så glad for rally, så da hun fik en rigtig dårlig start, så valgte jeg at trække hende fra prøven, hun skulle nødig få en kendelig oplevelse.

24. + 25. september
Lørdagen bød på Rally prøver i Sorø, og jeg havde tilmeldt både Daisy og Hayley. De gjorde det begge super godt, Daisy endda helt uden fejl, så hun fik 100 point - og blev dagens 1. vinder i Øvede klassen. Derved er hun rykket op i Ekspertklassen, efter bare i alt 3 prøver i rally. Daisys oldebarn gjorde det også rigtig flot, hun er allerede nået til Ekspertklassen, og den bestod hun med 95 point og fik herved "1. pind" mod rally championatet, og hun blev dagens 2. vinder i den klasse. Dommeren sagde faktisk ved præmieoverrækkelsen, om det kunne være rigtig at hun bare var 1 år gammel? Ja, Hayley er kun 1½, så hun har været ret hurtig til at nå så langt.
Om søndagen var jeg til LP3 med Cody, men det var ikke lige vores dag, så resultatet er ikke værd at skrive om ;-) Vi prøver igen en anden gang.
20. september
Dantos Lagonda er endnu en af de svenske hvalpe efter Lassies Applause To Buick, og hun har nu også gennemført den meget omfattende "korning" mentaltest, og da hun desuden har en godkendt eksteriør bedømmelse, har hun opnået den eftertragtede titel Korad.
Mor til Lagonda er Dantos Hervor og begge er opdrættet af Wanda Forsberg, kennel Dantos, som kan være meget stolt af sit avlsarbejde. Rigtig mange collier fra kennel Dantos har dels bestået Korningen og dels gennemført andre svære tests og prøver, med fantastisk flotte resultater. 
Kennel Lassie ønsker atter TILLYKKE


Korad, Dantos Lagonda er en smuk colliepige, og sikken en koncentration hun har.

17. + 18. september
Lørdag var Ginger oppe i LP1 ved DKK's stævne i Viby J., og fik atter en 1. præmie endda med 172 point (ud af 180 mulige), og blev dagens 1. vinder i klassen
FLOT - STORT TILLYKKE

Søndag var Ginger atter til LP1 prøve, hun var nemlig udtaget til at være med i DKK's konkurrence om Årets Lydighedshund 2011. Her fik Ginger 171,5 point og en 4. plads og det er rigtig flot, for bare det at være blandt årets 5 bedste hunde - af alle racer - i klassen, er noget af en præstation. Jeg er da meget stolt over, at der er en Lassie med i det fine selskab
TILLYKKE IGEN - I ER SUPER GODE

Om søndagen var jeg også på farten, for Hayley og jeg tog en tur over til Sverige, til udstilling i Lunds Brugshundeklub. Det gik rigtig godt, Hayley fik bedømmelsen "Excellent", og en meget fin kritik med mange rosende ord af dommer, Tomas Rohlin


Helle og Årets 4. bedste LP 1 hundepige - og som man kan se, så foregik prøven i regnvejr, men det spiller jo ingen rolle for en ægte arbejdshund ;-)

11. september
Rally prøve i Herlufmagle hvor Daisy var tilmeldt Øvedeklassen, og de 2 unge colliepiger, Jewel og Hayley debuterede i den svære Ekspertklasse.
Daisy klarede sin klasse ganske flot, fik 95 point og blev klassens 4. vinder - godt gået Daisy, det er jo bare 2. gang, hun prøver Rally.
Da Hayley skulle gå ekspertklassen, var der områder på banen, hvor hun af en eller anden grund ikke ville sætte sine poter. Hun gik i store buer udenom disse områder, og den går jo ikke, så det blev til en IB'er (ikke bestået) for hende. Jewel gjorde det væsentlig bedre, hun lavede faktisk øvelser, hun egentlig ikke kan, så det blev til 85 point - FLOT Jewel.


Daisy er jo egentlig mest til Dogdance -
og det er da lige før det ligner ;-)

27. august
Dagsljus Mountain Lion - i daglig tale bare "Theo"- er endnu en af Codys sønner i Sverige, og han har opnået titlen:
Svensk Viltspårchampion, og kan føje den officielle titel, Se.Vch. foran sit navn.
Særdeles imponerende og herfra skal lyde et stort TILLYKKE til ejeren Emma Persson.


SeVch Dagsljus Mountain Lion

28. august
Den årlige Lassiedag.
Unge og lidt ældre Lassier fra 11 forskellige kuld + venner til Lassier, stimlede sammen til en dag med leg og hygge. Vi var (atter) meget heldige med vejret, så trods styrtregn i dagene omkring Lassiedagen, og regn tæt ved, så hold det tørvejr i Stenlille.
Vi havde en rigtig dejlig og aktiv dag, men der var også tid til en masse hundesnak.
Traditionentro blev der afholdt Hundebowling - hvor der står 12 plastikflasker, som hundene så skal vælte så mange af som muligt på kortest mulige tid, dog max 1 min.
Årets Bowling-mester blev korthårede Zcarlet, nr. 2 blev Cocky og på 3. pladsen kom Vanilla, de kunne hver vælge en lille præmie. I indkald på tid blev der rigtig løbet stærkt, og det var kun få brøkdele af et sekund, der afgjorde placeringen. Der var 3 lige hurtige, nemlig Baltazar, Gaby og (igen) Zcarlet, de delte pænt 1. pladsen og fik alle en lille præmie. 
Desuden var der forskellige andre aktiviteter, men vi nåede desværre ikke at vise hvilke tricks hundene kunne - eller også glemte vi det - eller vi var blevet for trætte?
Tusinde tak til alle for jeres indsats, og dejlige og positive måde at engagere jer i alle mine påfund. Jeg er meget glad for at I tropper op til arrangementet, der var endda 2 Lassier, der havde fået deres ejere til at tage turen fra henholdsvis Midt- og Nordjylland - flot :-)
Se mine billeder fra dagen her
Og Conni's her

Her har vi lige haft skudprøve, hvor vi på ganske udramatisk vis ser hundenes reaktion på skud. Helle der træner redningshunde, har tilladelse til at have en "skyder" - og de klarede det alle fint.
28. august
Endnu et par svenske Cody-børn har været til MH og gennemført ganske flot. Se en dejlig mail jeg fik fra opdrætteren, Bettan på
kennel Springmist:
Sen i söndags gick de två kvarvarande Pixie/Codybarnen MH med lysande resultat!! Jag är så supernöjd med deras MH-resultat, det är jättebra!! Pussa Cody från oss!
Tak Bettan for den dejlige besked, og kram Cody og Pixies søn og datter fra både mig og Cody.
27. august
Endnu et flot resultat fra Sverige:
I dag har Dantos Mystery Man, ”Tapper” gennemført en officiel Mentaltest (MT) i Örebro Brugshundeklub med 352 point. Denne test er noget mere omfattende end den svenske MH (Mentalhundebeskrivning) - som så igen er skrappere end den danske UHM (unghundementalbeskrivning). Tapper er desuden godkendt eksteriørmæssigt, så nu kan han smykke sig med titlen: "Korad" før sit navn.
Tapper er opdrættet af kennel Dantos i Sverige, men det er
Lassies Applause To Buick, der er den stolte far. Hjertelig tillykke til både opdrætter og ejer – og jeg er altså også lidt stolt.


Smukke Tapper - søn af Lassies Applause To Buick
Korad Dantos Mystery Man

21. august
Cody har jo flere børn i Sverige, og der går man meget op i colliens mentale side, derfor bliver rigtig mange collier mentalbeskrevet, og altså også Codys hvalpe. Her er det  Springmist's Hamlet The King, kaldet "Kålle", en søn fra kuldet med
Korad, Springmist's Walkabout.
Kålle klarede testen med bravur og med 1 (det bedste) i skud, hvilket vil sige, at han var helt uberørt.
Cody har selv været til både svensk og dansk Mentalbeskrivning (MH) og på han side kan man læse om testen og også se Codys resultat.
Tak for billederne til Wanda og tillykke med resultatet til Bettan, kennel Springmist.


Kålle med sin ejer Monika

21. august
Hayley og Jewel var til officiel rally prøve i Lille Skensved og begge colliepiger er jo nået til Øvedeklassen. Hayley manglede bare 1 "pind" (bestået prøve med over 80 point) for at blive Øvedemester, og selv om hun var lidt ukoncentreret et par gange, så fik hun 93 point og er hermed officielt i DKK rykket op i Ekspertklassen. Jewel manglede 2 "pinde", men da arrangørerne havde fået dispersion til at afholde 2 officielle prøver, så var Jewel tilmeldt dem begge. Hun klarede det helt fantastisk flot, i første prøve fik hun 98 point og blev klassens 1. vinder, og i 2. prøve fik hun sandelig max point - 100, og blev klassens 3. vinder (der må have været 2 andre med 100 point, men som har haft en hurtigere banetid.
Kæmpestort TILLYKKE til Merete og Jewel, det var virkelig en fornøjelse at se jer SUPER FLOT.
Samme weekend var Ginger oppe i LP 1 i Varde, og fik endnu en 1. præmie, der er sandelig også smadder flot - også stort TILLYKKE til jer.
Her Merete og Jewel i fineste stil - og "snorlige" som Merete kalder det ;-) Det ser da rigtig godt ud!
14. august
Så var det Hayley, DeeDee og Vondas tur til at komme med på sjov, da der var Rally konkurrencer i Jyderup arrangeret af DcH. Disse prøver er ikke anerkendt af DKK, og tæller derfor ikke med i DKK regnskabet, men DcH anerkender DKK's prøver, så man kan tage alle DKK resultater med over i DcH.
Prøverne er de samme, dog er der endnu en klasse i DcH, nemlig Åbenklasse, hvor alle kan deltage uanset tidligere point og oprykninger.
Alle 3 bestod deres klasser, og Hayley rykkede op i Ekspertklassen, men altså kun i DcH regi.
Vonda var som den eneste af Lassierne tilmeldt Åbenklasse, og hun klarede det så flot, at hun blev dagens 2. vinder og fik flot pokal med hjem.

Her er det DeeDee i fin stil i ekspertklassen (på vej gennem det "fristende 8-tal"), mens Tilde ligger Æresplads. Billedet er tage af Majbrit Madsen
6. august
Cody klarede i dag den svære LP 3 med 233 point, hvilket giver en 1. præmie og titlen LP 3.
Det var første gang han var oppe i denne klasse, som foregik i Køge og var arrangeret af Berner Sennen klubben, dommer: Hans Ove Pedersen. Jeg havde egentlig bare tilmeldt ham, for at se hvordan formen var, så jeg - sammen med min coach - kunne finde ud af, hvad der skulle fokuseres på. Cody gjorde alle øvelserne så godt, han kunne, så jeg er ret stolt over ham. Der er bestemt plads til forbedring, men jeg havde jeg nu ikke troet, at vi ville få 1. præmie allerede. Hvis man vil se hvilke øvelser der er i DKK's LP program, er her et link til dem


Cody apporterer i flot stil

30. juli
Hayley var atter oppe i Rally Øvede-klassen, denne gang ved DKK's prøve i Vejen, hvor Pia Johnsen var dommer. Hayley gjorde alle øvelser perfekt, men jeg kom til at trippe i en enkelt øvelse - hvor man altså ikke må trippe - og det kostede 6 point. Men vi er nu godt tilfreds med 94 point, som jo giver den 2. "pind" på vejen mod Rally øvede mester.
Ved samme arrangement (løb over 4 dage) var Ginger 2 gange oppe i LP 1 og fik 1. præmie begge dage. Hun blev endda klassens 1. vinder den ene dag og 2. vinder den anden. FLOT :-)
29. juli
Sidste gang med sommertræning og hygge for Lassier. Ca. hver 14. dag har vi trænet og hygget, og hundene har leget vilde dyr, men nu går træningen i gang rundet omkring, så der er gode muligheder for at fortsætte. På billedet træner vi fællesdæk, og fra venstre mod højre er det: Amber, Hayley, Lady, Tjalfe, Asti, Jewel, Ike, Halifax og Bella. Tak for jeres opbakning til disse arrangementer, det har været super hyggeligt for mig at se jer alle.


Fællesdæk for 9 Lassier

14. juli
Så kom endnu et HD resultat - denne gang fra Finland, hvor Halifax (fra H-kuldet) bor. Han blev tjekket både for hofter og albuer, og resultatet var det bedst mulige: A på hofter og 0/0 på albuer :-)
Desuden har jeg netop fået besked om at Pippin (også fra H-kuldet og bor i Holland) vil blive HD fotograferet i nærmeste fremtid - og det glæder jo den gamle opdrætter.
Her deler far og Pippin te - selvfølgelig med mælk og sukker...............ren hygge :-)


Tak for billedet Anette

27. juni
Endnu en af I-hvalpene, Iza (Aica x Bjarne) blev HD fotograferet, og det officielle resultat er netop kommet, det blev et flot A, lige som alle de andre. Aica har således en fantastisk flot status på sine hvalpe: Ud af de 16 hvalpe hun i alt har fået, er de 13 HD fotograferet (heraf 1 i Holland og 1 i Tyskland) og alle har fået den bedste status, nemlig A. Af de 3 der mangler bor en i Norge, og hun vil blive HD fotograferet i løbet af året, så 14 ud af 16 det er virkelig imponerende :-)
Ejerne af de 2 sidste Aica-børn, ønsker ikke deres hunde HD fotograferet, og det er naturligvis helt ok, jeg respekterer 100 % ejernes beslutning, det er jo ganske frivilligt.
17. + 24. juni
Da I- og J-kuldene nu er blevet 1 år gamle, er det tid til få dem HD fotograferet. Jeg prøver altid at få så mange af hvalpene som muligt tjekket, da det er meget vigtigt - både for mig i mit avlsarbejde og for ejerne - at vide hundens HD status. Dem, der bor i rimelig afstand fra mig, tropper op hos min dyrlæge, og så tager vi dem på stribe. Min bil er så udstyret med kaffe, te og sodavand og hjemmebagte boller, så der er lidt at stå imod med for ejerne, for der kan være lidt ventetid. Denne gang havde 6 af hvalpekøberne sagt ja, til den fælles HD-dag, og vi delte seancen over 2 fredage, med 3 på hver. Alle hundene klarede det super fint, og den officielle status for alle 6 er nu kommet - det blev et flot A for dem alle :-)
Tusinde tak fordi I ville være med, det er jeg meget glad for, og jeg er lykkelig over resultatet.
Flere af I- og J- hvalpene vil blive fotograferet i nær fremtid, men de bor enten i Jylland eller i udlandet, og kunne derfor ikke deltage.
21. juni
Ginger træner til at blive Redningshund, og det kræver en hel del. I dag bestod hun "Grund-uddannelse Redningshund", som er en prøve, der skal bestås med mindst 67 ud af 100 point, for at hunden kan fortsætte træningen mod Redningshundeprøven ("Funktionsuddannelse Redningshund"). Denne 1. prøve består af lydighedsøvelser, en færdighedsbane og til sidst skal hunden finde 3 figuranter, hvor den har 5 minutter til at finde hver! Ginger bestod prøven med 95 ud af 100 point, og figuranterne blev fundet på i alt 1 minut og 28 sekunder! FLOT klaret Ginger :-)


Her giver Ginger hals efter at have fundet en figurant,
der er gemt nede i et rør i ruinen.
Læs om Helles redningshundetræning

12. + 13. juni.
D. 12/6 var der rallyprøve i Køge, hvor DeeDee var oppe i Ekspertklassen, men hun var slet ikke oplagt den dag, så der er ikke noget at skrive om - bortset fra at hun og jeg havde en hyggelig dag alene sammen - og det er jo ikke så ringe endda.
Men dagen efter, 2. pinsedag, var der sandelig noget at for fortælle: 4 Lassier var til Rallyprøve i Skælskør og alle klarede prøverne med bravur:
Daisy og hendes søn Max (fra G-kuldet) debuterede begge i Rally i Begynderklassen, Max scorede 92 point fik så første "pind" (ud af 3) mod oprykning til næste klasse, og Daisy opnåede sandelig 100 point, hvilket vil sige fejlfrit og betyder, at hun ryger direkte op i næste klasse. Hun blev samtidig dagens 2. vinder kun slået ved at 1. vinderen gik banen 1 sek. hurtigere. 
Jewel og Hayley debuterede begge i Øvedeklassen og også de klarede det rigtig flot:
Jewel opnåede 85 point, hvilket igen giver første "pind" mod oprykning.
Hayley opnåede 91 point og fik derved også sin første "pind".
Tusinde tak for en dejlig og hyggelig dag og stort TILLYKKE med de flotte resultater.

Debutanterne: Hayley, Daisy, Max, og Jewel efter veloverstået prøve. Se Michaels billeder her
Daisy bør være ekstra stolt, for Max og Jewel er hendes børn, og Hayley er hendes oldebarn.

og d. 11. juni:
Sally (se beskrivelsen lige under dette) har i dag gennemført en Mentaltest, og det gjorde hun så imponerende, at hun er blevet det, de i Sverige kalder "Korad", hvilket er en officiel titel: Så nu er hendes navn: Korad, TJH Dantos Lasalle :-)  SUPER FLOT
5. juni
Dantos Lasalle, kaldet Sally
kan nu smykke sig med den officielle titel TJH = Tjenestehund, da hun har bestået og er blevet godkendt som forsvarshund. Sally er opdrættet i Sverige af kennel Dantos, men hun er datter af en Lassie, nemlig Lassies Applause To Buick, som er kuldbror til min Aica. En halvsøster til Aica, Vanilla er uddannet redningshund, og Vanillas niece, Ginger er ved at blive det. Dejligt når collien viser, at den har evner til at klare vanskelige opgaver. I Danmark er det ikke ofte man ser en virkelig "brugstrænet" collie, men i Sverige har de fået øjnene op for, hvor alsidig en collie kan være, når bare temperamentet er godt og stærkt. 
Stort tillykke til opdrætteren Wanda Forsberg, og selvfølgelig også til ejeren.


Mikael og Sally efter vel overstået forsvarsprøve.

Jeg har bedt Wanda (opdrætteren af Sally) om at beskrive lidt af prøven, og det lyder meget spændende, så her er det - på svensk, men det går nok:
"De har en lydnadsdel men utan apportering samt skottprov, sen är det spår med olika föremål, plast metall, trä. Spåret är 1500 m långt.
Fast bevakning under en timme. En figur går i skogen och hunden skall markera denne och att han rör sig. Hunden måste vara tyst.
Så är det en patrullstig, den är 1000 m och hunden skall markera figurant och föraren skall tala om för domaren att här markerar hunden och går ner på knä bredvid hunden. Det är en figurant som gör ett ljud och en figurant som är tyst som markeras med luktsinnet. Dessa ligger en bit in i skogen. Föraren vet inte var figuranterna är.
Lydnadsprovet och skottprovet görs före det stora provet. Detta är under två dagar. Hundarna sover ute i "koja" på natten medans förarna sover i tält. Hundarna tas om hand av andra än föraren. Hundarna skall vara tysta.
En godkänd tjänstehund + förare kan bli utkallad för att t.ex. söka efter en försvunnen person. Polisen samarbetar med Brukshundklubben och hemvärnet i sådana fall."

2. juni
Sandelig om ikke Heidi og Fellow atter var til officiel Rally prøve og atter bestod med glans :-)
Denne gang drog de til Esbjerg, hvor Pia Hansen var dommer, og de opnåede 87 point og blev Rally Begynder Mester på dagen.
Jeg synes det er virkeligt flot klaret.
STORT TILLYKKE til jer begge :-)

28. maj
I dag var der også officielle Rally prøver i Vadum arrangeret af DKK kreds 7 og med Trine Dyrgaard som bedømmer. Fellow var for 2. gang oppe i Begynderklassen, og opnåede 84 point, og fik dermed sin 2. "pind" til at blive Begyndermester. Nu mangler de bare den sidste, men mon ikke I snart snupper den.
Hjertelig Tillykke til Heidi og Fellow, I er bare blevet så dygtige, og Fellow er blevet noget mere fornuftig med alderen.

28. maj
Collieklubben afholdt officielle prøver i både Lydighed og Rally, og der var 8 Lassier med.
Ginger bestod LP1 med en flot 1. præmie, hvilket giver titlen LP1 og hun snuppede også 1. "pind" Ekspertklassen i Rally. Peia var oppe i LP3, men i dag var der et par 0'er, så ingen røde bånd denne gang, men hun har jo vist at hun kan. Jewel, Hayley og Baltazar stillede alle i Begynderklassen i Rally, men Baltazar - der jo bare er en ganske ung han - havde lidt svært ved at koncentrerer sig, og bestod ikke denne gang. Begge piger bestod, og da det var 3. gang for dem begge, kan de nu sætte titlen RBM (Rally Begyndermester) foran deres navne. DeeDee og Vanilla var begge oppe i Ekspertklassen, men ingen af dem opnåede de eftertragtede 95 point - DeeDee manglede bare ganske få par point - og Vonda gjorde det så godt hun kunne i Championklassen - det var bestemt ikke hendes skyld, at vi fik en IB (ikke bestået), det var mig, der tog et forkert skilt!!!


Baltazar, DeeDee, Hayley, Peia, Vonda, Jewel,
Ginger og Vanilla
Tusinde tak for en dejlig og hyggelig dag og
TILLYKKE med resultaterne.
 Kristina med Baltazar og jeg med Vonda øver os lige lidt mere til næste gang ;-)
 
Her er mine billeder fra dagen.

Og endnu flere her, taget af Jewels familie,
tak til Michael for de dejlige billeder

20. maj
Jewel gjorde det igen :-)
DKK' kreds 8 afholdt Rallyprøver i Østerlars på Bornholm med Johanna Allanach som bedømmer, og Merete og Jewel stillede for 2. gang op i Begynderklassen. Det gik også denne gang rigtig godt, de fik 90 pint - og Jewel er endda i løbetid - så nu mangler de bare en enkelt "oprykningspind", så er de i Øvedeklassen
STORT TILLYKKE - Flot klaret

14. maj
Dansk Lydigheds Champion er en titel, der er stor respekt om, det er ikke noget man kommer sovende til. Hidtil har kun 2 Lassier erhvervet denne titel, men fra i dag kan Lassies American Cassiopeia - kaldet Peia - smykke sig med et DKLPCH foran sit navn, og det er da sejt.
Man skal bestå den svære LP 3 med 1. præmie 3 gange for at opnå titlen, og Peia fik - som man kan læse lidt nede her på siden - klaret de 3 prøver på bare godt en måned - fantastisk flot.

STORT TILLYKKE TIL CONNI HANSEN OG PEIA

14. maj
Der var flere Lassier der gjorde det godt i dag, jeg var nemlig taget til DcH's Rally stævne i Vordingborg med Hayley, DeeDee og Vonda. Resultatet blev at Hayley blev dagens 2. vinder i Begynderklassen, og Vonda vandt Ekspertklassen. Jeg havde desværre misforstået reglerne mht. til opnåede resultater i DKK og hvilke klasser man så måtte gå op i hos DcH, og det gjorde at DeeDee's resultat i Øvedeklassen ikke gjaldt. Men alligevel en herlig dag, med fine resultater - og nu har jeg lært det ;-)

Jeg nænnede ikke at stille dem op til et billede, så i stedet satte jeg deres respektive pokaler hen til dem, der vandt dem, og så kunne de bare gnave videre på deres lammeben. Alle fik naturligvis ben, ikke kun dem der vandt ;-)

8. maj
Der gang i de Daisy-børn, i dag var det Peia's halvsøster, Jewel, der viste Lassie-flaget :-)
Jewel - a.k.a. Jewel Babe - var til afsluttende prøve i Sydkystens Hundeskole, og blev dagens bedste med 80 point ud af 90 mulige.
Flot klaret af knap 11 måneder gamle Jewel, og også rigtig godt gjort af "mor".
Stort TILLYKKE til Jewel og Merete - jeg er meget spændt på at følge jer fremover :-)

7. maj
WOW Peia gjorde det sandelig igen :-)
Ved DKK's officielle Lydighedsprøver i Hillerød bestod Peia atter den svære LP3 med 1. præmie og denne gang endda med 249 point ud af 280 mulige. Det er en meget svær klasse, og består man den 3 gange med 1. præmie tildeles hunden titlen Danske Lydigheds Champion. Peia har nu de 2 x 1. præmier i hus, og mon ikke også hun klarer det endnu engang? Jeg sikker på at hendes dygtige ejer ikke helmer før titlen er hjemme :-)
Kæmpe stort TILLYKKE til Prinsesse Peia og selvfølgelig til Conni - det er virkelig så flot.

1. maj
DeeDee træner - sideløbende med Rally - også i  DcH's C-klasse, og i dag bestod hun C-prøven ved et stævne i Herfølge. Hun har derved opnået "En halv oprykning", som det hedder i DcH sprog. Man skal nemlig bestå en klasse 2 gange indenfor samme kalenderår for at rykke op i en sværere klasse, så jeg håber hun kan gentage succesen ved et senere stævne.
DeeDee har et "problem" i Runderingsøvelsen, hvor hun skal finde og gø ad en figurant, for DeeDee synes nemlig ikke det er særlig velopdragent at gø ad en venlig person. Hun styrter fint ud og markerer, hvor figuranten er gemt, og hun bliver fint til jeg kommer, men hun nægter at gø ad ham! Derfor får hun ikke mange point i den øvelse, så det er med at gøre resten så godt som overhovedet muligt, for at vi kan opnå de point der skal til at bestå.


DeeDee slapper af efter veludført prøve.

22. april
S
å var det tid til Lassie-påsketuren til Gyrstinge Sø. 19 glade collier og ca. lige så mange ejere, startede med at gå en lang tur gennem Store Bøgeskov, hvor vi bl.a. kunne nyde hvide, blå og gule anemoner, den nyudsprungne bøg, og et aldeles pragtfuldt vejr. Vi gik i omkring 2 timer, og så var der ellers hygge med kaffe og boller ved søen. Hestene, der er med på billedet, er ikke nogen forvoksede Lassier, men tilhører andre af skovens gæster ;-)
Tak for en herlig dag alle sammen


Hygge ved søen efter en lang dejlig tur

17. april
Sandelig om ikke endnu 2 Lassier har været til Rally prøver i dag. Jewel (fra J-kuldet) og Ike (fra I-kuldet) var taget til Ølstykke, hvor DKK's kreds 1 arrangerede officiel rally-prøve med Frank Kuhfeld som bedømmer. Det var debut for begge hunde, og Jewel klarede det utrolig flot, hun fik 93 point, og derved er første "pind" i Begynderklassen hjemme. Ike var desværre mere optaget af alt det spændende, der foregik omkring ham, så koncentrationen var ikke helt rettet mod hans ellers meget dygtige fører. Jeg ved hvor gode I er, så det er bare med at prøve igen. En han på kun 10 måneder er bestemt ikke nogen let opgave, og jeg synes I er nået meget langt.


STORT TILLYKKE til Merete og juvelen :-)

17. april
Så tog Hayley, DeeDee og Vonda atter til Rally prøve - denne gang meget tæt ved, nemlig i Sorø, og denne gang ganske uofficiel, da det var i DGI regi, og det er ikke anerkendt i DKK. Jeg synes ikke selv at det gik særlig godt, men alle 3 blev 2. vinder i hver deres klasse, så jeg er nok for kritisk, men det er altid svært at bedømme sig selv.

16. april
Hayley, DeeDee og Vonda var igen til officiel rally prøve, og i de samme klasser som ved arrangementet i sidste uge. Denne gang foregik det i Skælskør, arrangeret af Slagelse Hundesport og med Johanna Allanach som bedømmer. Alle 3 bestod deres klasser, Vonda dog med bare 73 point, men hun havde lidt svært ved højre handling i dag. DeeDee fik 92 point, og kom ret tæt på de magiske 95 , som hun skal bruge  i denne klasse, og Hayley fik 96 point og mangler nu kun 1. "pind" i at bliver Begyndermester. En herlig dag med godt vejr og dejligt selskab.
9. april
Hayley, DeeDee og Vonda debuterede i hver sin klasse ved Tåstrup Agility Klubs stævne med Pia Hansen som dommer. Desværre foregik prøven til akkompagnement af voldsom skyderi, da nabo til pladsen var en skydebane. Alligevel klarede alle 3 Lassier sig fint, Hayley fik 99 point og vandt Begynderklassen, DeeDee bestod Ekspertklassen med 80 point, og Vonda klarede Champion klassen med 74 point og blev dagens bedste i den klasse. Jeg er fint tilfreds med at stille op i 3 klasser og vinde de 2. Vi fik masser af foderpræmier og legetøj med hjem, men det var meget enerverende med skyderiet.


Hayley, DeeDee og Vonda foran deres præmiebord.

3. april
Fik her til aften en dejlig mail:
"Peia har haft sin LP3 debut i denne week'end, og vi returnerede i dag med en LP3 titel. Hun fik 234 point og blev 3. vinder ved de Internationale prøver Tønde"
WOW hvor flot - jeg er ganske imponeret. Peia er fra mit C-05 kuld og søster til Cody.
Hermed har Conni og Peia fået "1. pind" til titlen Dansk Lydigheds Champion. Den får man ved at bestå LP3 med første præmie 3 gange, og det er altså ret svært. Jeg krydser alt hvad jeg kan, for at det skal lykkes.
STORT tillykke til Conni og Peia for et super flot resultat :-)

3. april
Rally Work Shop arrangement for Collieklubbens aktivitetsudvalg, og afholdt her på kennelen. Samme med Nette og Helle, havde vi linet 3 baner op: en begynder, en begynder /øvede og en øvede/ekspert/champion. Vejrudsigten truede desværre med meget regn, så vi var tæt ved at aflyse, men vi gennemførte, og det blev heldigvis ved truslen. Vi havde en super god dag, og alle knoklede sig igennem banerne og sluttede af med at gå rally i takt til musik. Tak alle sammen for en dejlig dag.


Det meste af folden var omlagt til rally baner, og der var ivrig aktivitet overalt. Se flere billeder fra dagen her:

27. marts
Luna fyldte 10 år og havde inviteret slægt og venner på lagkage (til hundene) og kakao og boller (til ejerne), og det blev en helt fantastisk dag. Luna fik mange gaver - og lige hvad hun havde ønsket sig allermest, nemlig noget der kan spises. Og hele dagen gik hun rundt og fik  godbidder af alle sine gæster, så hun nød dagen i fulde drag. Luna og jeg siger tusinde tak til alle jer, der kom og gjorde Lunas runde fødselsdag til en helt fantastisk dag. Tak for alle de finde gaver, som var pyntet med både flag og balloner, Luna  blev i den grad forkælet.
Se billeder fra dagen på Lassiepigerne's hj.side


Lagkagerne (med leverpostej og flødeskum) bliver skåret ud - og Luna fik det første stykke.


Lagkagerne blev spist helt op, det var noget alle hundene kunne bruge - og Luna gør fadet rent ;-)


Luna spørger om hun ikke også må få en bolle,
og selvfølgelig måtte hun det.


Luna fik guffer af alle sine gæster  


Og så indviede Luna rally banen

26. marts
Collieklubbens aktivitetsudvalg havde inviteret til sporkursus for begyndere i Frederikssund, og de to H-søstre, Lady og Hayley var med. Vi havde en skøn dag med god undervisning af dygtige Bjarne Nielsen, og at solen desuden skinnede gjorde bare det hele perfekt. Hundene var godt trætte, da dagen sluttede, og det var vi andre sandelig også.
Tak for et godt arrangement.


Hayley og Lady venter på tur

13. marts
Gåtur gennem Sønderskoven i Sorø, med 10 dejlige collier og deres ejere. Det var for en gangs skyld en tur for alle collier, og ikke kun Lassier, da turen var arrangeret for Collieklubben, men altså med mig som guide.
Vi havde en dejlig tur, og selv om det havde regnet om formiddagen, så brød solen frem, da det blev eftermiddag. Vi kunne nyde den lune forårstemperatur, både under turen og til den efterfølgende hygge med kaffe og kage.
Tak til alle for hyggeligt samvær.

11. marts
Fælles HD fotografering af de H-hvalpe, hvor ejerne havde lyst og mulighed for at være med, + en G-hvalp, der ikke kunne, da dette kuld var til HD fotografering. En god uges tid senere, kom resultatet fra DKK, og det var heldigvis super. Gambler og Hayley fik A status på begge hofter, Lady fik A på den ene hofte og B på den anden, det er jeg rigtig godt tilfreds med. Tak fordi I mødte op, det er super for mig at vide mine hvalpes HD status.
1 af H hvalpene (som bor i Jylland) vil nok blive fotograferet sammen med I og J hvalpene, og 2 af H-hvalpene er jo bosat i udlandet, men jeg regner med at de også bliver fotograferet på et senere tidspunkt.
5. marts
DcH hold fastelavn, for børn, voksne og hunde, og da jeg er ikke så god til at finde på udklædning, så det blev bare til "Den blinde og hans hund". Egentlig er det ikke Vonda, der går til træning i DcH, men da jeg gerne vil gå op i DcH's Rally prøver med hende, så skulle hun lige mønstres. Dvs. at trænerne skulle se hende og bedømme om hun er ok. Så hun har lige snuppet Hayleys plads i en kort periode, og da fastelavn også talte med, så blev det altså hende, jeg snuppede som førerhund. Det synes hun var sjovt, Vonda elsker larm og ballade, så hun var vild det - sær da tønden blev slået ned, for så væltede det ud med hundeguffer - og også slik til børnene.

26. februar
På årets første udstilling i Collieklubben hædrer man de hunde, der har gjort det bedst i året før. I år blev Ginger hyllet som bedste i Rally Begynderklassen i 2010, og Vonda og Cody fik pokaler for at have opnået at blive Rally Champions.
Desværre foregik festlighederne i Spentrup (lidt nord for Randers) og det var for lang og dyr en tur for mig - for "2 minutes of fame". Tusinde tak til Helle (med Ginger) for at tage mine pokaler med hjem. Vonda og Cody er i øvrigt halvsøskende - samme far, og Cody og Ginger er også halvsøskende - samme mor.


Vonda og Cody med deres fine pokaler

19. februar
Inge og Bent + Thala arrangerede atter en super skøn Lassie-tur i Hedeland. Denne gang startede vi ved vinmarkerne, og i det dejligste solskin guidede Bent os gennem endnu en smuk del af Hedeland.
Jeg tror vi havde deltagerrekord, idet vi var 22 collier hvoraf de 19 var Lassier  - super flot fremmøde, og vi havde endda 2 nye Lassier med, nemlig Vanessa og Smilla - dejligt :-)
Tak til Inge & Bent for endnu en dejlig Hedelandstur, tak for lækre kager, og tak for skønt selskab til alle.


Kaffe-slabberas i te-pavillonen efter en vidunderlig tur

23. januar
Lassie-træf i Holland
Fancy fra F-kuldet (til venstre) mødtes med Pippin fra H-kuldet (i midten) til en dejlig tur langs digerne.
Yderst til højre er det Pippins "storebror" Irry, en hvid collie, som altså ikke er en Lassie.
Det er endnu en Lassiehund i Holland, nemlig Lester fra E-kuldet.
Tak til Lia Verniel for billedet.

15. januar
Jack skal hjem igen.
Det viste sig til alt held at Jacks ejer ikke var så alvorlig syg, som de indledende prøver ellers viste, og som ejeren havde fået besked om.
Så stor var glæden, da fremtidsudsigten var så lovende, at Jack kunne vende tilbage til sin "far" og "mor".
Heldigt at han endnu ikke var blevet lovet væk - for det var tæt på!
Dejligt at lære dig nærmere at kende Jack, det blev så bare til 14 dages kennelferie.

6. januar
Så kom Collieklubbens opgørelse over hvem der er blevet Årets hunde i 2010, og i Rally Begynderklassen scorede Helle med Ginger højeste point. Stort TILLYKKE til jer begge, flot klaret, især når I kun brugte 1 prøve til at få flere point end man ellers let kan bruge 3 prøver på. Ginger er lidt af en "økonomi-hund", for Viderekommende-klassen har hun senere også klaret på bare 2 prøver i stedet for de 3 der er "normalen".
Dygtig pige - og dygtig fører :-)


RB, RV Lassies Glowing Ginger

2. januar
Jack fra mit H-kuld skal have et nyt hjem. Hans ejer er pludselig blevet ramt af alvorlig sygdom, og kan ikke have sin elskede hund mere. Jack er en smuk tricolour dreng på knap 10 måneder, han har det dejligste temperament, er sød og udadvendt overfor alt og alle, og var totalt upåvirket over fyrværkeriet nytårsaften. Han er selvfølgelig - ligesom alle mine hunde - 100 % amerikansk.
(Som det kan læses lidt over dette, så kom Jack heldigvis hurtigt hjem til sin ejer igen.)


Lassies American Haino - "Jack"

horizontal rule

Info om forkortelser:

Lydighed:
LP 1, LP 2 og LP 3 = Lydighedsklasse 1, 2, og 3.
Hvis hunden består klassen med 1. præmie får den titlen LP 1 / LP 2 / LP 3, og hvis den består klasse 3 med 1. præmie 3 gange, så får den titlen Danske Lydigheds Champion = DKLPCH.

Rally:
RB = Rally Begynderklasse
RV = Rally Viderekommendeklasse / eller bliver også betegnet RØ Rally Øvedeklasse
RE = Rally Ekspertklasse
DKRLCH = Dansk Rally Champion

Dogdance:
HTM = Heelwork To Musik
FS = Free Style
Q-point = Man skal bruge 12 (tidligere 10) Q-point for at rykke op i klasserne. Kun de 5 bedste - med godkendt program - får Q-point.

DcH betyder Danmarks civile Hundeføringsforening.

UHM = UngHundeMentalbeskrivning
En Mentaltest fortrinsvis for hunde fra 10 måneder til 2 år. Personligt foretrækker jeg hundene er fra 1½ til 2 år, men det er altså
bare min mening.

Collier er jo kloge, så denne lille historie
fra et gammelt Reader's Digest
kan jo ikke overraske os ;-)


Se Lassie NYT 2010 og opsummering af Året der  gik 2010

Se Lassie NYT 2009 og opsummering af Året der gik 2009

Se Lassie NYT 2008 og opsummering af Året der gik 2008

Se Lassie NYT 2007 og opsummering af Året der gik 2007

Se Lassie NYT 2006