Året der gik - 2009

Hele min flok på 7 dejlige collier, som jeg gik ind i 2009 med, er heldigvis stadig med mig her ved udgangen af året.
"Hver dag over 11 år er en gave, når det er så stor en hund", sagde min gamle dyrlæge altid,
og Nomi blev 12 i år, så hun har skænket mig rigtig mange gaver :-)
Alle 7 er sunde og raske, og jeg er meget taknemmelig over, at jeg ikke har skulle sige farvel til nogen i år.


Hele flokken fotograferet midt i december 2009.
 

 

ÅRETS LYDIGHEDS COLLIE 2008: Lassies Sweet Vanilla

Ja, selvom det er Årets Collie 2008, så hører det hjemme under "Året der gik 2009, for først når hele 2008 er gået og alle udregninger er foretaget, så får man - i januar eller februar - besked om hvem, der har opnået denne eftertragtede titel.  De mest vindende collier indenfor udstilling og Lydighed bliver hvert år hyldet på Collieklubbens 1. udstilling i det nye år, og i 2008 var det så Vanilla, der havde været bedst. Der har i flere år været Lassier med blandt årets bedste Lydigheds Collier, men desværre ikke på førstepladsen. Det blev der så lavet om på i år, da Vanilla i februar 2009 blev hyldet som årets bedste Lydighedscollie 2008. Endnu engang stort tillykke til Vanilla og hendes dygtige fører Helle Heidi Jensen, og tak til alle dem, der var med til at gøre dagen festlig og uforglemmelig. På 3. og 4. pladsen kom endnu et par Lassier, nemlig Cody og Vonda, så Lassierne markerede sig på smukkeste vis.

 

horizontal rule

OPDRÆT

2009 bød desværre ikke på hvalpe, selv om jeg havde håbet rigtig meget på et kuld efter Vonda og skønne, tyske "Bjarne". Men det er også det eneste triste, som 2009 bød på. Der er heller ikke hunde af mit opdræt, der har måtte skifte hjem i år, og det er jo dejligt.
Selv om der slet ikke kom hvalpe her på kennelen, så kom der alligevel Lassie-børn i løbet af året. Amber og Buick (begge fra mit A05-kuld - og kuldsøskende til min Aica) fik hvalpe. Amber fik 8 store skønne hvalpe med min og familiens Tjalfe, og Buick blev far til 6 lige så vidunderlige hvalpe i Sverige. Jeg ønsker alt det bedste for dem alle.


Her er Amber med sit flotte kuld

horizontal rule

TRÆNING OG PRØVER
Kennel Lassies hunde har atter markeret sig flot i 2009, de har været med helt fremme, og har ofte været blandt vinderne.
Året sluttede med af Cody blev Dansk Rally Champion.

  Alle kennelens 7 hunde bliver trænet, men i forskellige discipliner, hvilket gør det sjovere for mig. Ingen træner mere end 2 discipliner og alle holder pauser ind i mellem.
De elsker at komme til hyggelig og afslappet træning, men også spændingen når vi er til prøver. Det, at være alene ude med mig og gøre sit absolutte bedste, er bare super, og jeg sørger altid for, at dagen også bliver rigtig god for den hund der med. Derfor vil man aldrig se mine hunde ligge i bur i mere end ganske få minutter, når jeg er nødt til at forlade dem kortvarigt, resten af tiden hygger vi os sammen
 

Her er noget af, hvad alle hundene har bedrevet i årets løb, opdelt efter alder - de yngste først:

DeeDee startede helt fantastisk flot idet hun, den allerførste gang hun var til officiel Lydighedsprøve i LP1 opnåede 177 point ud af 180 mulige, og hun er dermed den collie der opnået flest point i LP 1 i år. Også i Rally gjorde hun en fin debut, idet hun opnåede 95 point ud af 100 mulige, og fik sin første "pind" mod at blive Rally Begyndermester - siden har hun også fået "pind" nr. 2, så nu mangler hun bare 1. DeeDee har desuden været til DcH prøve i C-klassen, men det var kun for, at jeg kunne lære hvordan det foregår, for det er første gang jeg prøver at arbejde efter DcH's program. (DcH = Danmarks civile Hundeførerforening)

Cody træner i både Lydighed og Rally, men Lydighedstræningen har ikke haft så høj en prioritet i år mht. prøver, da jeg somme tider må udvælge, hvad jeg satser på, og så lade andre ting ligge stille en tid. Men Cody har i den grad klaret sig fint i Rally - så fint at han nu 3 gange har bestået den svære Ekspertklasse med over 95 point. Det har givet ham titlen DANSK RALLY CHAMPION, og derved er han den 1. Lassie med den titel - og den 3. collie i Danmark, der erhverver sig den.

Aica, har tidligere trænet i Rally og er her nået til Ekspertklassen, nu træner hun kun Agility, og det er hun ganske vild med. Vi træner på et hyggehold i Ringsted, for jeg har ikke de store ambitioner mht. prøver, mest fordi jeg ikke selv er særlig skrap til ag, og så kan man jo heller ikke forlange at hunden skal være det. Desuden går jeg til prøver i alt muligt andet, så der er ikke rigtig tid til flere, så det passer mig storartet bare at træne uden andet mål end at have det sjovt sammen. Og det har vi sandelig, og Aica blev endda holdets vinder ved klubbens afslutnings For-sjov-prøve.

Daisy, træner Dogdance i den kategori, der hedder Free Style (FS), og vi har været til en et par få prøver i år, men det har ikke givet flere Q-point. Daisy har 9 Q-point og mangler 3 i at komme i næste klasse. Jeg er i gang med at arrangere et nyt nummer til Daisy, men der er lang vej endnu, før vi er klar til at opføre det. Dogdance er det mest tidskrævende af al det jeg beskæftiger mig med indenfor hundetræning.

Vonda træner også Dogdance, og hun "danser" i den kategori, der hedder Heelwork To Music (HTM). Hun har klaret sig godt i år, hun kom endda ind på en delt 3. plads i DKK's konkurrence om at blive Årets HTM hund i klasse 1 (blandt alle racer) Vonda skal også have et nyt nummer i løbet af næste år, men det er endnu ikke fundet.

Luna har været til Rally prøve 2 gange, og vundet dem begge, og da hun opnåede max point (100) ved den 2. prøve, så kvalificerede hun sig til at springe 3. gang i begynderklassen over og gå direkte til Øvede klassen.

Nomi er jo efterhånden en gammel dame på 12 år, men hun har da været til en enkelt Rally prøve i starten af året, hvor hun fik 97 point og blev dagens 2. vinder (kun slået af Luna). Nomi er nu Begyndermester, da det var 3. gang hun var til Rally prøve, men hun vil ikke komme til flere prøver, for bentøjet er ikke så godt mere. Hun synes ikke mere det er sjovt at sætte sig og rejse sig - og sætte sig og rejse sig - flere gange hurtigt efter hinanden, og er det ikke sjovt, så skal man stoppe.
 


Dansk Rally Champion Lassies American Concept i Ekspertklassen

horizontal rule

MENTALBESKRIVNING

  Da der ikke har været afholde Mentalbeskrivning for collier i Danmark i år, så har jeg atter taget turen til Sverige, hvor de afholder masser af disse prøver. Jeg havde Aica og DeeDee med, og Aica gennemførte prøven fint, men testlederen bad mig stoppe med DeeDee, da han mente, at hun var alt for ung og umoden til at man kunne bedømme hende. DeeDee vil senere atter komme på en Mentalbeskrivning i Sverige eller i Danmark.
2 af Codys svenske sønner har også været til MH, og de klarede sig begge med bravur, testlederen var MEGET begejstret over dem.

horizontal rule

LASSIE-TRÆF

Atter i år har der været stor tilslutning til alle Lassie-træffene. Vores næsten månedlige gåture over det meste af Sjælland har ret stor tilslutning, og vi får set en masse skønne steder - samtidig med at vi får os en god og hyggelig snak. Jeg vil gerne takke jer alle for jeres store opbakning til disse ture og selvfølgelig en speciel tak til dem der har arrangeret - og bagt kage :-)
Den årlige Lassiedag her på kennelen blev atter en super dejlig og hyggelig dag - Tak til jer alle for at troppe op, og i år havde vi endda besøg fra Nordjylland og helt fra Holland - det er altså imponerende :-)
Jeg glæder mig allerede til at se jer alle igen.

horizontal rule

ÅRETS COLLIE 2009

I 2009 er der kommet Rally med i Collieklubbens hyldest til de dygtige hunde, og det bliver spændende at se hvordan Lassierne har klaret sig i 2009 inden for Lydighed og Rally.
Jeg håber så, at klubben også vil tage alle de andre grene indenfor hundetræning med, for hvorfor er det kun nogle enkelte områder, der berettiger til at blive hyldet? Det finder jeg ikke rimeligt!

horizontal rule

 

Jeg vil slutte med at sige et stort varmt tak til mine dejlige hvalpekøbere.
Jeg har tæt kontakt til mange af jer, og det er jeg dybt taknemmelig for, det betyder meget for mig, at kunne følge mine hundebørn.
Husk der er livslang service - kontakt mig endelig, hvis I har spørgsmål.

Kære alle hundevenner
RIGTIG GODT NYTÅR ALLE SAMMEN
TAK FOR ALT I DET GAMLE ÅR
OG AL MULIG HELD OG LYKKE I DET NYE