Lassie NYT 2009

Her på siden vil jeg prøve at orientere om stort og småt, der har relation til Lassie-hundene.

Lidt info om forkortelser:
Dogdance:
HTM = Heelwork To Musik
FS = Free Style
Q-point = Man skal bruge 12 (tidligere 10) Q-point for at rykke op i klasserne. Kun de 5 bedste - med godkendt program - får Q-point.

DcH betyder Danmarks civile Hundeføringsforening.


Cody leger med sin datter, DeeDee - rundt om Nomi!

horizontal rule

 


Se opsummering på Året der gik
 

31. december
Dejlig besked her på årets sidste dag: Endnu en af Aica og Codys hvalpe fra F-kuldet er blevet  HD fotograferet, det er Vanessa, der bor hos kennel Dagsljus i Sverige og hun har - ligesom de andre i kuldet - fået status A (den bedste). Samtidig blev 3 af Codys svenske sønner, fra et kuld med Kimmy, HD fotograferet, og med samme super gode resultat: Status A.
Alle 4 blev også testes på albuerne, og her var resultatet lige så flot: Ingen anmærkninger.
Alle Codys børn har således fået A-hofter.


På billedet til højre er det Vanessa, der hygger sig i den storslåede svenske natur - nu må jeg  snart op og besøge hende :-)

20. december
DeeDee og hendes far, Cody var til officiel prøve i Rally i Svinninge Hallen.
DeeDee var oppe i Begynderklassen for 2. gang, og selv om hun var ret ukoncentreret, så fik hun alligevel lige akkurat nok point til at bestå klassen. og derved få sin 2. "pind" ´(ud af 3) på vej mod at blive Begyndermester.
Cody var oppe i Ekspertklassen, hvor han scorede hattrick ved for 3 gang i træk at få over 95 point, og derved har han nu erhvervet titlen Rally Champion.

9. december
Der kom en mail fra Holland, hvor Fancy (Lassies Sweet American Fascination) bor hos kennel Dutchamco. Hun var blevet HD fotograferet, og det officielle resultat var netop kommet - det var det bedst mulige, nemlig A.
Så nu er 5 af de 7 hvalpe i  F-kuldet blevet HD fotograferet og alle med status A.
Jeg har fået lovning på, at de 2 sidste hvalpe i kuldet, hvor den ene bor i Nordjylland og den anden i Sverige vil blive HD fotograferet i foråret, det bliver spændende at se, om de holder den fine linje.


Her hygger Fancy sig i sofaen

5. december
Vonda og Daisy var til Dogdancing i Sorø, arrangeret af Border Collie klubben, og jeg havde planlagt julenumre i den helt store stil, og vi havde trænet rigtig grundigt.
Vonda var oppe i HTM 1 og Daisy i FS 1, men desværre fik vi ikke nogle af de eftertragtede Q-point, men det var da tæt på.
Tallene med rødt skulle mindst være på 7,5 for at klassen var bestået, og dermed givet mulighed for at få Q-point.
 
 VONDA - HTM 1 Udførelse Sværhedsgrad Fortolkning
Emmy Simonsen 7,5 7,5 8,2
Johanna Allanch 7,5 7 8,3
Raiku Sarvå 7,3 7 7,5
I alt  22,3 21,5 24
Gennemsnit 7,4 7,1 8
 

Daisy var endnu tættere på, da hun kun manglede under 0,1 point for at bestå:
 
DAISY - FS 1 Udførelse Sværhedsgrad Fortolkning
Johanna Allanch 8,3 7,8 8,8
Raiku Sarvå 7,5 7 7,5
Henriette Ortmann 7,8 7,6 8
I alt  23,6 22,4 24,3
Gennemsnit 7,8 7,46 8,1
 

Begge hunde var desuden tilmeldt i den klasse der hedder 6+, hvilket vil sige at gruppen skal have over 6 ben tilsammen. Det kan f. eks. være 1 hund og 2 førere, 2 førere og 2 hunde, og det kan også være det, jeg stillede op med: 1 fører og 2 hunde. Det var godt nok svært at styre, for den kommando, der var til Vonda regerede Daisy jo også op - og omvendt, men det var ret sjovt, og det er netop kun for sjov, det er en uofficiel klasse, man kan ikke få Q-point og rykke op.
 
Vonda og Daisy - 6+ Udførelse Sværhedsgrad Fortolkning
Helle Larsen 7 7,5 7,8
Raiku Sarvå 7 7 7
Henriette Ortmann 8 8 8,8
I alt  22 22,5 23,6
Gennemsnit 7,3 7,5 7,8
 

Men jeg er allerede i gang med at planlægge vores næste numre - Daisy skal helt sikkert have et nyt nummer, og hun bliver ikke tilmeldt før det er klart, Vonda kommer måske til at optræde med vores kondinummer en enkelt gang endnu.

28. november
DeeDee og jeg var for første gang - for os begge 2 - til prøve i DcH, og det var spændende, for deres program er meget anderledes end det DeeDee og jeg er vant til. Der er bl.a. feltsøg, hvor hunden i højt græs skal finde og komme med en genstand som dommeren har langt ud, og som vi ikke aner hvad er - det klarede hun fint. Noget nyt for os er også rundering, hvor hun skal markere en person, der står lidt gemt mellem nogle buske,
også det klarede hun - dog uden af gø af ham, men det må vi arbejde videre på. Desuden er der lineføring, fri ved fod med stå og sit, dæk med indkald, apport og spring - og hun gjorde det rigtig pænt.

15. november
Lassietur til Mosede Strand.
En lille flok seje Lassie-ejere havde trodset risikoen for at blive rimelig gennemblødte, da vejrudsigten ikke var særlig lovende for dagen. Men heldigvis hold det ikke alene tørvejr, vi havde sandelig også solskin. Vi gik en rigtig dejlig tur langs standen og gennem Trylleskoven, og hundene (10 i alt) løb frit på en hel del af turen - og det er jo altid super.
Tusinde tak til Inge
Bailey for en dejlig tur og en skøn kage :-)

14. november
Lassies Applause to Buick har 2 kuld hvalpe i Sverige, og en af hans døtre: Dantos Lasalle, kaldet Sally, har i dag bestået den svære optagelsesprøve til Försvarsmakthund (hjemmeværnshund/tjenestehund i forsvaret) Sally bestod prøven med højeste score i alle momenter - FLOT
Hjertelig TILLYKKE til opdrætteren Wanda Forsberg, kennel Dantos.

7. november
Lassies American Cassiopeia har føjet endnu en titel til samlingen, idet hun i dag bestod Collieklubbens Brugsprøve. Sværhedsgraden i denne prøve er nærmest som en mellemting mellem DKK's klasse 2 og 3, men hunden skal desuden bestå en skudprøve, som viser at den kan forholde sig roligt under skud. Prøven er officiel anerkendt af DKK, og giver titlen: Brugsprøvet - forkortet til Brgpr.
Stort TILLYKKE til ejeren Conni Hansen med det flotte resultat og til Peia med den nye titel.

24. oktober
Cody og jeg smuttede atter til et af Belgierklubbens (Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde) arrangementer - denne gang var det til en officiel Rally prøve.
Cody er i Ekspertklassen, som han har bestået flere gange.
Men da vi jagter titlen Rally Champion, så skal klassen bestås 3 gange med mindst 95 point ud af de 100 mulige. Det er lykkedes én gang, og i dag lykkedes det sandelig igen, Cody fik endda 99 point og blev dagens 3. vinder - dommer var Trine Dyrgaard.
Atter fik vi en hel pose med guf og legetøj + en roset med hjem :-)

18. oktober
Så var der atter Lassietur, denne gang arrangeret af Vinnie, Per og Viggo, som førte os  rundt på en vidunderlig tur i
Sperrestrup Skov i Ølstykke. Vi startede i Hundeskoven, hvor der rigtig var gang i den, uha, hvor de nød at kunne løbe frit, derefter fik de snor på, og vi gik en dejlig tur rundt i skoven i det mest pragtfulde efterårsvejr. Vi var ret mange i dag, og folk vi mødte undrede sig lidt over det store opbud af Lassier. Tusinde tak for i dag alle sammen og især tak til Vinnie & Per + Viggo for en super tur - og super kage :-) Her er opskriften


Vi var 20 hunde og 19 til at holde snorene
- men jeg tror ikke man kan se alle

17. oktober
SBH = Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde holdt officielle Lydighedsprøver i  Stigs Bjergby, og DeeDee var tilmeldt i klasse 1. Hun har godt nok bestået LP 1 før, men i hendes alder er det godt med lidt prøveerfaring, og når nu prøven blev holdt så tæt ved, så måtte det bare udnyttes.
Hun klarede sig atter rigtig godt, og fik næsten max i alle øvelser, og opnåede 166 point ud af de 180 mulige. Det gjorde, at hun blev dagens bedste i LP 1, og vi fik fine ting med hjem :-)
Nu er det slut med LP prøver for i år, der er både Rally og Dogdance, der skal prøves i, så der er nok at se til, men jeg håber at DeeDee bliver klar til en LP 2 - og måske en DcH prøve - til næste år.


DeeDee med sine præmier -
og der var MEGET guf i posen fra Oliver's :-)

15. oktober
Og allerede i dag kom så den officielle meddelelse fra DKK:
Alle 6 hvalpe, der var til HD fotografering d. 9/10, har fået HD status A - Den bedste :-))))))))
SUPER DEJLIGT.
9. oktober
Sikken en dejlig dag:

Flash, Viggo og Coda (fra F-08 kuldet) og Ginger, Gandhi og Max (fra G-08 kuldet) havde taget imod tilbuddet om fælles HD fotografering hos min dyrlæge - så kan det nemlig gøres ret billigt.
Alle 6 unghunde - der nu er 13 måneder gamle - havde de allerfineste hofter, og dyrlægen sagde, at det måtte da blive A+, for det kunne bestemt ikke være bedre :-)
Fra F-kuldet, som bestod af 7 hvalpe, er de 3 tæver eksporteret til udlandet, hvor de også vil blive HD fotograferet, så der mangler bare en enkelt, som forhåbentlig bliver tjekket senere. Fra G-kuldet, som bestod af 6 hvalpe, bor de 3 øvrige i Jylland og jeg håber, at de vil blive fotograferet hos egen dyrlæge.
Det er jo herligt for opdrætteren at alle bare var super, og jeg takker ejerne for at troppe op.
6. oktober
Rettelse til Vondas resultat:
Som skrevet under 3. oktober, så var jeg ikke selv til stede ved præmieoverrækkelsen, og har endnu hverken fået Vondas resultatbog eller dommersedler, så derfor var det noget trist at opdage på den officielle liste - der er offentliggjort i dag - at Vonda manglede 0.2 point (ud af 10) fra en enkelt dommer i at opnå Q-point. ØV. Hun blev dagens nummer 3 i HTM klasse 1, men det udløser ikke oprykningspoint, når ikke alle 3 dommere giver point nok.
Man skal have mindst 7,5 i gennemsnit af de 3 dommere i hver af de 3 kategorier, og sådan ser Vondas bedømmelse ud:
 
  Udførelse Sværhedsgrad

Fortolkning

Dommer 1 7 7,5 7,4
Dommer 2 7,5 7,5 8,3
Dommer 3 7,8 7,8 8
I alt  22,3 22,8 23,7
Gennemsnit 7,4 7,6 7,9
 

Tallet med rødt er det, der lige skulle have været oppe på 7,5, så havde vi fået de eftertragtede Q-point. Ærgerligt når nu vi ellers bestod i de 2 andre kategorier - og også den sidste af de 2 andre dommere. Men det er spillets regler, og vi prøver da bare igen.
Og det ændrer heldigvis ikke ved hendes placering som nummer 3 i Årets HTM klasse 1 hund.

3. oktober
Vondas fine roset fra DKK kom med posten i den forløbne uge, og i dag var hun så atter til HTM konkurrence. Det var i Næstved, hvor Border Collie Klubben, på sædvanlig fantastisk måde arrangerede officielle Dogdance prøver. Vonda kiksede i et par øvelser, så jeg var meget i tvivl, om vi havde fået høje nok karakterer af de 3 dommere til at erhverve de eftertragtede Q-point. Jeg var selv nød til at tage hjem inden præmieoverrækkelsen, for mine hjemmeværende hunde kunne ikke være alene længere. Heldigvis blev Mona og det var en dejlig opringning, da hun fortalte at Vonda havde fået 3 Q-point :-) Jubiiii. Desuden fortalte Mona at vi havde fået "prisen" for sjoveste rekvisit: Den klud jeg tørre sveden af panden med midt i nummeret ;o)
Vonda var bare så tændt i dag, så jeg havde lidt svært ved at få hende ned i tempo, og det gik lidt ud over præcisionen. Vores nummer er jo et kondi-nummer, så det skal gå hurtigt, men det skal også være præcist.


Her er Vonda med sin fine roset

 
27. september
Denne måneds Lassie-tur gik til
"De 3 ege" i Jægerspris, og denne gang havde vi et herligt mildt efterårsvejr. Vi var ikke så mange som vi plejer, da denne dag åbenbart er en meget travl familie-dag. Men de 12 Lassier og de 9, der holdt i den anden ende af snoren, havde en skøn tur. Og se lige hvor kreativ Helle havde pyntet kagen, og den var super god, så Helle lovede at give os opskriften - her der den.
Tak for endnu en dejlig tur :-)

Jeg kan kun finde 11 hunde, så der må være én der gemmer sig!

26. september
Mentalbeskrivning i Sverige hvor 2 af Codys sønner skulle med. De er opdrættet af kennel Dagsljus, hvor alle avlsdyr og så vidt muligt alt opdræt bliver mentalbeskrevet. Cody er selv mentalbeskrevet i Sverige med et ganske godt resultat, og moderen til hvalpene er også en superstærk og fantastisk collie-pige. De 2 sønner fulgte sandelig i forældrenes fodspor, de gennemførte mentaltesten med bravur, så der blev klappet bagefter, og bedømmeren sagde om begge hunde, at det var nogle virkelige gode hunde. Begge klarede alle momenter uden problemer og fik 1 i skud (hvilket er det bedste)
Jeg havde taget Cody med for at få et billede af ham sammen med sønnerne.


Til venstre den tricolour:
Dagsljus Black Bear kaldet  "Chinook"
Til højre den zoble:
Dagsljus Mountain Lion, kaldet "Theo"
Og Cody i midten - se Cody's MH her

20. september
Vonda kom på en delt 3. plads i klasse 1 ved konkurrencen om at blive:
"Årets HTM hund 2009"
Hun har kun været til prøve 3 gange i år, så det er da ganske fint.
Vi "danser" et kondi-program til The Shadows: Foot Tapper, og vi har nu 7 Q-point.
Vondas bror, Valdi er også en ivrig danser, og Vondas datter, Bella er lige startet, så det ligger til familien at være Vild med Dans :-)


Foto: Peter Bertelsen

12. september
D
cH i Jyderup afholdte officielle prøver i Rally-lydighed med Frank Kuhfeld som dommer, og jeg havde tilmeldt DeeDee og Luna i Begynderklassen og Cody i Ekspertklassen. Alle 3 gjorde det rigtig pænt, Luna endda så flot at hun fik 100 point ud af 100 mulige - altså ingen fejl overhovedet, hvilket betyder, at hun går direkte til næste klasse. Der var 3, der opnåede max point, men Luna var den hurtigste, så hun blev dagens 1. vinder i Begynderklassen.
Det var første gang DeeDee var til Rally-prøve, men hun var også rigtig god, hun fik 97 point og blev nr. 7 i Begynderklassen.
Cody er jo nået til Ekspertklassen, hvor han blev dagens 2. vinder ved at opnå 95 point ud af de 100, og det betyder at han har fået 1. "pind" til at blive Rally Champion, men der skal 3 til i alt, så vi mangler altså 2 endnu.
Men hvor var det dejligt at de gjorde det så fint alle 3, jeg måtte have hjælp til at slæbe foderpræmierne hen til bilen. Tak til Tina og Laila for hyggeligt selskab - og tak for hjælpen.
Tak til DcH i Jyderup for et godt arrangement              Se billeder fra dagen her
5. september
Gundsølille idrætsplads lagde rammerne om årets Landskonkurrence i dressur for de DressurSamarbejdendeSpecialKlubber.
Der var 3 Lassier med, jeg havde Cody og DeeDee med og de klarede sig rigtig fint bortset fra at de begge tog den forkerte søgepind - måske pga. at den kraftige blæst "flyttede" færten, så "de kom til" at tage den ved siden af (?), og så selvfølgelig fordi de ikke er skrappe nok til at kunne tage den rigtige alligevel. Men DeeDee fik dog en 1. præmie i LP 1 og Cody fik en 2. præmie i LP 2.
Codys søster - der jo så er DeeDees faster, Lassies American Cassiopeia klarede sig rigtig flot og blev den bedste i LP2 og altså både Landsstævnevinder og Collieklub vinder :-)
Det er super flot - STORT TILLYKKE

Her er de deltagende collier (men der mangler desværre en)
De 3 Lassier er yderst til venstre med Landsstævnevinderen først, og derefter er det Cody og DeeDee

22. august
Dagen efter Vondas skrækkelige fødsel, havde både hun og jeg og hele flokken behov for en stille dag. Så vi hyggede os bare og jeg ordnede gamle Nomi, og fik taget nogle dejlige billeder af hende. Jeg synes dette er så godt, at det måtte på forsiden, jeg synes det udstråler harmoni og værdighed.
Nu har jeg besluttet at forsidebilledet skal skifte lidt oftere - alt efter hvornår jeg får taget nogle gode billeder.

21. august
Enhver opdrætters mareridt: Vonda nedkom med et kuld ekstremt små hvalpe, hvor alle på nær en var dødfødte. Den ene - en tricolour tæve - levede dog ikke engang et døgn. De andre var nærmest aborter, de var så små og ufærdige, så det slet ikke var til at se hverken køn eller farve - jeg havde i hvert fald slet ikke lyst til at prøve.
Det var en stor skuffelse, jeg havde set frem til denne spændende kombination, og til Vondas sidste chance for at få endnu et kuld. Men min sorg er intet mod Vondas, der jo nåede at få moderfølelser for det lille pus, så hun er meget ked af det, og går stille rundt, og vil være tæt på mig hele tiden.
Det er desværre også en del af virkeligheden ved at være opdrætter, og jeg husker tilbage til da jeg skulle have min allerførste collie i 1966, og min mor ringede til opdrætteren, hvor vi havde bestilt hvalpen, for at høre om de var blevet født. Opdrætteren fortalte, at der desværre set ikke var kommet nogle hvalpe, og min mor svarede - lettere fornærmet - "Det er vi da ret skuffede over", men opdrætteren svarede: "Det er intet mod min sorg!" Vi ventede så ½ år, og så kom der heldigvis en skøn hvalp til os.
9. august
Det årlige træf for alle Lassier og deres familier. I år var vi over 20 collier, de mindste på bare 3 måneder og den ældste på knap 14 år - dejligt at se jer alle.
Vi havde som sædvanligt en rigtig dejlig og hyggelig dag med mange aktiviteter, vi var atter rigtig heldige med vejret, som skønt en lidt tvivlsom vejrudsigt et par dage før, alligevel viste sig fra sin smukkeste side.
Se dagens program her - men vi nåede (som sædvanligt) ikke det hele.
Tusinde tak til jer alle for dejlig dag - og også stor tak for blomster m.m. :-)))))))))


Det traditionelle fællesbillede. Her er alle hundene, men de fylder jo en del, så det er svært at se alle
Se Helles billeder her

2. august
Der var officiel Dogdance konkurrence i Lille Skensved, og Vonda og jeg skulle atter vise vores "kondi-nummer". Det var DKK der var arrangør, så der var mulighed for at melde til klassen 2 gange, og det benyttede jeg mig af.
Jeg var ikke helt tilfreds, for vi har endnu lidt svært med at holde præcision i programmet, når det skal foregå i løb, men dommerne var søde - eller også var det bedre end jeg selv synes - for ikke alene blev programmet godkendt begge gange, vi blev også placeret som nummer 3 begge gange, så det gav i alt 6 Q-point :-)
Vonda har nu 7 Q-point, og mangler 5 for at rykke op i næste klasse.


Vonda og jeg i fuld fart
Foto: Peter Bertelsen - se flere billeder her

19. juli
DeeDee var til sin første lydighedsprøve, det foregik i Næstved, hvor Retrieverklubben afholdt officielle prøver for alle racer. Jeg var meget spændt på, hvordan hun ville ville klare det i helt fremmede omgivelser, men hun gjorde det bare så flot. Hun fik max point i næsten alle øvelser, og opnåede i alt 177 point ud af 180 mulige. Det betød at hun blev dagens bedste i LP1 og dommeren Wagn Johansen skrev i sin kritik: "Godt og sikkert førerarbejde, dejlig arbejdsvillig hund, som næsten ikke kan gøre det bedre" - så bliver man da ret glad.
Nu skal DeeDee til at træne lidt mere "brugsarbejde", da hun bl.a. skal til at lære "rundering", "feltsøg" og "spor". Det kender jeg absolut intet til, så det glæder jeg mig meget til at prøve.


Kåre med DeeDee

17. juli
Så lykkedes det endeligt!
Efter 3 forgæves forsøg på at få Vonda drægtig, har dyrlægen i dag konstateret at Vonda venter hvalpe :-)
Nu håber jeg, at alt vil gå som det skal, for så vil hun få hvalpe i slutningen af august.
Den udvalgte han hedder Bjarne, og Vonda var ret vild med ham, så det var rigtig hyggeligt at se dem sammen. Bjarne er en stor flot fyr med et herligt temperament.


Immortal Lady's Askinuk Mountains Bjarne

12. juli
inviterede Anja & Peter til Lassie-tur i deres område, og med efterfølgende kaffe og lagkage på terrassen. Vi var ikke helt så mange pga. ferietiden, men til gengæld var Ted med Vanilla-sønnen, Lester kommet helt fra Holland for at være med. Det var dejligt at se dem igen, og jeg tror også de nød at være sammen med Lassie-familien igen.
Vi gik en skøn tur gennem afvekslende natur, hvor der både var eng, skov og sommerhusområder. Og så hyggede vi os ellers længe mens hundene legede rundt omkring os. Nogle ung-hanner fik lige en lille lektion i hvordan man opfører sig over for hundepigerne. Til sidst fik alle hundene en godtepose med hjem, - og mine blev hurtigt spist. Tusinde tak til Anja og Peter for en herlig dag, og til Memphis og Buick for lån af jeres dejlige have.


Her står: "Velkommen Ted og Lester" på Hollandsk.
En meget fin gestus fra Anja til hollandske Ted.
Og det var en rigtig god lagkage, så det var godt at Anja havde lavet 2

Her sidder vi og hygger os, mens hundene leger.
21. juni
Gandhi
s familie havde inviterer til Lassie-tur med dejlig leg på deres store pragtfulde areal lige ud til Præstø Fjord. Og så var der masser af jordbær med is til kaffen for ejerne - uhm, hvor det smagte godt.  Det var en aldeles pragtfuld dag - og tænk Gandhis "mor", har planlagt at det skal være fast tradition hvert år i jordbær-sæsonen - Jeg glæder mig allerede til næste år :-)
Tusinde til Gandhis familie, og dejligt at se en flok bestående af flest hanner klare det så fint sammen.
På billedet til højre er det 6 hanner og 1 tæve.


Her er der ved at blive gjort klar til kaffe, is og jordbær..


..og her udsigten fra kaffebordet - flot ikke.

12. juni
Cody havde denne weekend besøg af en rigtig sød colliepige fra Tyskland, og som det kan ses på billedet, synes de 2 ret godt om hinanden.
Hun hedder:
Immortal Lady´s Alaska Last Surprise, men blandt venner bare "Laska".
Hun bor hos kennel Immortal Lady's, og vi håber meget, at der kommer små vapser om et par måneder.
Laska lod sin bror "Bjarne" blive her, i håbet om at ham og Vonda kunne blive lige så glade for hinanden - når altså det er Vondas tur til at "dufte godt". Men det kommer der mere om på et senere tidspunkt.

9. juni
En  lille sej flok trodsede regnvejret, og gik en lang og aldeles pragtfuld tur i Nordskoven ved Jægerspris, hvor vi så de 3 ege, Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. Regnvejret stilnede hurtigt af, så det nærmest kun støvregnede, og til sidst holdt helt op. Vi havde regntøj på, så det betød ikke spor - og hundene nød turen fulde drag, de fik endda leget en hel del.
Tusinde tak til Helle + Vanilla og Ginger for at arrangere denne dejlige Lassie-tur, som vi straks blev enige om må gentages, så endnu flere kan se dette område.


Et billede af Kongeegen - fundet på Internettet

7. juni
Aica træner agility i Ringsted Agility Forening, og i dag var der afslutning med afvikling af klubmesterskab for de forskellige hold.
Aica går på "Agility-hygge-holdet" og det har været fantastisk for hende. Hun er blevet super god, selv om vi sandelig også har hygget os.
Og i dag viste Aica netop det allerbedste hun kunne, så med super fart og ingen fejl blev hun holdets vinder og fik en fin pokal :-)
Det er helt utroligt, hvad der er sket med Aica på de måneder hun har trænet i Ringsted - og selvfølgelig fortsætter vi efter sommer.


Aica - mens vi vi venter på resultatet.

1. juni
Nomis 10 år gamle søn, Prince måtte hentes i en fart, da hans ejer pludselig var blevet ramt af en blodprop, og hverken familie eller venner kunne tage sig af Prince. Så jeg drog af sted for at hente ham - en Lassiehund må jo aldrig mangle et hjem - og Prince bliver her, hvis ikke ejeren kommer sig 100 %.
Der er naturligvis lidt uro i flokken over det nye medlem af familien - det er mest Cody, der lige skal vænne sig til ikke at være ene han. Men jeg tror, at der hurtigt vil blive harmoni igen, for begge hanner virker ret fornuftige og kan sagtens gå sammen, men de er dog hver for sig, når jeg ikke er hjemme.


Her ligger Prince foran sin mor.

24. maj
På udstillingstur til Sverige, hvor Max, Ziggy, Vanilla og Mason skulle vises frem ved Skurups Brugshundeklubs udstilling. Desuden havde jeg fået lov til at fremvise Vanessa, som er fra mit F-kuld men nu bor hos kennel Dagsljus i Sverige. Det var rigtig dejligt at se sin lille pige igen, og endnu bedre at vise hende frem til Bedste colliehvalp med Hæderspris. Dommeren sagde - da han ønskede tillykke: "Det er en fantastisk god tæve du har der" :-)
Tak til jer alle for en dejlig og hyggelig dag.


Tusinde tak, Ewa fordi at jeg måtte få lov til at fremvise
din lille Guldklump.

21. maj
Pjerrot - eller rettere DKK's kreds 1 - havde inviteret Daisy og mig til dans på scenen på Dyrehavsbakken. Anledningen var at DKK holdt sit årlige Bakkeskue, og så skal der jo også være lidt sjov og opvisning. Vi var 9 inviterede, og det var sjovt at være med, selv om jeg var noget mere nervøs end sædvanlig.
På billedet er vi ved at gøre klar - vores nummer starter med at vi vågner og dagen begynder -mens Pjerrot fortæller om os. Det var sidste gang vi lavede det program, nu trænger vi til at prøve noget nyt.

18. maj
Har fået dette dejlige billede af en af Codys sønner.
Han hedder Theo og er opdrættet af kennel Dagsljus i Sverige.
Jeg synes det er et fantastisk godt billede, så det måtte jeg bare sætte ind.
Tak til Ewa Svensson for billedet.
 

10. maj
Mens mor Luna var til Rally-prøve i Gesten (se nedenunder) så fødte hendes datter: Lassies American Amber, 8 store flotte hvalpe - 3 drenge og 5 piger i farverne zobel (som deres mor) og tricolour som deres far, Tjalfe.
Fødslen fik fantastisk fint, og Amber er en virkelig god hundemor, som passer sine børn til punkt og prikke.
10. maj
Officiel rally-prøve i Gesten i Jylland med Pia Johnsen som dommer.
Jeg havde taget Nomi og Luna med i Begynderklassen og Cody i Ekspertklassen.
Nomi bestod for 3. gang Begynderklassen, og blev derved Rally Begyndermester. Hun blev desuden dagens 2 vinder - ganske godt klaret af en 12 år gammel hundepige.
Luna var til rally for allerførste gang, men klarede sig også rigtig godt, hun slog endda Nomi, og blev dagens bedste i Begynderklassen.
Cody klarede sin også fint, han blev dagens 2. vinder i Ekspertklassen.
Godt gået alle 3.

De 3 vindere i Begynderklassen

Tak til Jo-Ann for billedet

2. maj
Helle (med Vanilla og Ginger) fik en mail:
I am very happy to be able to announce, that the “One World, One Day, One Photo”-book is NOW available – and that YOU are in it!
Helle havde sendt et dejligt billede ind af Ginger, der drikker ved stranden, og det var så blevet valgt til at være med i bogen.
Læs mere på Helles hjemmeside.

26. april
Lassietur til Gurre Sø.
Mona og Freddy havde sammen med Valdi og Bella arrangeret en smuk tur i skoven omkring Gurre Sø. Med nyudsprungne bøgetræer, skovbunden dækket af anemoner og et dejligt solskinsvejr, så kunne det ikke blive bedre.

Tusinde tak for en skøn tur, og for en rigtig dejlig kage. Den måtte vi bare have opskriften på - og her er den:
Monas Gulerodskage

25. april
Dogdance konkurrence på Lyngholm Landsted i Tuse Næs.
3 Lassier var med: Valdi, Daisy og Vonda og de gjorde det rigtig fint. Valdi og Daisy var begge oppe FS 1 (Free Style klasse 1) og Valdi manglede bare et ½ point fra en enkelt dommer, for at få godkendt programmet, og selv om de andre dommere - og jeg - synes det var smadder flot, så må vi jo finde os i det. Daisy klarede sit program, selv om jeg ikke syntes, det var lige så godt som Valdis (men det er jo altid svært at bedømme sig selv). Men Daisy blev "kun" nr 6, så der blev ingen Q-point denne gang.
Vonda optrådte med et HTM 1 program (Heelwork To Music klasse 1) og dagen før vi skulle op, lavede jeg Vondas program om til et "kondi-nummer", hvor vi løb næsten hele tiden - det var lige noget der passede Vonda, så hun bestod og blev placeret som nr 5, hvilket gav 1 Q-point - hendes første :-)
25. april
Gandhi var til "Bilka-match" i Næstved Storcenter og han klarede sig rigtig flot.
Hundene skulle op to og to mod hinanden uanset race, og vinderen gik videre. Gandhi blev ved med at vinde, indtil der kun var 8 tilbage, så det var da ret imponerende. Dommeren udtalte sig meget rosende om Gandhi, og det var egentlig først da 7 måneder gamle Gandhi blev træt, og ikke orkede at "vise sig" mere, at han blev slået.
Flot klaret til Anette og Gandhi - STORT TILLYKKE
18. april
DeeDee og Aica til "mentalbeskrivning" i Sverige.
DeeDee gik dog ikke hele prøven igennem, da bedømmeren bad mig standse testen, fordi han synes hun var alt for ung. DeeDee er knap 16 måneder, og jeg mente at det var en fin alder for sådan en test! Men det var de svenske beskrivere bestemt ikke enige i. De synes at store hunde - og især dem der levede i en flok, og derfor er vant til at de ældre tager initiativ - skulle være mindst 20 og helst 24 måneder gamle. Lederens holdning var endda så sikker, at han sagde, at hvis ikke jeg standsede testen, så gjorde han - for hunden var for ung! Det er nemlig sådan, at hvis ejeren standser testen, så må man stille op igen senere, men hvis det er testlederen, der standser forløbet, så må man ikke stille op igen. Så, altså jeg stoppede, og vil så tilmelde DeeDee, når hun er omkring 2 år gammel.
Aica gennemførte hele testen, og var sådan som jeg havde forventet det. En hund, der ikke lader sig skræmme eller ophidse ret meget, men som heller ikke tager selvstændig initiativ. Som testlederen sagde i orienteringen efter testen, så er hun et tydeligt eksempel på en hund, som har flere hunde over sig i den hjemlige flok - og det er ganske rigtigt. Aica har både sin mor, Luna, sin halvsøster, Vonda, og flokkens ældste, Nomi over sig.


DeeDee på fuld fart efter "dyret"


Der sker mærkelige ting i de svenske skove

9. april
DKK 's Kreds 10 holdt påske-skue i Horbelev Hallen, og Gandhi var tilmeldt i hvalpeklassen. Det gik rigtig flot han blev bedste colliehvalp med følgende kritik:
"7 måneder gammel tiltalende han hvalp. Smukt racetypisk hoved med herligt næseparti. Godt bid. Fremragende udtryk. Velansatte ører. God hals. God krop for alderen. Endnu lidt løs i sin over linje. Gode benstammer. Poter - kunne have bedre kattepoter. Velvinklet bag. Acceptabel pels for alderen. God farve. Bevæger sig racetypisk på sine ben, men er endnu noget blød i kroppen under bevægelse. Herligt temperament. Ringtræning anbefales."
Gandhi måtte så vente til om eftermiddagen, hvor han skulle i "Store Ring", men det er svært at begå sig blandt "profferne" når det er første gang for både hvalp og fører, så der blev det ikke til placering. Men jeg er stolt af jer, jeg synes det vildt godt klaret - et STORT TILLYKKE med den flotte debut herfra.
4. april
Ziggy og Mason blev HD fotograferet i sidste uge, og i dag fik de deres officielle HD-status fra DKK:
Begge drenge har A hofter - hvilket er det allerbedste :-)
2. april
Lassies American Amber (fra mit A 05-kuld) venter hvalpe. Amber bor hos Helle og Søren, der også har Tjalfe boende - og det er ham, der skal være den stolte far. Amber var i dag til dyrlæge, og han kunne konstatere, at der er hvalpe på vej.
15. marts
Lassie-tur til Tølløse.
I starten delte vi os i 2 grupper, hvor det ene hold tog mudderbad, ved at gå gennem hundeskoven (hvad gør man ikke for at de små pus kan lege?) og det andet hold gik på den lidt bedre sti udenom!. Men vi mødtes dog hurtigt og gik i samlet trop en dejlig tur gennem skoven, der bød på utallige mere eller mindre svært tilgængelige broer - herligt at se hundene forcer dem - og jeg måtte slippe min flok, for jeg turde ikke gå over de glatte broer med 3 hunde i snor - hvis nogen skulle ende i åen nedenunder, ville det med garanti blive mig.


Vi drak kaffen i "Foderhuset"  - ja det hedder det altså!
Tusinde tak til Inge Bailey for den skønne kage, og også rigtig mange tak til jer alle for en dejlig dag.

14. marts
Brugshundedag med Eva Bülow som underviser. Vi var en blandet flok bestående af Västgötaspids, Rottweiler, Border Collie, Sheltie og rigtig mange Collier, hvoraf de 2 var Lassier, nemlig Mona med Valdi og jeg med DeeDee. Det blev en spændende dag, med intro til hvad der kræves for at en hund kan kåres i en af de officielle brugsprøver. Vi prøvede den specielle form for lineføring/fri ved fod, vi fik et indblik i det såkaldte "Ærmearbejde", og prøvede at gå spor, og det var DeeDee faktisk ret god til :-)
Tusinde tak til Tina Thomassen for dette inspirerende arrangement.


Eva forklarer hvordan man træner "Ærmearbejde"

5. marts
Så kom "Colliebladet", og det var med glæde jeg så, at det atter er Lassier, der pryder forsiden af Dansk Collie Klubs medlemsblad.
Det er 3. gang at Lassie-collierne er på forsiden,  i 2004 var det Daisy, i 2006 var det Memphis og Buick og nu altså Daisys 2 børn: Cassiopeia og Cocktail.
Det er pudsigt for mig at se disse 2 dejlige – og i mine øjne smukke - hunde på forsiden af Colliebladet, idet den ene (Cocktail til højre i billedet) for bare 2 år siden af en autoriseret dommer fik et rundt 0 på en udstilling sammen med ordrerne ”Ligner slet ikke en collie!” Samme hund har dog af en anden dommer fået 1. præmie, 1. vinder med SL (særdeles lovende), men det beviser bare, hvor lidt man kan bruge bedømmelserne til.
Dejligt billede af de 2 søde Lassier, som lige er klar til at hjælpe med havearbejdet.

28. februar:
Årets bedste Lydighedscollier 2008 blev hyldet på Collieklubbens udstilling i Slagelse. Og - som det vist er de fleste bekendt - så var det Vanilla, der med sin fører Helle H. Jensen blev nr 1. Som nummer 3 og 4 kom jeg med Cody og Vonda, og det blev i den grad fejret med champagne (tusinde tak til Anja og Peter) og kage, hurraråb og en masse hygge. Tak til alle der hjalp med til at gøre dagen utrolig festlig. Desværre er mit kamera ikke så god til at tage billeder i en hal, så disse er de bedste.

Se placeringen i Årets Lydigheds collie 2008 for alle Lassierne her

24. februar:
Det officielle resultat fra DKK på DeeDee's og Ambers HD billeder viste, at begge hundepiger har status A - JUBIIIIIII :-))))
Nu er de begge således avlsgodkendt, idet de allerede har udstillingsgodkendelsen og øjenlysningen i orden. Amber skal så forhåbentlig have hvalpe her i foråret med Tjalfe, men DeeDee venter lige et års tid, til hun er blevet voksen.
14. februar:
Lassie-tur til Ishøj strand.
I et helt fantastisk flot vejr gik vi en skøn lang tur langs standen, og da hundene her om vinteren må løbe frit ved de fleste danske strande, var det også en vidunderlig tur for alle hundene. De fik løbet og leget og nyt det i fulde drag. Tak til jer alle for dejligt selskab.


 

7. februar:
Officiel konkurrence i Dogdance arrangeret af Border Collie klubben og afholdt i Sorø.
3 collier var med (alle Lassier), nemlig Mona med Valdi og jeg med Vonda og Daisy. Desværre fik ingen af dem de eftertragtede Q-point. Vonda havde debut i HTM 1, og selv om jeg ikke synes hun gjorde det så godt, som hun kan, så fik hun alligevel 23,2 point og blev nummer 7 af 11, og fik vist nok godkendt sit program (jeg fik desværre ikke mine dommersedler med), men pointene er høje nok til det. Valdi og Daisy var begge oppe i FS 1 og her byttede de plads i forhold til sidste prøve. Nu var det Valdis tur til at være lidt ukoncentreret, men selv om Daisy var bedre end sidst, hvor hendes program blev godkendt, så mangle hun denne gang bare 0,1 point for at få Q-point. Daisy blev endda nr. 2 i sin klasse ud af 6 startende, men ingen i klassen fik Q-point. Der er 3 kategorier som alle 3 dommere skal give point i, og man skal så have over 7,5 (10 er max) i alle 9 felter. Det havde Daisy i alle på nær et, hvor hun fik 7,4 - øv.
Dommerne kunne dog hver vælge en favorit blandt alle hundene og her fik Daisy en roset som dommer Helle Larsens favorit - Vi bukker og takker.
Vi havde en rigtig hyggelig dag, og vi fik garanteret de point vi havde fortjent - så nu skal der trænes, så vi kan gøre det bedre ved næste stævne.
31. januar:
Årets første Lassie-tur gik til Frederikssund, hvor Helle sammen med Vanilla og Ginger havde planlagt en dejlig og interessant tur til Redningshundenes træningsplads.
18 hunde og ca. lige så mange ejere nød turen.
Tusinde tak til jer alle for en hyggelig dag - og især til Helle for et herligt arrangement.


Der er altså 18 hunde, men det er svært at se dem alle

28. januar:
Så kom den officielle meddelelse fra Collieklubben, om hvem der var blandt de 4 bedste i konkurrencen om Årets Lydigheds Collie 2008.
For 3 år i træk indtog collier var fra kennel Lassie 3 af de 4 vindende pladser, og i år erhvervede Vanilla 1. pladsen.
Kæmpe stort TILLYKKE til Helle og Vanilla - I er bare suveræne.
På 3 og 4. pladsen kom Cody og Vonda, og det er da også ganske godt.
Se mere om alle de dygtige Lassie-hunde her.
24. januar:
Fellow var på sit første skue i Haverslev i Jylland og det gik rigtig flot. Han fik bedømmelsen Særdeles lovende, med følgende kritik: 5 mdr. gammel han af god str. godt ansatte ører, men endnu lidt bløde, mandelformede øjne, ok bid, god hals, stærk
ryg, velansat hale af prima længde, godt vinklet bagkrop, god krop for alderen, gode benstammer og poter, bevæger
sig godt når han vil, god pels, farve og temperament.
Hjertelig tillykke med den flotte debut til hans ejer Heidi, som fik vist Fellow frem på flotteste vis.

22. januar:
Valdi havde i dag besøg af svenske Kimmy, og nu håber vi, at stævnemødet resulterer i et herligt kuld hvalpe, født omkring slutningen af marts. Få mere info på Kennel Dagsljus som også modtager bestillinger på denne spændende kombination.

 

horizontal rule

 

Nomi - Lassieflokkens grand old lady - holder et vågent øje med alt og alle


Se Lassie NYT 2008 og opsummering af Året der gik

Se Lassie NYT 2007 og opsummering af Året der gik

Se Lassie NYT 2006

horizontal rule