Helles opskrift på
 "
Adventskage"  (banankage)
 

Spist med stor begejstring på Lassieturen d. 27/9 2009
 

 

Der skal bruges:

500      gram      Hvedemel
300      gram      Margarine, brug gerne flydende margarine
50        gram      Havregryn
5                         Æg
500      gram      Sukker
600      gram      Bananer
1,5       dl.          Kærnemælk
50        gram      Hasselnødder
5          tsk.         Vanillesukker
4          tsk.         Natron
0,75     tsk.         Salt 

Pynt:

150      gram      Chokolade, eller drys lidt flormelis over kagen.

 

Margarinen skal have konsistens som mayonnaise.

Margarinen og sukker røres hvidt og æggene tilsættes et ad gangen.

De modne bananerne blendes eller moses med en gaffel og tilsættes sammen med kærnemælk havregryn og hakkede nøddekerner. Mel, natron, vanillesukker og salt blandes sammen og tilsættes.

Det hele kommes i en smurt og melet bradepande ca. 40x40 cm.

Bages i en 180 grader varm ovn på midterste rille i 30-35 minutter.

Kagen pyntes med smeltet chokolade eller drysses med flormelis.

 

Tips

Man kan sagtens spare på sukkeret og nøjes med at bruge 250 gr. sukker.

Jeg har brugt valnødder i stedet for hasselnødder.

God kage, som ikke bliver tør. Kan sagtens fryses.

 


UHM - den er go'