Der skal bruges:
500
gram Hvedemel
300 gram Margarine, brug gerne flydende margarine
50 gram Havregryn
5 Æg
500 gram Sukker
600 gram Bananer
1,5 dl. Kærnemælk
50 gram Hasselnødder
5 tsk. Vanillesukker
4 tsk. Natron
0,75 tsk. Salt
Pynt:
150
gram Chokolade, eller drys lidt flormelis over kagen.
Margarinen skal have konsistens som mayonnaise.
Margarinen og sukker røres hvidt og æggene tilsættes et ad gangen.
De modne bananerne blendes eller moses med en gaffel og tilsættes sammen
med kærnemælk havregryn og hakkede nøddekerner. Mel, natron,
vanillesukker og salt blandes sammen og tilsættes.
Det hele kommes i en smurt og melet bradepande ca. 40x40 cm.
Bages i en 180 grader varm ovn på midterste rille i 30-35 minutter.
Kagen pyntes med smeltet chokolade eller drysses med flormelis.
Tips
Man kan
sagtens spare på sukkeret og nøjes med at bruge 250 gr. sukker.
Jeg har brugt
valnødder i stedet for hasselnødder.
God kage, som
ikke bliver tør. Kan sagtens fryses.
UHM - den er
go'