Året der gik - 2007

Her står Aica klar til at springe gennem hjulet - mens alle de andre ser beundrende på.

Man kan da vist godt se, at hun bare venter på sit start-signal?

 

Der skete en masse for kennelens hunde i 2007, men det største var nu, at Vonda blev Dansk Lydigheds Champion.
Hun blev den første collie, der er ført frem til denne titel af opdrætteren selv, og det er jeg meget stolt af.
Vonda har bestået LP 3 med 1. præmie alle de 5 gange, hun har været til prøve i år, og er endda blevet 2. vinder 2 af gangene ved internationale prøver.

Hendes halv-lillebror Cody er også kommet godt i gang med Lydighedsprøverne, han bestod LP 1 første gang han gik til prøve.
Også Codys mor, Daisy fik klaret sin LP 1 titel i år, men om hun går videre mod LP 2 eller starter i Rally lydighed, ved jeg ikke endnu.

Rally-lydighed er blevet en stor succes for Lassierne, og vi har hver gang været blandt de bedste. Vonda, Aica og Cody har alle erhvervet titlerne RB (Rally Begyndermester) og RV (Rally Viderekommendemester), og er nu i Ekspertklassen.
De gamle hunde er også gået i gang med Rally, og Nomi på 10 år og Chevy på 7 har bestået begynderprøven den ene gang, de har været oppe. De - og flere af de andre - fortsætter naturligvis i 2008.

Indenfor agility er det ikke blevet til nogen officiel prøve, men Aica har da klaret sig rimeligt ved et par uofficielle. Vi er stadig alt for langsomme (især mig), men jeg håber på, at vi bliver gode nok, til at gå til prøve i 2008.

Sidste sportsgren vi er gået i gang med er Dogdance, og det er jeg virkelig blevet bidt af, så mon ikke Vonda og jeg stiller op til noget "dans" i løbet af 2008?

Det er en kæmpe fordel at have mange hunde, så kan man gå til rigtig mange forskellige ting - det ville en enkelt hund, slet ikke kunne rumme!

Udstillingsmæssigt har vi også klaret os fint, men kun på udstillinger i Sverige. Her har Aica fået 1. præmie og blev placeret som reservevinder. Også Cody og Sunshine klarede sig fint i Sverige, begge fik 1. præmie og Sunshine blev 1. vinder.
I Danmark bryder de fleste dommere sig ikke om mine store amerikanske collier, så udstillinger her i landet er droppet.
 

Udover hvad jeg selv har opnået med egne hunde, så er mange af mine hvalpekøbere også ret aktive og flere har været til officielle prøver rundt omkring. Således har Cocky, Peia, Bianca og Sandy alle bestået LP 1 med 1. præmie i år.
Amber klarede LP 2 første gang hun var til officiel prøve, mens Valdi var lige ved at erhverve LP 2 titlen, men måtte "nøjes" med en 2. præmie, hvilket også er ganske flot. Han er så tæt på, at jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes i 2008.
Vanilla har bestået LP 3 med 1. præmie 4 gange i år, og er endda blevet dagens 1. vinder 2 af gangene ved internationale stævner - det giver ekstra point til "Årets Lydigheds Collie".
I Rally-Lydighed har collierne fra kennel Lassie også markeret sig, Vanilla er nået til Ekspertklasen, da hun er blevet RB (Rally Begyndermester) og RV (Rally Viderekommendemester), Cocky, Peia og Valdi er blevet RB, og er nu i Viderekommendeklassen.
Lille-Buick (ja det kalder jeg ham, for han er jo søn af min gamle Buick, og i mine øjne vil han altid være den lille) blev udstillet i Sverige i år, hvor han klarede sig utrolig flot, han fik 1. præmie og blev 2. vinder.
STORT TILLYKKE til jer alle.

Hvert år på årets første udstilling i Collieklubben hædres "ÅRETS COLLIE" indenfor udstilling, lydighed og agility.
Indenfor lydighed er collierne fra kennel Lassie blevet ganske godt placeret, så ved udstillingen i februar 2007 var 3 af de 4 vindende lydighedshunde fra kennel Lassie.
Lassie-hundene har også gjort det godt i 2007, så mon ikke de atter er med i toppen, når pointene er talt sammen.
Jeg håber, at der atter er Lassie-hunde med ved Collieklubbens arrangement d. 23. februar 2008.
 

Noget der ikke ikke gik så godt i 2007 var, at de planlagte hvalpekuld ikke blev til noget. Det er altid en stor skuffelse, for det er jo det en opdrætter lever og ånder for, og det er især trist at skulle fortælle dem, der er skrevet op til en hvalp, at der altså ikke blev nogen til dem denne gang. Jeg håber at det vil gå bedre i 2008, hvor jeg vil forsøge igen.
 

Til gengæld fik jeg 4 af mine voksne "hvalpe" tilbage i årets løb, og det er jo i sig selv også meget bedrøveligt, for som opdrætter håber man altid på, at alle de hvalpe man sælger kan blive i deres familier i hele deres lange hundeliv. Men af flere forskellige årsager f.eks. skilsmisse, flytning og sygdom, er det ofte nødvendigt at finde et nyt hjem til hunden. Min "Livstidsgaranti" gør det ganske uproblematisk, jeg køber uden diskussion hunden tilbage igen. Det skulle gerne sikre at en Lassie-hund aldrig bliver anbragt på et internat eller sat til salg i Den Blå Avis.
I år var det  2 hanner - begge fra mit P-kuld, og 2 tæver, den ene var fra B-05 kuldet og den anden fra C-05 kuldet, der skulle findes nye hjem til. Det gik heldigvis hurtigt - ja, de 2 hanner nåede slet ikke at sætte deres poter her hos mig, før de var overdraget til deres nye hjem direkte fra deres tidlige familier, men selvfølgelig med min mellemkomst. De 2 tæver var også heldige, de kom begge ud ud til familier, hvor der i forvejen var en anden Lassie-hund, så der er blevet liv i husene, når de leger "Jorden er giftig!"  ;-)
Tak til de familier, der "tør" overtage en "brugt" hund - og jeg har heldigvis kun fået positive tilbagemeldinger.


Hele flokken fotograferet på årets sidste dag - i flot solskin


 Det er nemt at træne Fællesdæk - man skal bare have hunde nok ;-)