Lassie NYT 2007
Se opsummering på Året der gik


 
8. december:
Cocky bestod atter LP 1 med 1. præmie, denne gang ved en prøve arrangeret af Border Collie klubben og holdt Sorø Hallen. Samme sted gik Valdi op i LP 2 og de klarede den til en 2. præmie.
Flot af jer begge 2.
6. december:
Efter at have ventet længe på at mine tæver ville blive drægtige, fødte Daisy lidt for tidligt 2 meget små, men tilsyneladende livskraftige hvalpe. Desværre fødte hun allerførst en hvalp, der tydeligt havde været død i nogle dage, og det viste sig senere, at den havde inficeret de 2 andre. De blev nemlig hurtigt svage, og trods ihærdigt forsøg på at hjælpe dem igennem krisen, lykkedes det ikke at redde dem. Den ene blev obduceret af dyrlægen, og han kunne se, at dens lever havde taget skade og at den havde en voldsom tarminfektion. Den var født med disse problemer og så er kampen desværre tabt på forhånd. Det er en barsk omgang for både tæven og opdrætteren!
13 + 14. oktober:
Specialklubben for Belgiske Hyrdehunde arrangerede - over begge weekenddage - officielle lydighedsprøver for alle racer
Om lørdagen deltog Conni og Peia i LP 1, hvor Bruno Christensen var dommer, og det gik bare super godt, parret scorede hattrick ved for 3. gang i træk at opnå 1. præmie i LP 1. TILLYKKE
Om søndagen var der 3 Lassie-hunde med i LP 1, nemlig atter Conni og Peia,  desuden Inge med Sandy, og så var jeg der med Daisy.
Alle hundepigerne klarede det fint, men Peia var måske lidt træt efter i går - eller også var dommeren, Erling Olsen lidt strengere - for hun manglede lige nogle få point i at få 1. præmie.
Det fik Inge og Sandy til gengæld, og de blev samtidig dagens 1. vinder i LP 1 TILLYKKE
Daisy var også dygtig, hun fik ligeledes en 1. præmie og blev desuden dagens 3 vinder.
13. oktober:
Ved Dansk Berner Sennen Klubs officielle lydighedsprøver i Odense (for alle racer) deltog Käthe og Bianca i LP 1 hvor Erhard Jørgensen var  dommer. Det klarede de fantastisk flot, for selv om Bianca mistede springet - til Käthes store forundring - så scorede de 150,5 point. Det er meget flot at bestå med 1. præmie,  med 0 i en øvelse, så stort TILLYKKE til parret med
1. præmien og titlen LP 1
7. oktober:
Dansk kennel Klubs kreds 1 arrangerede LP og Rally prøver i Ølstykke og der var deltagelse af  6 Lasssie-hunde.
Mona og Valdi var oppe i LP2, og det gik fantastisk flot - lige indtil Valdi fik øje på nogle meget interessante små hundebasser, dem måtte han lige holde øje med, og så mistede han koncentrationen, og det går jo ikke, når man er midt i en "Fremsending". Indtil da var det gået super godt, men så kunne han ikke rigtig finde rytmen igen. Den LP2 skal nok komme, han kan jo godt, vi jager bare alle de søde vovser væk en anden gang ;-)
Conni havde både Cocky og Peia med, begge var oppe i Rally Begynderklassen og begge bestod klassen for 3. gang, og gjorde sig derved fortjent til titlen RB (Rally Begyndermester). Peia var desuden oppe i LP1, som hun atter klarede med bravur - hun fik 167,5 point og blev dagens 3. bedste i LP 1. Et flot resultat.
Og så havde jeg selv 3 hunde med, nemlig Nomi og Chevy i deres første Rally Begynderprøve og Cody i sin første Rally Ekspertprøve. Alle 3 bestod, og gamle Nomi på 10 år fik endda 97 point og blev dagens 2. bedste i Begynderklassen ud af ca. 25 hunde.
Tak til alle for en dejlig dag, også til Lone for hjælp til at holde mine hunde. Lone vil nok fra næste år være at finde med egen hund i Lassie-flokken.

Mona og Valdi, Jan og Cocky, Conni og Peia og så mine 3 Nomi, Cody og Chevy som Lone holder.
30. september:
Dansk kennel Klubs kreds 10 afholdte officielle Lydighedsprøver i Vordingborg, og Conni havde tilmeldt Peia i LP 1,
Conni har kun haft Peia i 3 måneder, da Peia er en såkaldt omplaceringshund, men det var gensidig kærlighed fra første kik, og med masser af gode oplevelser og positiv træning, var de allerede klar til deres første officielle LP 1.
Det gik over al forventning, Peia klarede prøven med 162,5 point, hvilket giver 1. præmie og titlen LP 1
KÆMPE STORT TILLYKKE FRA MIG
Jeg synes det er fantastisk flot.
23. september:
Cody og Sunshine på udstilling i Lund i Sverige,
hvor begge hanner fik 1. præmier :-) og hvor
Sunshine blev 1. vinder og Cody 4. vinder.
Ewa fra kennel Dagsljus var også med på udstillingen, hun havde Kimmy og Strimma - mor og datter - med, og de fik også begge 1. præmier. Begge blev placeret som 2. vindere, Kimmy fik desuden HP=Hæderspris med CK
Udstillingen var arrangeret af "Lunds Brugshundeklub" og stemningen på udstillinger arrangeret af en af Sveriges mange lokale brugshundeklubber (anerkendt af SKK)  er betydelig venligere og mere afslappet end ved Dansk Collie Klubs udstillinger.
På billedet står Gunni (medejer af Sunshine) med Sunshine t.v. og Cody t.h.
16. september:
Vanilla og Vonda var atter oppe i LP 3 i Brøndby, og i dag var det Vondas tur til at få flest point. Vonda fik igen 1. præmie - den 6. i alt og den 5. i træk - og hun blev atter dagens 2. bedste LP 3 hund. Ligesom dagen før var der kun 2 hunde i klasse 3, der fik 1. præmie - og Vonda var den ene. Vanilla kom til at tage den forkerte næseprøve, så hun måtte nøjes med en 2. præmie, men blev alligevel dagens 3. bedste.
I Rally-lydighed var Peia oppe i Begynderklassen og klarede det flot, så hun bestod klassen. Vanilla var oppe i Ekspertklassen, og hun gjorde det også godt, så her blev hun dagens 2. bedste, kun slået af Lis og Twister, der fik deres 2. "pind", så nu mangler de kun en enkelt, for at kunne smykke sig med titlen: RC = Rally Champion.
15. september:
Cocky var oppe i LP 1 og Vanilla og Vonda var oppe i LP 3 ved DKK's internationale stævne i Brøndby Hallen.
Cocky havde lige lovlig travlt med at opsnuse hvor en løbsk tæve var gået hen, så han var lidt ukoncentreret i dag, men med de flotte resultater han opnåede tidligere, så er det bare helt ok, og han bestod nu fint.
Vanilla og Vonda var oppe i LP 3, og begge fik 1. præmier. Vanilla fik flest point, og blev dagens 1. vinder og Vonda - der desværre missede "udlagte apporter", men til gengæld var så god i resten at det alligevel rakte til en 1. præmie - blev dagens 2. vinder. De to var i øvrigt de eneste, der opnåede 1. præmie i LP 3.
Hyggestemning i Lassie-lejren

Her er det Vanilla, Vonda og Cocky
12. september:
Cody blev far til en stor søn :-)))
Moderen er Lassies Una Unika, og selv om hun var scannet til at skulle have mindst 2 hvalpe, ja så var der bare denne herlige tricolour dreng.
Mor og søn har det fint, og med fri adgang til hele mælkebaren, så kommer han vist ikke til at sulte.
Han er naturligvis allerede forudbestilt.
9. september:
De Dressur Samarbejdende Specialklubber, "DSS" som Dansk Collie Klub er med i, arrangerer hvert år en landskonkurrence. I år var det Beagleklubben, der stod for arrangementet, hvor der blev dystet både indenfor egen race, og DSS racerne imellem, om at blive årets bedste.
Samtidig er der mulighed for at gå til officiel LP.
I år var der 6 collier tilmeldt, og deraf var de 3 Lassie-hunde, det er da ganske godt.
Käthe med Bianca var oppe i off. LP 1 og fik en flot 2. præmie med hjem - men blev 1. vinder.
Conni med Cocky var til Landskonkurrence i LP 1 og fik 1. præmie, blev dagens bedste collie i klasse 1 og blev dagens bedste klasse 1 hund - af samtlige racer. GODT GÅET Conni :-)
Helle og Vanilla var til Landskonkurrence i LP 3 og fik en 1. præmie, men blev ikke placeret.
Jeg er MEGET stolt over jeres flotte resultater - HJERTELIG TILLYKKE - alle sammen
30. august:
Jeg blev ringet op af en familie fra Jylland, de var interesseret i en omplaceringshund, og ville høre om jeg havde en? Næ, Bella har fundet et fantastisk hjem, hos Valdis familie - se for resten lige her hvor dejligt hun har fået det - men jeg havde netop et par dage før fået en henvendelse fra ejeren af Perry (en 8 år gammel han). Ejeren står overfor at skulle flytte fra sit hus til en lejlighed, hvor man ikke må have hunde. Altså skal der findes et nyt - og blivende - hjem til Perry, så var det måske en idé? Jo det var heldigvis lige sagen. Familien fra Jylland havde netop mistet deres gamle collie, og var ikke nervøs ved at overtage en 8 år gammel "dreng". Det vigtigste var at han var omgængelig og absolut fredelig overfor børn, da hans kommende ejer er en af DKK's "Barn og hund" konsulenter. Det garanterede hans tidligere ejer, han var noget at det rareste og kunne lege med såvel børn som andre hunde - ja endda katte havde han det fint med. Så kontakten mellem de 2 familier blevet formidlet. Jeg håber at det er Kærlighed ved første blik, når de ses her i weekenden.
Og det var det heldigvis :-)
25. august:
Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub holdt "Tollerdays"
på Borrevejle Centret ved Roskilde  d. 24. - 26. august i anledning af klubbens 10 års jubilæum. Der var både jagtprøver og udstilling for "Tollere" - som denne race med det lange navn kaldes - og så var der officiel LP for alle racer.
Her var 2 Lassie-hunde tilmeldt, som begge klarede sig ganske godt. Conni og Cocky var oppe i en LP 1 og fik 1. præmie med 170 point, og jeg var oppe med Vonda i LP 3 og fik 252 point og også en 1. præmie. Det var Vondas 4. første præmie - og 3. i træk :-)
Det var et dejligt arrangement, et skønt sted, og selv vejret var perfekt. At der så gik lidt rod i point-sammentællingen, så der gik urimelig lang tid, før vi kunne få vores resultater, tilgiver jeg dem gerne.
Desuden afholdt Dansk Kennel Klub - kreds 3 (Fyn) også officiel LP denne dag. Og her var Käthe og Bianca oppe i LP 1, hvor de fik 145,5 point og en flot 2. præmie.
TILLYKKE med jeres første officielle LP - godt klaret, Vonda er stolt af sin datter  :-)
11. august:
Bella kom retur i dag.
Bellas familie står foran en skilsmisse og ingen af parterne kan have en hund - så er det godt, at man altid kan levere en Lassie-hund tilbage igen. Lassies Livstidsgaranti gør, at det rent praktisk er ganske let, og jeg lover, at der vil sørget særdeles godt for hunden. Jeg er meget glad for at mit opdræt ikke havner ude på det "grå marked" - uha, hvor er det en skrækkelig tanke. At forestille sig en dejlig, forkælet familiehund, der er vandt til at få meget opmærksomhed og kærlighed, fra det ene øjeblik til det andet, bliver sat i et bur på en formidlingscentral.....jeg får tårer i øjnene bare ved tanken. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at mine hvalpekøbere viser mig den tillid, at de lader hunden komme hjem til mig. Bella løber lige nu rundt og leger med sin familie.
28. juli:
Så var der atter officiel prøve i Rally-lydighed, denne gang i Køge, hvor Klubben for Hyrde-, Kvæg- og Gårdhundestod stod for arrangementet.
Conni havde tilmeldt Cocky og Peia i Begynder-klassen, og de bestod begge, hvilket især for Peia var flot, da hun jo ikke har trænet ret længe.
Mona og Valdi var oppe i Viderekommende-klassen, men de bliv "disket" - hvorfor ved vi ikke, og det kunne vi desværre ikke få oplyst!!!
Jeg havde også tilmeldt Cody i denne klasse, og for 3. gang bestod han,  og kan nu kalde sig Rally Viderekommendemester.
I Ekspertklassen var Vanilla og Vonda tilmeldt, og begge bestod deres første prøve i denne klasse, Vanilla blev endnu 3. vinder.
Her er "Team Lassie"

 
25. juli:                                                   
De fleste nyheder her på siden er gode nyheder og handler om alt det sjove og spændende, der sker i "hundeverdenen" for Lassie-hundene. Men der er desværre også dårlige nyheder, og sådan en kom i dag:
Lassies Copyright To Dagsljus, i daglig tale kaldet Winnie - eller bare "Prinsessen", har fået fred. Winnie var fra mit C-kuld og hun blev desværre alvorlig syg. Trods ejerens utrættelige kamp for hende, måtte hun aflives i dag bare 21 måneder gammel. Winnie boede i sit korte liv hos fantastiske Ewa Svensson kennel Dagsljus i Sverige, hvor hun var en højt elsket kammerat. Mine tanker er hos Ewa, jeg ved hvor svært du har det, og hvor meget Lille-Winnie betød for dig.
Tak, Ewa for alt hvad du gjorde for min lille pige, ingen kunne have gjort mere.
God rejse til Regnbuebroen lille pus, du vil aldrig blive glemt.

8. juli:
DKK's kreds 1 havde arrangeret officielle prøver i Rally-lydighed, og der var tilmeldt 4 collier.
Alle var Lassiehunde - og alle var nået til viderekommendeklassen.
Vanilla, Vonda og Cody bestod klassen, og for både Vanilla og Vonda var det 3. gang, så nu er de blevet Viderekommende Mestre, og kan fra nu af kun stille op i Ekspertklassen. Cody har 2 beståede Viderekommende prøver, så ham mangler nu bare én. Valdi gik lidt i sort under én af øvelserne, så han bestod desværre ikke.

Vanilla, Vonda, Cody og Valdi
30. juni:
Cocky var atter tilmeldt officiel LP 1, denne gang i Lyngby, hvor Old English Sheepdog klubben stor for arrangementet.
Conni og Cocky scorede hattrick ved for 3. gang i træk indenfor bare 2 uger at bestå med 1. præmie.
Det beviser hvor stabil Cocky er blevet i øvelserne, og jeg er meget imponeret over jer.
TILLYKKE - igen :-)
23. juni:
Der var officielle prøver i Lydighed og Rally og der var flere Lassie-hunde med.
Cocky var tilmeldt officiel LP 1 og han gentog succesen fra Vejen og bestod atter med 1. præmie, og blev endda 2. bedste i sin klasse.
I Rally var Valdi tilmeldt i begynderklassen, og den bestod han med glans, og da det var 3. gang så er han nu Rally Begyndermester TILLYKKE Titlen RB er hjemme.
I øvedeklassen var Vanilla, Vonda, Aica og Cody med og de bestod alle.
Det var Aicas 3. beståede prøve i den klasse, så nu er hun Viderekommendemester - og Ekspertklassen "truer" forude.

Her er alle Lassierne:
Helle med Vanilla, Mona med Valdi og Conni
med sin egen Cocky og med mine Aica, Vonda og Cody
17. juni:
Cocky var til officiel LP 1 i Vejen, hvor DKK's kreds 9 stod som arrangør:.
Cocky klarede sig rigtig godt og fik 157 point, hvilket giver en 1. præmie og retten til at bære titlen LP 1.
Desuden blev han dagens 3. bedste LP 1 hund ud af 17 hunde i klassen.
STORT TILLYKKE TIL CONNI OG COCKY
HVOR ER I GODE
10. juni:
I den klub hvor Aica havde gået til træning i agility var der arrangeret klubmesterskab, og alle hundene skulle op i 3 forskellige discipliner:
Rally-lydighed, Lydighed (en mini LP1) og selvfølgelig agility, hvor de skulle gennemløbe både en alm. agilitybane og en springbane. Hundene blev delt op i 3 hold efter alder, og Aica, der er 2 år, kom på det midterste. Vinderen blev så de hunde på hver af de 3 hold, der sammenlagt havde opnået flest point ved alle prøverne.
Aica var ret god i Rally og i lydighed, men noget langsom i agility, hvor hun lavede 5 fejl på begge baner, men sammenlagt blev hun den bedste på sit hold, og fik en lille pokal.
Godt gået Aica - og så i den varme
8. juni:
Roskilde Dyrskue dannede atter rammen om en officiel prøve i Rally-lydighed arrangeret af DKK.
Vejret var strålende sommersolskin, og egentlig for varmt for hundene, men i år var pladsen flyttet hen til hovedindgangen, hvor der var masser af skyggefulde træer, så vi havde det helt perfekt.
Bedømmer var Anette Olsen, og hun var den strengeste Rally-bedømmer, jeg har oplevet, hun trak point for ting, som de andre bestemt ikke trækker for. Men sådan er det jo, dommere er forskellige, og det er helt ok, især ved Rally, for der fortæller dommeren under banegennemgangen hvordan han/hun vil have at banen gennemføres!
Jeg havde atter tilmeldt både Aica, Cody og Vonda, og Helle var der med Vanilla - alle er nået til Viderekomneklassen.
Vonda  fik 90 point og blev dagens 2. bedste. Helle og Vanilla fik også 90 point, men var åbenbart lidt langsommere, for de blev dagens 3. bedste. Aica bestod for anden gang Viderekomneklassen, hun fik 82, og mangler nu kun en enkelt bestået, så er hun i Ekspertklassen.
Cody bestod ikke denne gang, han manglede 2 point, idet han fik 68 point. Hans "Fri ved fod" var mere fri end ved fod, og desuden overså jeg, at han ikke fik sat sig helt ned ved en af øvelserne - og det koster jo 10 point.
Men en dejlig dag var det bestemt, og mine hunde er da aldrig blevet klappet og kælet med af så mange børn. Det var Store-udflugt-dag for alle børnehaver og skoleklasser, og 4 kæle- og kyssesyge Lassier vakte jubel.
3. juni:
O
fficiel prøve i Rally-lydighed med Pia Johnsen som bedømmer, arrangeret af DcH Vejle, og holdt i smukke omgivelser i Givskud Løvepark - så kunne vi jo altid kaste hundene for løverne, hvis de ikke bestod ;-)
Men det gjorde de nu - alle sammen.
Jeg havde tilmeldt Cody og Vonda i Begynderklassen, og Aica i Viderekomneklassen.
Cody opnåede 96 point og Vonda 99 point og Vonda blev dagens 3. bedste.
For begge hunde var det 3. gang de var oppe, og deres 3. beståede Begynderprøve, så nu har de fået titlen: RB (Rally Begyndermester) og er rykket op i Viderekomneklassen.
Aica er allerede kommet i Viderekomneklassen og hun bestod i dag med 76 point - hun har faktisk endnu ikke lært Fri ved fod, og da så Vonda (der stod bundet tæt ved) stod og kaldte, mens Aica var oppe, ja, så var det lidt svært for Aica
13. maj:
DanskBerner Sennen Klub havde inviteret til officielle Lydighedsprøver i Kvistgård, og der var tilmeldt 6 Lassie-collier.
Conni var oppe i LP 1 med både Cocky og hendes "lånehund" min Daisy, og det blev til en 2. præmie for Cocky og en 3. præmie for Daisy. Helle (den ene af de 2 dygtige Heller) var til LP 2 med Amber og til LP 3 med Tjalfe. Det var første gang de var oppe i de klasser, så det var ganske flot at Amber bestod med 1. præmie - og derved fik titlen LP 2. Tjalfe klarede desværre ikke LP 3, men den er også meget svær. Mona var til LP 2 med Valdi, og han klarede det helt fantastisk godt, vi sad og nød en meget dygtig Valdi, men desværre lavede han til sidst en fejl, han ikke plejer at lave - han tog ikke den rigtige næseprøve. Så det blev til en 2. præmie, kun 5½ points fra 1. præmien.
Helle (den anden Helle) var oppe med Vanilla i LP 3, og det gik jo bare som smurt, så endnu en 1. præmie var i hus.
TILLYKKE ALLE SAMMEN,  I KLAREDE DET BARE SÅ FLOT, TAK FOR EN DEJLIG DAG.
6. maj:
Der var afsluttende prøver for lydighedsholdende i Køge hos Erik Sørensen, og som dommer var indbudt en af DKK's allerbedste, nemlig Hans Ove Pedersen. Prøverne var uofficielle, men afviklet som de bliver det ved officielle LP arrangementer.
Lassie-hundene klarede sig meget flot, og Conni med Cocky vandt klasse 1 og lige efter tog Conni også 2. vinder pladsen med låne-hunden, Daisy.
Også i klasse 2 gik det godt, Mona med Valdi fik 190,5 point og derved 1. præmie, og blev dagens bedste klasse 2 hund - FLOT, Helle med Amber bestod klassen med 147 point, og Bent med Thala klare sig også rigtig fint, de manglede bare 19 point i at bestå.
I klasse 3 var Helle oppe med Tjalfe for første gang i denne svære klasse, og de opnåede 162,5 så de er godt på vej.
HJERTELIG TILLYKKE ALLE SAMMEN
5. maj:
Aica, Buick og Lille-Winnie blev udstillet ved Lomma Brugshundeklubs udstilling i Sverige, og det klarede de ganske flot.
Alle 3 fik 1. præmier, og alle blev placeret blandt de bedste: Aica blev 5. vinder i åbenklasse (man placerer de 4 bedste og den 5. er så "reserve"), selv om hun desværre slet ikke var i pels på dagen. Buick blev 2. vinder i sin klasse, og Lille-Winnie vandt sin klasse og fik CK.
Endelig en udstilling hvor man forstod at værdsætte den amerikanske collie. Se mere her
28. + 29. april:
DKK arrangerede officielle prøver i bl.a. Lydighed og Rally, og her var der deltagelse af flere Lassie-Collier.
Om lørdagen var Conni oppe med Daisy og Inge med Sandy i LP 1, men desværre drillede et par øvelser, så det blev ikke til præmiering denne gang. Det gjorde det til gengæld for Cody, som jeg var oppe med, og det havde jeg slet ikke ventet. Han fik 1. præmie med 153 points og fik derved retten til at bære titlen LP 1. Helle og Vanilla var oppe i LP 3, og fik en 2. præmie.
Desuden var Mona med Valdi, Helle med Vanilla og jeg selv med Cody oppe i  Begynderklassen i Rally og alle bestod med glans: Valdi fik 97 points, Vanilla fik 95 points og Cody snuppede 98 points. Aica og jeg skulle så prøve kræfter med Øvede-klassen, men det gik ikke så godt - Aica manglede 2 points for at bestå.
Om søndagen prøvede Connie og Daisy + Cody og jeg atter LP 1, og denne gang bestod Daisy med en 3. præmie, og Cody fik en 2. præmie. Desuden var Mona og Valdi oppe i LP 2, men den drillede meget, så det blev ikke til præmiering. Det gjorde det til gengæld for Helle og Vanilla, der atter prøvede LP 3, og nu gik det jo som smurt - ikke alene fik de 1. præmie, de vandt klassen - dvs. Vanilla blev dagens bedste LP 3 hund. STORT TILLYKKE til jer alle.
22. april:
3 Lassie-hunde var til officiel prøve i Rally-lydighed i Støvring (Jylland)
Og de gjorde det sandelig godt - alle 3 bestod med glans:
Aica blev dagens vinder med 98 points  og Cody kom lige efter med 93 points. En anden hund opnåede opnåede også 93 points, men Cody var hurtigst, og blev altså dagens nr. 2.
Cocky bestod flot sin første officielle prøve. Tillykke Conni.

Aica, Cody og Cocky
(Aica - midt i et gab - hun er vist blevet træt)
21. april:
Da Collieklubben desværre ikke mere arrangerer Mental-tests af vores dejlige race, så besluttede Anja og Peter at tage turen over Sundet til Sverige.
Nu var det "lillebror" Buick (opkaldt efter sin far), der skulle bevise, hvad han indeholder af karakter. Det blev et imponerende resultat, bedømmeren udtalte ved afslutningen at Buick var dagens ubetinget bedste hund, og at Buick pga. af sin stærke karakter og frygtløse adfærd burde indgå i mange opdrætters avlsplaner. 
Testen blev overvåget af flere opdrættere, der var enige med bedømmeren - og der kom straks aftaler på Buicks "balkort". Se mere her

Memphis og Buick
3. marts:
Vonda var atter oppe til officiel LP 3, denne gang i Næstved, hvor Beagleklubben stod for arrangementet. Det foregik i en ridehal med et glat gulv, men det er Vonda heldigvis helt ligeglad med, så hun klarede det flot og fik for 3. gang 1. præmie i LP 3, hvilket giver titlen: Dansk Lydigheds Champion - forkortet til : DKLPCH. Hun blev samtidig dagens 2. bedste LP 3 hund, hvor kun 2 ud af 8 LP 3 deltagere bestod med 1. præmie.
11. februar:
Vonda og Cocky var til indendørs officiel Lydighedsprøve i Stestrup på Midtsjælland.
Cocky var oppe i LP 1 for første gang og bestod prøven med en 3. præmie.
Vonda var - for Gud ved hvilken gang - oppe i LP 3, og bestod atter med en 1. præmie. Nu mangler hun "kun" en til, så er titlen DKLPCH hjemme.
10. februar:
En masse Lassier var til udstilling i Lille Skensved, men dommeren Ole Staunskjær kunne bestemt ikke lide store amerikanske collier - mere . Så de fik alle en meget dårlig kritik.
Mærkeligt for i 2001 bedømte samme dommer Chevy (som er en ret stor amerikansk han, med lige sådan et hoved, som dommeren nu ikke mere kan lide?) til en super fin kritik. Men sådan er det så forunderligt og ganske uforudsigeligt med en dommers mening.
Den samme dommer kan åbenbart ændre mening om hvordan en collie skal se ud - efter hans mening - på bare nogle år???
Januar:
Så er det blevet offentliggjort, hvem der er blevet årets lydighedshunde for 2006, og de 4 bedste bliver hædret på Collieklubbens udstilling d. 10. februar 2007.
For Lassie-collierne er det er flot resultat, idet de besætter 2. + 3. + 4. pladsen, så nu mangler vi bare at erobre 1. pladsen, og det vil vi da forsøge :-)
Årets Lydighedshund nr. 2 er: Lassies Sweet Vanilla, "Vanilla"
Årets Lydighedshund nr. 3 er: Lassies Voice of America, "Vonda"
Årets Lydighedshund nr. 4 er: Tapestry American Design, "Tjalfe"
Vanilla og Vonda er kuldsøstre, og Tjalfe er deres far, så det er en dygtig familie.
Lige efter dem kom der flere Lassie-hunde, idet Lassies American Amber, "Amber" blev nr. 6, og Lassies Sandy, "Sandy" blev nr: 7.
Så jeg er meget stolt over at langt de fleste af Lydighedshundene er herfra, og jeg takker de dygtige ejere for et flot resultat.

horizontal rule

Se Lassie NYT 2008

Se 2007 Året der gik og Billeder fra arrangementer 2007

Se Lassie NYT 2006