Lassie NYT 2010


Der hygges med dejlige lammeben

horizontal rule

(Forklaring på forkortelserne er nederst på siden)

22. december:
Her til morgen fik jeg den skønneste kalender, hvor Heidi havde indsamlet billeder fra 11 af mine hvalpekøbere – og så var der så også et billede af alle mine egne Lassier. 12 skønne billeder, et til hver måned, ih hvor er I bare søde. Tusinde tak til: James, Memphis & Buick, Justin, Baltazar, Vanilla & Ginger, Sambo & Teddy, Fellow, Jewel, Valdi & Bella, Thala og Gandhi – eller rettere til jeres super søde ejere Det kan jo gøre en gammel kennelmor helt rørt.

18. december:
Så var det Fellows tur til at brillere i Rally. Han scorede nemlig 89 point ved DcH's stævne i Spøttrup, hvor Trine Dyrgaard var dommer.
1. Rally pind er hjemme, og jeg er sikker på at vi får set meget mere til Heidi og Fellow i det nye år. 
Hjertelig TILLYKKE Heidi - Flot klaret :-)

11. december:
Årets sidste Lassietur gik til Frederikssund, hvor Helle + Vanilla og Ginger havde tilrettelagt en dejlig rute, hvor vi både skulle "forcere" broer og trapper, noget der er rigtig godt for hvalpe, men det voldte heldigvis ingen problemer. Det var herligt at se så mange af hvalpene fra i sommers - og selvfølgelig også at se alle de store. Vi sluttede af med kaffe/te og en overflod af guf til både mennesker og hunde Her er Jeannies opskrift på hundegufferne, og Helles lækre knækbrød er der opskrift til på Lassiepigerne's hjemmeside


18 dejlige collier + deres familier var med på juleturen
Tusinde tak til Helle for en super tur

5. december:
Lassies American Fantasy - "Muffin" - er fra mit F-kuld og efter Aica og Cody. Hun bor hos Alexandra Grosenick, kennel Margrave Hills i Tyskland, og er netop nedkommet med et flot kuld på hele 10 hvalpe, 3 drenge og 7 piger, alle zoble/hvide ligesom deres forældre. Hvalpenes far er USA import: Walters Golden Foreigner - "Laddie", så hvalpene er altså efter 100 % amerikanske linjer. Interesserede kan rette henvendelse til opdrætteren (som taler engelsk) for mere info - følg linket til hjemmesiden.
Jeg ønsker Alex hjertelig tillykke og al mulig held og lykke med det flotte kuld.


Nyfødte Muffin-børn

27. november:
Gandhi - fra G-kuldet - var atter på udstilling, denne gang i Danmark, arrangeret af Collie klubben og holdt i Ravnsborg Hallen i Køge. Gandhi fik en fin kritik af den engelske dommer, Lisa Pettitt, som gav ham en "Very Good" - som det nu hedder på "dansk". Det er det, der før i tiden hed en 1. præmie, og det er jo rigtig godt :-)
Desværre er der vist ikke taget noget billede af Gandhi fra udstillingen, men kik under d. 20/11, der er et billede fra den svenske udstilling, hvor Gandhi også var med.
Stort TILLYKKE til Anette og Gandhi.
22. november:
Vanessa (Lassies American Fairytale) flyttede tilbage til Danmark. Vanessa boede hos kennel Dagsljus i Sverige, men da kennelen vil stoppe med at opdrætte collier, og Vanessa desværre ikke kunne enes med én af de andre hunde på kennelen, ja, så ønskede kennelen, at jeg skulle finde et nyt hjem til min lille Lassie-pige. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg fik mulighed for at vælge det nye hjem, og Vanessa bor nu i Køge.
Det var kærlighed ved første blik, Vanessa var straks meget begejstret for sin nye "mor", og det var helt bestemt gengældt.
Jeg ønsker al mulig held og lykke, og jeg kommer og besøger jer en dag.

20. november:
Udstilling i Sverige arrangeret af Svensk Brugshunde Klub og 4 Lassier + 1 næsten Lassie skulle bedømmes af dommer Petra Junehall.
Det gik over al forventning.
Først var Hayley inde i hvalpeklassen, som hun vandt med HP (hæderspris), og blev bedste tævehvalp. Så var det Gandhi og Ziggy i åbenklasse hanner, de fik begge 1. præmie og Gandhi blev 1. vinder og Ziggy 3. vinder. Så manglede vi bare Ginger, og nu skulle hun da helst klare sig lige så godt - og det gjorde hun sandelig. Hun fik 1. præmie, 1. vinder, fik CERT og blev BIR (bedst i racen). Desuden var Tarco med, han er efter 2 Lassier, men ikke opdrættet af mig, og han klarede det også flot: 1. præmie og 1. vinder i unghundeklassen.

Her er 3 af Lassierne, der var med til udstillingen, Gandhi var desværre gået, da vi endelig fik tid til at taget et billede.

Hayley, Ginger og Ziggy

Hayley

Bedste tævehvalp med Hæderspris

Ginger - dagens vinder

Certifikat og BEDST I RACEN

Gandhi

Bedste han

Ziggy

3. bedste han

19. november:
DeeDee var til officiel prøve i Rally i Kirke Hyllinge, arrangeret af Hundeskolen Ophian og med Johanna Allanach som dommer. Det var DeeDees tredje gang i viderekommendeklassen og det gik rigtig fint. DeeDee opnåede 94 point og blev dagens 3. vinder i klassen og blev samtidig Viderekommende mester, med ret til at bære titlen RV (Rally Viderekommende mester)

14. november:
Da der står Udstilling på programmet næste lørdag, så var der arrangeret en udstillings-trænings-dag her hos mig. Britta fra kennel Be Exclusive var så sød at komme og hjælpe os med at fremvise hundene, så vi kan møde dommeren velforberedt. Bagefter viste Britta - på min Cody - hvordan man udstillings-soignere sin collie og vi fik alle nogle rigtig gode fif til, hvordan vi får hunden til at ligne en million.
Tusinde tak til Britta, det var bare helt super :-)


9 hunde var mødt op til noget ringtræning

13. november:
4 Lassier var til officiel prøve i Rally arrangeret af Sheltie-klubben og med Frank Kuhfeld som dommer. Bella og Ginger var begge op i øvede-klassen og begge fik max point: 100 FLOT
J Bella blev dagens 3. vinder i klassen og Ginger vandt klassen.
Valdi og Vanilla (kuldsøskende) var oppe i Ekspertklassen, og begge bestod - Valdi med 96 point hvilket er "1. pind" mod champion titlen, og han blev dagens 3. vinder. Vanilla fik 83 point - også flot i denne svære klasse.
STORT TILLYKKE TIL ALLE 4 LASSIER


Mona med Bella og Valdi og Helle med Vanilla og Ginger

4. november:
Aica og Codys datter, Muffin (Lassies American Fantasy)
, er netop blevet scannet, og hun venter hvalpe :-) Muffin bor i Tyskland hos Alexandra Grosenick, kennel Margrave Hills og faderen til hvalpene er US import Walters Golden Foreigner, kaldet Laddie. Det bliver kennelens første 100 % amerikanske kuld, og hvalpene ventes i starten af december.
Jeg ønsker held og lykke med kuldet.


Laddie og Muffin - et smukt par

24. oktober:
Herlig Lassie-tur til Solrød Strand.
Tusinde tak til Merete og Michael + Jewel for at arrangerer denne dejlige Lassie-tur. Vi startede gennem Trylleskoven og derefter gik vi til standen, hvor hundene nød at få lov til vild leg uden snor - det var dejligt at se dem, og især var de 2 kuldsøskende Jewel og Justin ret glade for at se hinanden. Vi sluttede af med kaffen og dejlig kage hjemme hos Jewel - og der fortsatte legen. Mon ikke især hvalpene var forbavsende rolige om aftenen ;-)

23. oktober:
Officiel Rallyprøve i Ruds Vedby arrangeret af DcH Jyderup, med Frank Kuhfeld som dommer og afholdt i en ridehal. DeeDee var tilmeldt øvede-klassen og det var dejligt at være inden døre, men underlaget var ret interessant for flere af hundene. DeeDee snuste også lige lovlig meget, da det var hendes tur, så fri ved fod blev lige lovlig "fri". Det mistede vi en del point på, men opnåede alligevel 79 point, som er nok til endnu en "pind" mod at være Rally øvede mester.

 

16. oktober:
Officiel Rally- og Lydighedsprøve i Køge, arrangeret af Collieklubben.
Der var 5 Lassier med: Bella i LP2, og Valdi i LP 3, og så var Ginger og DeeDee i Rally Øvedeklassen og Vanilla i Ekspertklassen. Alle klarede sig fint og bestod deres klasser, men der er dog plads til forbedring - jeg håber i hvert fald at DeeDee er lidt bedre næste gang ;-)


De 5 Lassier: Ginger, Vanilla, DeeDee, Valdi og Bella

3. oktober:
Officiel Rallyprøve i Fensmark, arrangeret af DKK's kreds 10.
DeeDee var tilmeldt i Begynder-klassen, hvor hun bare manglede en enkelt bestået prøve, for at rykke op i Øvede-klassen, og hun klarede sig rigtig godt, hun opnåede 99 point og blev dagens 1. vinder. Så nu skal der trænes nye øvelser - og uden snor - så hun kan blive klar til næste klasse.

26. september:
Lassietur Haderup i Jylland.
For første gang blev der arrangeret en Lassietur i Jylland. Det var Gabys ejere, Lise og Anders, der havde lavet et overdådigt flot arrangement. Gaby bor på en stor gård med meget jord til, så vi kunne gå en fantastisk tur på de skønne arealer omkring gården.
STOR TAK FOR EN DEJLIG DAG :-)
Se mere her

25. september:
Bella blev klubmester i Kl. 2 ved "Karlebos Ivrige Poter"'s arrangement, og vandt en flot pokal.
Hendes morbror, Valdi blev nr. 3 i Kl. 3.
Stort TILLYKKE til Mona, det er da smadder flot.
Giv begge hundebasser et stort kram fra Kennelmor :-)


Bella med sin fine pokal

12. september:
7 hvalpe fra H+I+J kuldene og deres ejere var troppet op til et hvalpetræf. Hvalpene fik leget en masse, og de fik prøvet en let rally-bane, og et par stykker fik vist, hvordan man skal op på et bord, når man skal soigneres. Jeannie - der har Teddy - havde taget Teddys "storebror", Sambo med (Sambo er fra mit S-kuld) og han betagede os alle med sit helt utrolige blide og godmodige væsen overfor en flok vilde hvalpe.
Tusinde tak til Jeannie for den dejlige chokoladekage, du havde bagt - og tak til alle fordi I kom med de "små" pus.


Hyggestemning og det er Lady (fra H-kuldet) i forgrunden.
Heldigvis hold det tørvejr lige til sidste hvalp var sat i bilen, så kom regnen - det er da godt timet :-)
Tak for en dejlig dag

21. august:
Collieklubbens aktivitetsudvalg havde arrangeret en en såkaldt "instinkt test" for dem der har lyst til at se, hvor meget hyrdeinstinkt, der er i deres hund. Det blev afholdt hos dygtige Camilla Runchel, TipTopAussie i Svinninge, og var en helt fantastisk positiv oplevelse .
Der var 5 Lassier med i alderen fra knap 2 år til 9½ år, og alle tændte vildt på fårene og havde et meget stærkt hyrdeinstinkt.
Tak til Nette fra Collieklubben for at super godt arrangement.


Her er Lassierne: Fellow, som kom helt fra Nordjylland, Ginger, Vanilla (som "bare" var med) Vonda, Gandhi og Thala.

31. juli:
Den årlige Lassiedag, hvor alle med en Lassie-collie kan komme og hygger sig sammen, og  være med til at laver forskellige sjove og lærerige aktiviteter.
Vi var ekstra heldige med vejret, idet det regnede hele dagen før, og jeg var meget tæt ved at aflyse. Men vejrudsigten lovede at der kun ville komme ganske lidt regn og først sent på dagen - der kom slet ikke regn, eller i hvert fald først om natten :-)
Udover både de traditionelle aktiviteter og lidt nye påfund, så kom Anni Pedersen, der er uddannet hundemassør og demonstrerede "
Let Hundemassage til husbehov og opvarmning / nedvarmning".
Tak til jer alle, for en rigtig hyggelig dag, det er bare så dejligt at se jer og hundene.
Helle har sat billeder ind fra dagen, de kan ses på Lassiepigernes hjemmeside

Fællesbilledet

Vanilla, Ginger, Lady, Sandy, Gandhi, Dina, Thala, Asti, Aica 2, Ika (7 uger gammel og i armene på Ronja) Mason, Bella, Valdi og Fellow. Memphis og Buick var også med, men var taget hjem, da billedet blev taget.

4. juli:
Gandhis familie inviterede atter i år på dejlig legedag for hundene og skøn jordbær med softice til alle os andre, UHM - det er bare så lækkert. Trods ferietiden troppede 9 Lassier op (så der var 10 med Gandhi), og de var i alderen fra knap 4 måneder til 9 år. Herligt at se dem alle og Gandhi nød at have masser af legekammerater. Heldigvis har Anette lovet, at det er fast tradition, så det er bare med at holde øje med hvornår det bliver næste år - men et er sikkert, det bliver i jordbærsæsonen ;-) Tusinde tak til Gandhis familie for en herlig dag


Der er bare den skønneste udsigt


Ren hygge i solen

26. juni:
I år var Dansk Kennel Klub vært for Verdens-hundeudstillingen, og der var i den anledning en masse forskellige arrangementer. Der var bl.a opvisning af redningshundens fantastiske arbejde, og så er det jo ret imponerende at 2 af hundene ikke alene er collier, men at de begge er Lassier :-) Det er nemlig Helles 2 piger, Vanilla og Ginger, som her kan ses sammen med Helle i flot uniform.
Se mere om redningshundenes spændende liv, på Lassiepigernes hjemmeside:

25. juni:
I forbindelse med Verdenshundeudstillingen, havde Collieklubben aktivitetsudvalg - eller en tredjedel af det, nemlig Helle - arrangeret en dag fuld af forskellige aktiviteter. Der var bl.a. workshop i Fri ved fod (til musik), Rally, Dogdance..... og meget mere. Der var desværre ikke mange der kom til arrangementet, men der var 5 Lassieier, nemlig, Valdi, Bella, Fellow og så Helles egne Vanilla og Ginger.


Her er det Helle, der vejleder Heidi med Fellow,
i Rally-lydighed.

14. juni:
Så blev det Daisys tur til at få hvalpe, hun fik 1 pige og 3 drenge alle zoble, men det er jo ikke nogen overraskelse, for Daisy har ikke anlæg for tricolour, derfor får hun udelukkende zoble hvalpe.
Både mor og børn har det super, og Daisy nyder de små og passer perfekt.

12. juni:
Collieklubben stod for et stort arrangement med officielle lydigheds- og rallyprøver.
Der var 5 Lassier med: De 2 søskende Ginger og Gandhi gik op i Rally Begynderklasse, Peia og Vanilla snuppede Rally Ekspertklasse og Vanillas bror Valdi prøvede kræfter med den svære Lydighedsklasse 3. Alle bestod, og Ginger fik endda max point og blev dagens bedste i Rally Begynderklassen, det betyder at hun nu går direkte videre til Øvede-klassen
Mason - som er far til mit H-kuld -  var også med, og han klarede Rally begynderklassen.
Hjertelig TILLYKKE alle sammen, det er sandelig meget flot :-)

Her Anette med Gandhi, Helle med Ginger og Vanilla, Martin med Mason, Conni med Peia og Mona med Valdi

12. juni:
Aica startede så sent om aftenen at det var blevet nat, og med lidt lange pauser, fødte hun 7 dejlige hvalpe. Det var 1 tricolour + 3 zoble hanner og så 3 zoble tæver.
Alle har det fint, og Aica nyder sine børn, hun er en fantastisk god hundemor.

22. maj:
Pinselørdag gik 10 Lassier og deres ejere en skøn tur omkring Vallø Slot.
Inge & Bent havde sammen med Thala arrangeret denne dejlige tur, og de havde sandelig også sørget for det skønneste forårsvejrvejr.
Parken omkring slottet er stor og smuk og meget afvekslende med skov og søer.
Tak for turen - og dejlige muffins - til Trioen fra Tune - og tak til Lassierne og deres ejere for at troppe op.
Jeg håber vi ses til næste Lassietur


Da man jo skulle kunne se noget af det smukke Vallø Slot, så jeg var nødt til at så ret langt væk, da jeg tog billedet.

9. maj:
Ved Collieklubbens UHM-prøve i Næstved var der fint fremmøde af Lassier:
4 af dagens 10 deltagende hunde var opdrættet her, og så var Mason, som jo er far til mit sidste kuld, også med. Alle Lassierne + Mason klarede sig rigtig godt, og jeg er bare så stolt af dem. Alle fik fine  bedømmelser og deres afreaktioner efter de forskellige påvirkninger var også ret flotte. Ingen reagerede negativt og selv "skarp lyd" (skud) klarede alle super flot.
Tusinde tak til Anette, Helle, Martin og Lone fordi I ville være med, det var fantastisk at se.


Her er Mason omkranset af Lassierne:
Gandhi og Ginger fra G-kuldet og Ziggy  fra D-kuldet samt Cody, der er far til Ziggy og halvbror til G'erne

9. - 19. april:
Immortal Lady´s Askinuk Mountains Bjarne - dog i daglig tale blot "Bjarne" - bor normalt i Tyskland, men han var inviteret på en 10 dages ferie her på kennel Lassie - nå, ja, ferie er måske så meget sagt, for han fik ikke lov til at slappe ret meget af ;-)
Jeg havde nemlig både Aica og Daisy i løbetid, og selv om det egentlig bare var meningen, at kun Daisy skulle parres med Bjarne, ja, så fik jeg lov til at bruge ham til Aica også. Grunden var, at så havde jeg 2 chancer, for at få afkom efter denne skønne 100% amerikanske han.  Bjarne er lige den type jeg er ude efter - utrolig smuk og stor og kraftig med et dejligt temperament.
Nu håber jeg så på hvalpe midt i juni - det er meget spændende og jeg vil naturligvis informere om det, når jeg ved lidt mere.
Tak til Nicole - kennel Immortal Lady's - fordi du lod mig låne din skønne Bjarne.


Her siger Bjarne farvel til sin bedste ven , som han må undvære mens han på "ferie" i Danmark

2. april:
En ny tradition er startet, nemlig en Lassie-påske-tur til Gyrstinge Sø. Vi havde en skøn tur i dejlig solskinsvejr, og på turen rundt i Store Bøgeskov, der ligger ved søen, så vi endda de første blå anemoner, som der er ret mange af i det område. Vanilla, Ginger, Memphis, Buick, Thala, Sandy, Gandhi, Viggo, Valdi, Bella, Mason og Canto samt Aica og Asti fra Amber-kuldet var med og jeg havde lige snuppet Cody og Luna med, så vi var en pæn stor flok. Vi sluttede af med kaffe og boller med udsigten over søen.
Tusinde tak for en dejlig dag alle sammen.


Se Helles dejlige billeder fra turen:
http://www.lassiepigerne.dk/index.html

20. marts:
I dag erhvervede Vonda endnu en titel, idet hun opnåede 96 point i Rally Ekspertklassen, og altså for 3. gang fik over 95 point. Det giver titlen: Dansk Rally Champion, forkortet til DKRLCH. Det var Belgierklubben der arrangerede officielle Rally prøver i Stigs Bjergby med Frank Kuhfeld som dommer.
Det var øsende regnvejr det meste af dagen, men Vonda er fuldstændig ligeglad med vejret, når bare hun er alene med mor på sjov. Så selv om jeg synes at vejret var lidt surt,  så kan man da ikke klage, når vovsen bare gør det så godt hun kan. Hun mistede 3 point ved at være så overstadig at hun "kom til" at hoppe op ad mig, og det sidste point var vist fordi hun satte sig lidt skævt.. 
Vonda er desuden Lydigheds Champion, så det er min første hund, der har 2 champions titler.

10. marts:
Codys svenske veninde nedkom med 3 store flotte hvalpe, 1 zobel tæve og 2 tricolour hanner. Og selv om de jo er nogle små collie-babyer, så er de altså store, for den største vejede ved fødslen 500g og de 2 andre blot lidt mindre, og som man da kan se på billedet, så ser det ud til at de har mægtig travlt med at spise sig endnu større en vældig fart.
Hjertelig tillykke til kennel Springmist, og al mulig held og lykke fremover med de "små" pus.


Pexie med sine 3 nyfødte børn.

6. marts:
DeeDee fødte 8 store fine hvalpe efter at hun havde besøgt Mason i starten af året. Resultatet af den amerikanske/canadiske kærlighed kom så i dag: 5 drenge hvoraf 3 blue merle og 2 tricolour, og 3 piger: alle tricolour. DeeDee fødte helt uden problemer i løbet af 3 timer, og hun er en super dygtig og omsorgsfuld mor for sine børn.
Det er første gang, i de over 30 år jeg har haft opdræt, at jeg har blue merle hvalpe.
Først da jeg så Mason og studerede de linjer han er efter, fandt jeg den blue merle han, som jeg gerne ville have ind i mit opdræt.
Tusinde tak Martin, fordi jeg måtte bruge din skønne "dreng"


1 dag gamle hvalpe

27. februar:
Hyllest af Årets collier 2009 indenfor bl.a. Lydighed og Rally foregår traditionen tro ved Collieklubbens første udstilling hvert år.
Der har uafbrudt været Lassier med blandt de bedste siden 2004 og I år var der 2 Lassier med i 3 af kategorierne.
Peia markerede sig særdeles flot ved at besætte førstepladsen indenfor både LP 2 og Brugsprøven - STORT TILLYKKE herfra - og Luna fik æren for at have klaret sig bedst i Rally Begynderklassen.
Der var rundhåndet uddeling af kæmpe rosetter og masser af dejlig guf til hundene og en ekstra fin præmie fra vores "gamle" træner, Hanne Hedegaard TUSINDE TAK


Rosetterne var så store, at de ikke kunne hænges i hundenes halsbånd - så jeg måtte bruge et hegn

26. februar:
Så kom HD resultatet for Lassies American Fellow, og lige som alle sine søskende har han status A - den bedste :-) Derved er alle Codys hvalpe her fra kennelen HD fotograferet og alle har fået status A. Tusinde tak til alle ejerne for at lade deres hunde gennemgå dette vigtige tjek. Cody har desuden børn i Sverige, og alle dem, der er fotograferet har ligeledes fået status A. Det er da noget at være stol af.  Og der er stor interesse efter Cody i Sverige, hvor de går meget op i temperament og brugslinjer, så lige nu venter en svensk colliepige hvalpe med Cody - spændende.

21. februar:
Lassie-tur til Stensbøg Skov i Sorø.
Bl.a. pga. vejret (vejene var ret tilsneede) var vi ikke helt så mage som vi plejer, men Memphis, Buick, Vanilla, Ginger, Ziggy + Mason og Canto - og så lige Cody, Vonda, Daisy og Aica, var med på en rigtig dejlig tur i skoven. Jeg tror jeg gentager turen til sommer, for den er der altså flere der skal med på.

Tak til jer der troppede op, jeg håber I også kommer til påsketuren.


Tusinde tak til Helle for dette dejlige billede.

13. februar:
Border Collie klubben afholdte officielle prøver i Rally Lydighed i Sorø, og Vonda var tilmeldt Ekspertklassen, hvor hun allerede har det man kalder "1 pind". Dvs. hun har bestået klassen én gang med 95 point eller derover - ud af 100 mulige. I dag fik hun så netop 95 point, og altså "pind nr 2". Nu mangler vi så den sidste, for når hun har bestået klassen 3 gange med over 95 point så får hun titlen DKRLCH = Dansk Rally Champion. Vonda er tilmeldt officiel prøve d. 20. marts, så da håber jeg at hun gør det lige så godt.

Vondas halvbror, Cody har allerede opnået denne titel.

3. februar:
Efter Nomi's død skulle Lassie-flokken udvælge en ny leder, da det er utrolig vigtigt for trivslen i en hundeflok. Lederen skal være klog og myndig og udstråle selvtillid. Både hanner og tæver indretter sig efter en god leder, og min flok, der dog aldrig har været på mere end 8 (2 hanner og 6 tæver), har altid kunne være sammen dagen lang i stor fordragelighed. De kan endda spise sammen, de står side om side i køkkenet, og der er ro og harmoni  - aldrig ballade, aldrig slåskamp. Alt dette har Nomi sørget for i mere end 7 år, men hvem kunne - og turde - overtage dette vigtige job? Det kunne Luna heldigvis, hun er en stærk tæve, og jeg er sikker på at hun bliver en god leder af flokken.

Her er hele forløbet:
Torsdag: Nomi bliver aflivet. Alle hundene får lov til at sige farvel til hende, da jeg mener det er af stor betydning, at flokken ved, at hun er død, og ikke bare er væk. Derfor ligger hun i sit tæppe i et par timer, mens de alle går hen og snuser til hende. Nogen snuser længe, andre bare ganske kort, men alle er helt klar over, at Nomi ikke lever mere. Udover den store opmærksomhed og snusen, er der ingen reaktion fra de andre, resten af dagen er alt som det plejer - det er kun mig, der ikke er som jeg plejer!
Fredag og lørdag: Forvirring, uro, utryghed, alle klistrer til mig, men ingen ballade.
Søndag: Luna klistrer mest til mig, de andre virker afventende
Mandag: Meget gøen da jeg kom hjem, Luna starter og de andre stemmer i. Jeg lader dem gø og blander mig ikke, men hilser selvfølgelig på alle som normalt. Om aftenen lægger Luna sig op til mig i sofaen, med hovedet i mit skød – det plejede Nomi at gøre.
Tirsdag: Harmoni i flokken, Luna har overtaget Nomis plads i sofaen og rollen som leder,  og hvor Luna før foretrak at ligge i min seng på 1. sal, så er hun nu mest i stuen. Alle virker rigtig glade og fjollede, det er helt tydeligt, at  de nu kan slappe af, for Luna har overtaget opgaven som førerhund, og jeg er sikker på, at hun vil blive en super god flokfører.

28. januar:
Jeg har i dag måtte tage den tunge beslutning at lade min skønne Nomi få fred. Livet var ikke værdigt mere for hende, hun døjede med flere alderdoms-problemer, og her til sidst gik det stærkt ned ad bakke. Det er så frygtelig hårdt som hundeejer at tage den beslutning - og det bliver altså ikke spor lettere af at have prøvet det flere gange før - men det skylder vi vores dejlige hunde. Selv om jeg er dybt ulykkelig nu, så skyldes mine tårer mit egoistiske savn, for i mit hjerte ved jeg, at jeg gjorde det eneste rigtige for min dejlige Nomi.


Nomi 12 år gammel i sommeren 2009

10. januar:
Årets første Lassie-tur, som Vinnie & Per + Viggo havde lagt et stort arbejde i at tilrettelægge, gik til  Slagslunde skov og Buresø. Turen var først planlagt til at være en decembertur, men pga. juletravlhed, og derfor meget få tilmeldte, besluttede vi at udsætte turen til januar. Men så kom al sneen, og lige til sidste øjeblik, var det tvivlsomt, om vejret blev godt nok, til at vi kunne gennemføre turen. Men jo, der kom grønt lys fra Vinnie og Per, de havde gået turen dagen før og alt var i skønneste orden. Så jeg pakkede bilen med kaffe til mig og vand til hundene og pinde til at lave snobrød over. Ih, hvor glædede mig, så ind i bilen med de udvalgte hunde, og af sted..............ØV, vejene var ret mange steder føget meget til med sne, og jeg sejlede - ganske stille - gennem det.........det er ikke lige mig. Min bil er ikke den stærkeste, og jeg er en kylling, så da det ikke så ud til at blive bedre, vendte jeg med TUNGT hjerte bilen lige inden Hvalsø, og kørte stille hjem :-(
Men heldigvis var der andre, der ikke var bange for tilsneede veje, og jeg har fået melding om at det var en hel fantastisk dejlig tur. Så tusinde tak til Vinnie og Per, jeg håber I vil gentage turen til sommer, for så kommer jeg garanteret og smager både snobrød og hjemmelavet dram.
Også tak til Inge og Bent for billederne, jeg kan se at I har haft det rigtig hyggeligt - og jeg er meget misundelig.
4. januar:
Så kom den officielle meddelelse fra Collieklubben, om hvem der havde været bedst indenfor  Lydighed og Rally i 2009.
Desværre har Collieklubben besluttet at droppe konkurrencen om "Årets Lydigheds Collie", hvilket er en stor skam, da det var en meget spændende konkurrence på tværs af klasserne. Jeg håber, at den bliver "taget til nåde" igen, men for 2009 og 2010, vil der ikke være nogen, der kan smykke sig med denne flotte titel.

I stedet vil den bedste i hver LP- og Rallyklasse blive hædret, og det sker som vanligt ved Collieklubbens første udstilling, som i år er d. 27. februar i Hårlev Hallen.

Lassierne klarede sig atter rigtig fint i 2009 indenfor både Lydighed og Rally:
DeeDee blev årets 3. bedste i LP 1, og hendes faster, Peia blev årets bedste i LP 2

I Rally blev Luna nr 1 i Begynderklassen, og Cody nr 3 i Ekspertklassen. og Cody skal desuden hædres på udstillingen for at blive Dansk Rally Champion i 2009.

Jeg håber at der er nogle friske Lassie-ejere, der vil troppe op og være med til at gøre dagen ekstra festlig.

horizontal rule

Info om forkortelser:

Lydighed:
LP 1, LP 2 og LP 3 = Lydighedsklasse 1, 2, og 3.
Hvis hunden består klassen med 1. præmie får den titlen LP 1 / LP 2 / LP 3, og hvis den består klasse 3 med 1. præmie 3 gange, så får den titlen Danske Lydigheds Champion = DKLPCH.

Rally:
RB = Rally Begynderklasse
RV = Rally Viderekommendeklasse / eller bliver også betegnet RØ Rally Øvedeklasse
RE = Rally Ekspertklasse
DKRLCH = Dansk Rally Champion

Dogdance:
HTM = Heelwork To Musik
FS = Free Style
Q-point = Man skal bruge 12 (tidligere 10) Q-point for at rykke op i klasserne. Kun de 5 bedste - med godkendt program - får Q-point.

DcH betyder Danmarks civile Hundeføringsforening.

UHM = UngHundeMentalbeskrivning
En Mentaltest fortrinsvis for hunde fra 10 måneder til 2 år. Personligt foretrækker jeg hundene er fra 1½ til 2 år - eller over, men det er altså bare min mening

 


Se Lassie NYT 2009 og opsummering af Året der gik

Se Lassie NYT 2008 og opsummering af Året der gik

Se Lassie NYT 2007 og opsummering af Året der gik

Se Lassie NYT 2006

horizontal rule