2011 blev status quo mht. kennelens hunde,
 ingen nye kom til -
 og heldigvis mistede jeg heller ikke nogen.Hele flokken får kødben en gang om ugen
 - her er de en dag i marts 2011
Jeg var så fræk at lukke til det store areal, så de var nødt til at blive på
gårdspladsen - så kunne jeg nemlig få dem alle med på billedet

Champions League

4 hjemmestrikkede champions - 2 x 2 kuldsøskende, og alle med samme far.
Øverst: Vonda (DKLPCH + DKRLCH) og Vanilla (DKLPCH) fra V- kuldet
Nederst: Peia (DKLPCH) og Cody (DKLPCH + DKRLCH) fra C- kuldet

 

Året der gik - 2011
 

Opdræt
Der var ikke planlagt hvalpe i 2011, men i 2012 håber jeg atter der kommer hvalpe her på kennelen, og det glæder jeg mig meget til.


Hayley

Første kuld vil være efter Hayley, som vil blive parret med Justin - og jeg tror at alle hvalpene i denne kombination vil blive zoble/hvide. Justin ser nemlig ud til at være homozygot zobel - altså genetisk 100 % zobel - og er han det, kan der ikke komme tricolour hvalpe efter ham.
Senere på året vil også DeeDee blive parret, men jeg har endnu ikke helt besluttet mig til, hvem der skal være far til hvalpene. Det bliver naturligvis en han, der er ud af 100% amerikanske linjer, og her vil der være mulighed for tricolour farvede hvalpe.
Der vil naturligvis komme mere info på min hjemmeside, når der er noget at fortælle.
Man kan følge lidt med i hvalpeplanerne her


Justin
 

Når I i det efterfølgende læser om alle de Lassier, der har været ude til prøver og klaret sig flot, så vil jeg gerne pointere, at uanset hvor glad og stolt jeg naturligvis er over de fine resultater, så er det intet mod, at det allervigtigste for mig er, at de hvalpe jeg sælger, bliver højt værdsatte medlemmer af familien. Langt de fleste Lassier lever jo et forholdsvis stille og roligt liv, udenfor konkurrencemiljøet, og det er helt bestemt super godt - Intet er så vigtigt, som at hund og familie passer godt sammen og holder meget af hinanden.

 

Træning og prøver i Lydighed og Rally

     2 kuldsøskende, der blev Danske Lydigheds Champions i år:    

 
  Lassies American Cassiopeia "Peia", og hendes bror, Lassies American Concept, "Cody" har i 2011 begge opnåede den fornemme titel: Dansk Lydigheds Champion - forkortet til DKLPCH. For at få denne officielle titel skal hunden bestå Dansk Kennel Klubs Lydighedsprøver (LP) i klasse 1 og 2 med 1. præmier og i klasse 3 med 1. præmie 3 gange. Det er slet ikke så let, og de er da også de eneste collier, der har opnået Lydighedschampionat i år.  
  STORT TILLYKKE 
TIL BÅDE PEIA OG CONNI
 

 

STOR TAK
TIL CONNI for fantastisk træningssamarbejde
 
     

horizontal rule

   
       Og endnu et flot resultat:

Ginger opnåede så høje point i LP 1, at hun blev udtaget til DKK's Danmarksmesterskab i lydighed, hvor hun blev nr. 4 - virkelig FLOT, for der er alle racer med, så konkurrencen er benhård. Bare det at være udtaget er lidt af en præstation og Ginger har da også haft mange meget fine placeringer i LP 1 i år, og hun har vundet klassen flere gange. Ved Collieklubbens Lydighedsprøve i oktober vandt hun atter klassen med 176 point ud af 180 mulige.
Ginger træner desuden til at blive Redningshund, og hun bestod "Grund-uddannelse Redningshund" med 95 point ud af 100 mulige
FLOT klaret Ginger og Helle :-)

 

 

Om hundetræning: Klart vi skal bruge straf! Jeg foretrækker at bruge en sammenrullet avis. Du bør helst have den liggende flere steder i huset, så du hurtigt kan nå den, når hunden gør noget galt. Så næste gang din hund laver ballade eller ikke hører efter, tager du hurtigt den sammenrullet avis og slår dig selv gentagne gange i hovedet, mens du råber:" Elendige træner, elendige træner" ;o)                                                                      /  Sakset fra Face Book
 
 
 

Jewel har også gjort det særdeles godt, hun startede sin rally karriere i april i år og har allerede opnået at blive både Rally Begynder Mester og Rally Øvede Mester. Super godt gået, især da hendes fører er ganske ny udi at træne rally. Parret går nu efter Ekspertklassen, hvor titlen Dansk Rally Champion kan nås. Jeg ønsker al mulig held og lykke, både med Rally Ekspertklassen og Lydighedsprøverne, som I jo også satser på.
Jeg er meget imponeret over jer.

 
 

 

 

Fellow og Max II har sandelig også været dygtige til Rally. Fellow har bestået Begynderklassen 3 gange og er nu Begynder Mester, så næste år skal der prøves kræfter med Øvedeklassen, hvor alt foregår uden line på. Men bare klø på Heidi, I skal nok klare det.
Og Max II har bare været til prøve en enkelt gang i Begynderklassen, og debuten var imponerende: 92 point - Flot arbejde Nina.
(Max er 2. Lassie ud af 3 med det navn, og så må der jo nummerrækkefølge på, så der er forskel ;-))

 
Amy (fra I-kuldet) bor i Norge, hvor hun har bestået "bronze", "sølv" og "guld" prøverne, som ligner vores LP 1 prøver, og med stigende sværhedsgrad.
Ganske flot af så ung en hund, og som man kan se af billedet, er hun et højt elsket familiemedlem. Familien tager tit og ofte på fjeldet, og så er Amy altid med - og det er det bedste hun ved.
Hun skal fortsætte træningen i det nye år, og også prøve lidt agility, det bliver spændende at følge hende.

 Flere Lassier er i fuld gang med træning til både Rally- og Lydighedsprøver - og i flere af klasserne, og en del har været til prøver, men mangler stadig lidt i at få de eftertragtede point, der skal til for at bestå klassen - eller for at rykke op i næste. Det kender vi alle til, der skal ikke alene erfaring og dygtighed til, der skal også lidt held med. En eller flere sikre øvelser kan gå helt galt, hvis der sker noget vældig spændende udenfor ringen, og det er bestemt ikke altid hunden reagerer, som den plejer derhjemme ........men man kan også opleve at en øvelse hunden egentlig ikke er særlig sikker i pludselig går perfekt til en prøve.
Uanset hvordan det går, så fortsæt endelig med træningen - husk at hver prøve giver både hund og fører en værdifuld erfaring.


Bella bringer apporten fint tilbage til Mona ved Collieklubbens stævne i oktober,
hvor 6 Lassier var til prøver i både Rally og Lydighed.

 
 

Those who say it cannot be done, shouldn't interrupt the people doing it 

 
 

Jeg kan jo heller ikke holde mig væk fra træningspladserne og prøvebanerne, og mine egne hunde har også været til prøver både indenfor Rally, Lydighed og DcH (Danmarks civile Hundeførerforening).

Alle 7 bliver trænet (Luna dog kun ganske lidt Rally for sjov, og Aica også kun agility på hyggeniveau) men Hayley, DeeDee, Daisy, Vonda og Cody har været til konkurrencer.

Mest stolt er jeg over at Cody, der jo er Rally Champion, og her ved årets slutning også blev Dansk Lydigheds Champion. Det er - efter min mening - det fineste en hund kan opnå. Lige nu ligger Cody endda på 4. pladsen til Danske Kennel Klubs DM i lydighed konkurrence, men den er der ikke store chancer for at vi holder, da den endelige stilling først foreligger til sommer - og der er masser af prøver inden da. Men vi nyder det, så længe det varer, og fortsætter træningen.
Cody er vist den colliehan i Danmark, der ikke alene selv har bestået mange Lydighedsprøver, men også har flest slægtninge, der er aktive indenfor forskellige træningsområder. Begge Codys forælder er dygtige lydighedshunde, rigtig mange af hans hel- og halvsøskende er det, flere af hans børn i både Danmark og Sverige er aktive indenfor lydighed og brugshundearbejde, og nu er hans børnebørn også godt på vej med træning og prøver. Det tyder på nogle rigtig gode gener :-)


Cody har nu nået alt, hvad jeg har drømt om, han er brugsprøvet med 1. præmie og er både Rally og Lydigheds Champion - han har virkelig bevist, hvor fantastisk han er at arbejde med.


 
Jeg er nu også ret stolt over Hayley, hun stillede i april op til sin første prøve i rally lydighed, og det klarede hun så flot at hun fik 99 point ud af 100 mulige i Begynderklassen. Derefter bestod hun klassen med 2 x 96 point og i maj var hun Begyndermester. Så var hun i Øvedeklassen, og den blev også bestået med over 90 point de 3 gange hun var oppe, og Rally Øvedemester-titlen var hjemme.
Nu er hun nået til Ekspertklassen, og den er bestået med de krævede mindst 95 point 1 gang, men det skal hun gøre 2 gange mere for at titlen Dansk Rally Lydigheds Champion er i hus, og det er ikke helt nemt. Der er nemlig en øvelse i denne klasse, der hedder "Æresplads", og der skal hunden sidde eller ligge (hvad dommeren nu beslutter på dagen), og det skal den midt på banen samtidig med at den efterfølgende hund er i gang. For så ung en hund som Hayley, så er det meget svært, hun synes at de omkring 2½ min det kan tage er MEGET lang tid, og rejser hun sig, så ryger pointene langt under de 95. Så vi skal træne Æresplads, og så prøver vi at bestå Ekspertklassen med over de 95 point 2 gange til næste år.


Jewel og Hayley - 2 rigtig gode rally veninder, som har fulgtes til mange stævner.

 
 

Don't be pushed by your problems.
Be led by your dreams.

 
 

  Daisy har tidligere trænet - og gået til prøver i - Lydighed og Dogdance, men i år prøvede hun så også rally. Jeg er meget imponeret over hende for selv om hun først er startet med denne disciplin, efter at hun er fyldt 7 år, så opnåede hun både Begyndermester og Øvedemester titlerne på bare 3 prøver i alt.
I Rally skal man bestå Begynderklassen med mindst 70 point 3 gange og Øvedeklassen med mindst 80 point - også 3 gange, for at rykke op. Dog rykker man straks op i næste klasse, hvis man få max point = 100.
Daisy klarede sin første prøve med de magiske 100 point og gik så direkte til Øvedeklassen. Der opnåede hun 95 point ved første forsøg, men så kunne hun jo det, og fik 100 point næste gang - og oprykning til Ekspertklassen var nået - det kan da kaldes for en økonomi-hund ;-)
Så det er fuldt fortjent at hun snupper et hvil på hunde-madrassen
i solen.
 
   
Vonda, der jo både er Lydigheds Champion og Rally Champion, har egentlig ikke mere hun "skal nå", men når hun nu synes det er så hammer sjovt at komme med ud til prøver, så har hun deltaget et par gange i Rally Champion klassen. Det synes hun er en fest, og selv om vi nok ikke rigtig gør det store ud af træningen, så har hun da bestået klassen flere gange, og har også været blandt de bedste i klassen både indenfor DKK og DcH prøver. Jeg må indrømme at det er ikke er der, jeg lægger mest energi i træningen, men så længe Vonda nyder det, så længe bliver vi ved.
 

DeeDee har i år mest trænet i DcH (Danmarks civile Hundeførerforening) og har her bestået C-prøven og desuden klaret sig fint til klubbens Rally prøver. C-prøven skal dog bestås 2 gange  indenfor samme kalenderår, før hun kan rykke op i B- klasse, så vi fortsætter træningen.
Jeg tror også at jeg vil træne DeeDee i DKK Rally og LP til næste år - hvis vi orker mere.

 

Aica og Luna har "bare" hygget sig med henholdsvis agility og rally, men altså ikke noget med prøver i år.
På Dansk Kennel Klubs hjemmeside - under info om Rally - pryder et billede af Aica startsiden.

 

horizontal rule

 

Om ARV og MILJØ:
Arven sætter grænserne for hvad en hund kan nå.
Miljøet bestemmer hvor langt hunden kan nå indenfor disse grænser.
                                                               / Jenny Marklund

 
 
Cody er jo brugt i avl af et par svenske opdrættere, som sætter temperament, sundhed og arbejdsvillighed i højsæde.
Det har givet nogle super gode hvalpe, som opdrætterne og hvalpekøberne er meget tilfredse med.
Flere af Codys børn har således opnået meget flotte resultater både indenfor lydighed, agility og spor.
Næsten alle hvalpene er også HD fotograferet og mentaltestede, begge dele med særdeles fine resultater.

Her 2 af Codys svenske børn  - en han fra kennel Dagsljus og en tæve fra kennel Springmist
SVCH Dagsljus Mountain Lion "Theo" Springmist's Margret The Queen "Elda"

Theo er svensk vildtspor champion - og han er også ret god til agility

Elda træner også spor, og det går jo strygende.


Kennel Springmist planlægger forårshvalpe efter Codys halvbror Justin.

 

horizontal rule

 

UDSTILLING

I år er det blevet til 2 udstillingsture til Sverige, 1. tur gik til Malmø hvor både Hayley og Justin var med. Det gav "Very Good" til dem begge, og altså avlsgodkendelse.
2. tur gik til 
Lunds Brugshundeklub, hvor kun Hayley var med. Her gik det endnu bedre, Hayley fik bedømmelsen "Excellent", og en meget fin kritik med mange rosende ord af dommer, Tomas Rohlin.
Næste år har jeg planer om at få nogle flere Lassier med til noget udstillings-sjov i Sverige.

 

horizontal rule

ÅRETS LYDIGHEDS- og RALLY COLLIER

De mest vindende collier indenfor lydighed og rally bliver hvert år hyldet af Collieklubben, men da årets lydigheds collier først bliver endelig fundet, når hele året er gået, så kender vi jo først resultatet i starten af året efter. I 2010 blev Ginger Årets bedste collie i Rally begynderklassen.
Men selv om det officielle resultat for 2011 først kommer efter 31/12, så vil jeg alligevel tillade mig at komme med et kvalificeret gæt på stillingen for Lassierne for Årets collier 2011:
 Ginger bliver nok årets bedste collie i LP 1 og hendes halvsøster Peia bliver vist årets bedste collie i LP3.

I Rally ser det ud til at Daisy (der er mor til både Ginger og Peia) bliver nr. 1 i Begynderklassen og nr. 2 i Øvedeklassen.
Så det er da slet ikke så ringe endda

På billedet er det Ginger, der træner længdespring, og der bruger mange kommandoen: "Flyv" - og man kan da se at det mestre Ginger flot.

 

På DKK's Hundeweb kan man se at i alt 41 langhårede collier har været til prøver i år, og ud af dem er de 14 Lassier :-)))))

 

horizontal rule

 

LASSIE ARRANGEMENTER
 

 Kennelens grand old lady, Luna, kunne i marts fejre 10 års fødselsdag, og netop den fødselsdag bliver altid fejret med
manér her hos mig, for det er jo deres eneste runde fødselsdag. Og jeg tør godt sige, at Lunas ikke var nogen undtagelse.
Hun havde besøg af rigtig mange af sine børn, børnebørn, oldebørn og desuden en masse af sine venner - hun havde en skøn dag.

Jeg havde lavet lagkage til alle hundene, hvor der var et tykt lag leverpostej mellem lagene og pyntet med flødeskum og Frolich.
Det var noget både Luna og hendes gæster kunne lide - vi andre måtte "nøjes" med hjemmebagte boller, men de gled nu også ned.

 

horizontal rule

 

  Atter i år har der været mange ture for Lassierne, og jeg er rigtig glad for den opbakning, der omkring disse ture.
Her er et billede fra vores tur Langfredag 2011 til Stor Bøgeskov / Gyrstinge Sø ved Ringsted.
 


Reserver allerede nu Langfredag 2012 - for den tradition holder vi fast i.
 

Jeg vil rette en stor tak til alle dem, der har stået som arrangører for vores dejlige Lassie-ture, det er helt fantastisk at komme rundt og se smukke og spændende steder, som man ellers ikke ville ane eksisterede. Også stor tak til alle der støtter op om disse arrangementer, og tropper op hver gang de kan. Vi får altid en hyggelig snak, og det er sjovt at se en stor del af Lassie-familien.

Der har også været fælles trænings / hygge dage her hos mig, og desuden en såkaldt "instinkt-test", hvor vi havde booket os ind hos en meget dygtig instruktør udi fårehundetræning. Det er rigtig spændende at se sin hunds medfødte adfærd på får.
Er der interesse arrangerer jeg gerne en ny gang fårehunde-sjov.

Sidst, men ikke mindst, så er der jo min årlige Lassiedag, som atter i år var godt besøgt, tak til jer alle for en herlig dag. Jeg nyder at se så mange af mine hvalpe - som jo hverken er "mine" eller "hvalpe" mere ;-)
Jeg havde - med særdeles god hjælp fra Helle - lavet mange forskellige aktiviteter, se billeder fra dagen her

Der er omtale af alle afholdte arrangementer i LassieNYT
Og info om kommende i Arrangementer - når der altså er planlagt noget.


Her er Lady til instinkt test
 - og hun var ikke i tvivl om hvad det drejede sig om.

 

horizontal rule

 
 
En gammel indianer fortalte sine børnebørn:
"I ethvert liv er der en frygtelig kamp - en kamp imellem to ulve...
Den ene er ond: Frygt, vrede, misundelse, grådighed, arrogance, selvmedlidenhed, og bedrag.
Den anden er god: Glæde, tillid, gavmildhed, sandhed, og medfølelse".
En lille dreng spurgte: "Bedstefar, hvilken ulv vinder?"
...Den gamle indianer så ham i øjnene og svarede: "Den, du fodrer."
 

 

DAGLIGE TURE I SKOVEN MED HELE BANDEN

Med et forårsbillede af hele flokken fra en af vores daglige ture i skoven vil jeg gerne sige et stort varmt tak til mine dejlige hvalpekøbere. Jeg har kontakt til de fleste af jer, og det er jeg dybt taknemmelig for, det betyder meget for mig,
at kunne følge mine hundebørn. Husk der er livslang service - kontakt mig endelig, hvis I har spørgsmål.

 


Desuden vil takke for alle de dejlige julekort, gaver og hilsener jeg har fået, det gør mig utrolig glad.
Jeg sender ikke selv julekort ud, så I må nøjes med mine jule- og nytårshilsener her på min hjemmeside.

- og med et genbrugsbillede fra sidste år - for at få et vinterligt billede - ønsker jeg, samt
Daisy, Hayley, Vonda, Aica, Luna, Cody og DeeDee

RIGTIG GODT NYTÅR ALLE SAMMEN
TAK FOR ALT 2011
OG HELD OG LYKKE I 2012

 

 

Hele 2012 har jeg disse 2 flotte kalendere til at skrive aftaler op i - og til at pryde min væg.
   
  Tusinde tak - det er nogle skønne billeder der er brugt.
Mon ikke der bliver rigtig mange Lassie arrangementer at skrive ind