Lassie NYT 2017 

Chanti og Choctaw i dejlig leg

 

horizontal rule

 

28 december
Årets sidste Lassietur gik til Stensbøg skov i Sorø, og hvor vi atter var rigtig heldige med vejret.
Så i tørvejr og med solen skimtende frem af og til gik 11 Lassier + 1 wannabe og 11 tobenede en herlig tur rundt i skoven.
Tak alle sammen for at troppe op - tak for hyggeligt selskab og på gensyn i 2018

RIGTIG GODT NYTÅR

12. december
I dag er det præcis 50 år siden, jeg blev medlem af Dansk Collie Klub, og det blev markeret på festligste vis ved et træningsarrangement i Dianalund. Jeg fik overrakt en overvældende kurv med mange blomster og lækker vin samt et fint jubilæumsdiplom.
Tusinde tak til Collieklubben for at markere mine 50 år på så fin en måde.

Billedet er taget af Conni Hansen
7. december
Bare 4 dage efter vores Lassietur, hvor Justin var med, og slet ikke virkede syg, men "bare" havde lidt problemer med at komme af med afføringen, kunne dyrlægen konstatere at han havde en voldsom og ond cancer i bughulen. Der var desværre ikke andet at gøre end at give ham fred, da canceren ville have spredt sig endnu mere, og havde gjort hans live til et smertehelvede.
Så i samråd med familien, som Justin boede hos og dyrlægen tog vi den værste beslutning i en hundeejers liv - at give Justin Sidste hjælp.
 
3. december
Lassietur til Sorø Sø med start fra Parnas og så en 5-6 km dejlig tur langs søbredden, endda i fint tørvejr, og solen kom sørme også frem. Vi startede med en lille dram - kennelmors egen Gransnaps - og så holdt vi pitstop halvvejs, hvor vi lige fik lidt varmt og lidt sødt, og så tilbage til Parnas, hvor vi sluttede med mere af samme skuffe.
Tusinde tak til alle - 11 Lassier og 9 til at holde styr på dem - for hyggeligt selskab.
Vi må snart ses igen til endnu en dejlig tur.
2. december
Ike fortsætter det gode Rally-niveau, så i dag debuterede han i Ekspertklassen, og klarede sandelig denne svære klasse med 94 point ud af 100 mulige - Super flot
TILLYKKE Emilie, hvor gør I det bare godt
1. november
I dag kom der en herlig mail fra DKK med den officielle bedømmelse af de 3 Lassier, der d. 25/10 blev tjekket for HD og AD (hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi). Det kunne ikke være bedre, de har alle fået HD status A og AD status 0, og jeg er bare så glad. Det var Colleen fra M-kuldet og Nigella og Newton fra N-kuldet. TAK til ejerne for at troppe op, det betyder så meget for mig. 
15. oktober
Endnu en Lassie gjorde det flot i denne weekend.
Det var Ike, der for 3. gang klarede Øvedeklassen i rally med og så mange point at han nu kan smykke sig med titlen RØM: Rally Øvede Mester.
Ike fik i dag 91 point ud af 100 mulige, og det er sandelig imponerende
Hjertelig TILLYKKE til Emilie og Ike, I gør det bare så godt.

14. oktober
Malou opnåede i dag at blive den første collie med en officiel HTM1 titel. (Heelwork To Music klasse 1). Hun blev dagens 2. vinder, hvilket giver 4 Q point. Hun havde 11 i forvejen (når man har 12 opnår man titlen), så hun manglede egentlig bare 1.
Nu har hun så 15 point og kan fortsætte i klassen til hun når 22 point, derefter "bliver man smidt ud af klassen", men kan så danse videre i klasse 2.
Malou trådte også dansepoterne i en "For sjov klassen". Klassen er kun for hunde, der konkurrerer i klasse 1 og i denne klasse må man bruge godbidder. Malou vandt klassen - og mon ikke hun fik masser af godbidder bagefter også?

STORT TILLYKKE TIL CONNI OG MALOU

1. oktober
1 Fionas klasse tror hendes kammerater ikke på at hendes Bedstemor har 7 store hunde, så det måtte hun jo lige have et bevis på - billedet er nu printet ud, så hun kan tage det med i skole.
30. september
1 års fødselsdagsfest for N-kuldet: Nigella, tricolour tæve, og hendes 2 blue merle brødre Nemo og Newton. Deres far Choctaw og "gran-kusine", Mira var også med, og det blev en herlig dag. Der var lagkage garneret med leverpostej og flødeskum + godbidder som topping, og det faldt i god smag. Det der ikke blev spist fik resten af Lassieflokken over deres aftensmad, og det var populært. Desuden var der fine gaver til både "de små" og deres forældre. Nå ja, og så var der kakao og boller til de 2-benede.
De 3 søskende havde virkelig en fest, hvor de legede, som havde de ikke gjort andet i de 10 måneder de har været væk fra hinanden. Der blev virkelig spurtet igennem på "savannen", og da Mira også kom ud, så deltog hun sandelig i at leget vilde dyr. Mine 2 ældste børnebørn var også med, de kommer jo hver eneste gang jeg har hvalpe, så det var også sjovt for dem at se de "små" igen.
Her er et lille udpluk af nogle stemningsbilleder, som er taget af Anja (Nemos ejer) og Helle (Nigellas ejer), tusinde tak fordi I deler dem med os alle.
.....og når enden er god .......  TAK FOR EN SKØN DAG
10. september
Mira og jeg deltog i "Stafet for livet" i Sorø. Et flot arrangement til støtte for Kræftens bekæmpelse og for mig en ekstra støtte til en "Fighter" som kæmper en brav kamp mod denne frygtelige sygdom. Vi gik på holdet "Lailas venner" og vi fik sandelig gået en masse omgange - så vores lille hold opnåede vist 322 omgange og fik samlet 8200 kr. ind - det er da ikke så ringe endda. Vi kommer igen næste år.

9. september
Malou - fra L-kuldet - træner bl.a. Rally-Lydighed og har gjort det rigtig flot. Hun er blevet Dansk Rally Champion, og nu konkurrerer hun i den svære Championklassen. I dag var hun til sin anden prøve i denne klasse og opnåede 94 point ud af 100 mulige og vandt klassen. FLOT. Det er virkelig en meget
svær klasse at konkurrere i, jeg taler af erfaring, for jeg har selv prøvet den for en del år siden med både Vonda og  Cody. Ingen af dem fik så mange point, og for at gå videre mod titlen SuperChanpion i Rally skal man opnå både mindst 97 point ud af de 100 mulige, og blive dagens vinder. Men Malou er da godt på vej, og jeg ønsker stort TILLYKKE og held og lykke med de kommende prøver til Conni og Malou.

5. september

 

Besøg af Choctaw - som er far til N-kuldet.
Han hygger sig gevaldigt med hele Lassie-flokken,
og da vejret var ganske sommeragtigt, så var
vi ude hele dagen.
Choctaw er en meget kærlig sjæl, og bestemt ikke karrig med sine kys, så der blev krammet igennem.

 

4. september
Dejligt besøg fra Midtjylland - Lisa & Anders kom til formiddagskaffe sammen med søde Gaby (fra G-kuldet), og det er altid noget så dejligt at se Lassie-børnene. Det var længe siden Gaby har været her, men alligevel gik hun rundt, som om hun hørte til flokken, og havde været her ofte i den seneste tid.
Det er så dejligt, når hunde bare møder hinanden uden den mindste ballade, så Gaby hyggede sig med flokken mens vi - pga. det lidt kolde vejr - trak indendørs til kaffen.
Tusinde tak for besøget
Det er næsten lidt svært at se, hvem der er Gaby, for hun ligner jo sin familie, men på sidste billede
er hele flokken rendt ud på savannen, for at jage vilde dyr (en traktor, der kom forbi) og det gider
Gaby ikke - hun bor på en bondegård og har sin egen traktor
26. august
Inge og Bent havde atter arrangeret en skøn Lassietur til Hedeland - et af mine yndlingssteder.
10 Lassier - og en enkelt wannabe - gik sammen med deres ejere en lang, dejlig og smuk rute i det fantastiske landskab. Og vi sluttede dagen af med at blive trakteret med Inges herlig kager.
Tusinde tak til alle der var med, og til Inge og Bent for at arrangere - og til Anja for at forevige turen.
På Lassie-siden på Facebook er der et link til flere stemningsbilleder taget af Anja Egeskov Nørris.
12. august
Skøn og lærerig dag i DcH Slagelse, hvor Mira og jeg går til træning.
Der var arrangeret en hel dag med mange forskellige hold, og hvor man så kunne tilmelde sig til lige det hold, hvor man helst ville lære noget mere.
Da jeg planlægger at prøve kræfter med C-prøven til næste år - og måske lige vil tage en enkelt prøve i år - sådan bare for at lære reglerne bedre at kende - så var der ikke tvivl hos mig, jeg ville være med på C-prøve-holdet. Og sikken en masse jeg fik med hjem, og Mira var bare en fornøjelse at arbejde med. Vi går stadig langsomt frem, for det er nu min stil - og også måden man træner efter i DcH - men hun gør alligevel store fremskridt. Tak til DcH Slagelse for en fantastisk dag.
4. august
Endnu en herlig omgang hyggetræning - hvor vi fejrede Emilie og Ikes flotte resultat i Rally landskampen Danmark/Sverige. Vi var heldige, for det holdt tørvejr, mens vi trænede og også til kaffe og kage bagefter. Men jeg havde sat rallybanen op i rigtig god tid, så jeg kunne få trænet lidt med mine egen hunde inden, og da var jeg ikke helt så heldig. Der kom en gevaldig byge, så skiltene og holderne blev ret våde og måtte hænges til tørre dagen efter.
2. august
Endnu et dejligt besøg af et af mine Lassie-børn. Det var Kaylee fra Fyn, der havde taget turen over Broen.
Kaylee er fra K-kuldet, og hun er en rigtig smuk og meget dygtig Lassiepige.
Tusinde tak for besøget - glæder mig til at vi ses igen til efteråret.

29. juli
Emilie og Ike gjorde det igen - lavede en super flot præstation i Rally.
Denne gang var det ved en landskamp mellem Danmark og Sverige - og Danmark vandt :-)
Ike opnåede 99 point ud af 100 i den officielle danske øvede klasse, og fik dermed sin 2. pind mod titlen Rally Øvede Mester (nu mangler han "kun" én). Derefter skulle de gå en udfordrende svensk begynderbane, og det blev til 95 point, hvilket resulterede i, at de blev udråbt til dagens 3. vinder individuelt i landskampen, men desværre var der en "lille" regnefejl, som først blev opdaget dagen efter. Så Emilie og Ike blev "kun" nr. 4, og må aflevere pokalen til dens retmæssige ejer. Øv sådan noget er rigtig ærgerligt - for begge parter.
Men uanset placeringen, så er det et imponerende resultat KÆMPE TILLYKKE
23. juli
Så er der atter planlagt en Lassie-tur, d. 26. august skal vi have vores årlige tur i Hedeland - se mere på Lassiesiden på Facebook - eller kontakt mig.
21. juli
Emilie skrev: Laver du ikke snart noget hyggetræning på savannen for Ike - så tager jeg kage med?
Det kan jeg jo ikke stå for, så der blev arrangeret Rally-træning på savannen med bare 1 dags varsel. Nemo - der jo bare bor få km herfra - kom også, og jeg fik trænet lidt med Chanti. Og Emilie kom med de lækreste kager. :-) Læg lige mærke til den fine kontakt alle 3 hunde har :-)
15. juli
Herligt besøg af Miras 2 søstre, Colleen og Katinka. Det var dejligt at se dem alle 3 sammen igen,
og det kan da nok være de kunne lege.
Her er de så i et roligt øjeblik, hvor de hviler lidt ud efter vild leg.
Tusinde tak for besøget.
12. juli
Mira var i fredags til røntgenfotografering hos dyrlægen for at få tjekke hendes status for HD (Hofteledsdysplasi) og AD (albueledsdysplasi). I dag kom så DKK's officielle resultat, og det kunne ikke være bedre - begge dele var helt perfekte, så hendes officielle status er: HD A og AD 0
Hendes index tal er 106, hvor racens gennemsnit er 100, altså ligger hun pænt højt.
Så jeg er meget glad, det er 5. generation i lige linje af eget opdræt med HD status A.
2. juli
Ike var til en officiel rally-konkurrence i Roskilde, og opnåede ikke mindre end 94 point ud af 100 i Øvedeklassen, hvor banen skal gennemføres med hunden fri ved fod - altså uden snor.
Sandelig flot gået, og dermed er 1. pind hjemme mod at blive Øvedemester.

STORT TILLYKKE til Emilie og Ike - og held og lykke med de kommende prøver
5. juni

Ginger var til Færdighedsprøve 2, som er en prøve, hvor hunden skal udføre nogle forskellige tricks. Prøven hører under  HTM (Heelwork to Music) og Ginger fik 3,6 point ud af 5 mulige.
Ginger har allerede bestået færdighedsprøve 1, hvor der skal udføres 11 forskellige tricks - de 10 er fastlagte på forhånd, den 11. er en valgfri øvelse.
Nu gjaldt det altså klasse 2, hvor der skal udføres 12 forskellige tricks, 11 forudbestemte + 1 valgfri.
Billedet er fra Gingers Færdighedsprøve 1, hvor hun viser at hun kan sidde "i bamse", som det bliver kaldt - jeg har nu altid kaldt det "Sit op".

STORT TILLYKKE Helle og Ginger

27. maj
Endelig atter en herlig Lassietur, hvor vi da var nok til at vække opsigt: "Sikken en flok Lassier" lød det på golfbanen, som vi kik rundt om.
Turen var en 5 km rute i Naturpark Skovsø ved Slagelse - en herlig og smuk tur i et lidt kuperet landskab, og - som det kan ses på billedet - i det skønneste vejr. Vi havde alle medbragt rygsæk, så vi kunne tage kaffen/vandet med og indtage det midtvejs, hvor der var bord og bænke og skygge.
10 Lassier i alle 3 farver var med - Tusinde tak til deres friske ejere for at troppe op.
13. maj
Rallytræning og hygge på Savannen.
Jeg vil med jævne mellemrum arrangere forskellig træning og hygge her i sommertiden, og er man interesseret, så er det bare med at sige til. Det vil blive både rally og alm. træning alt efter ønske.
6. maj
Atter en herlig udstillingstur til Sverige, denne gang til Åhus Brugshundeklub, hvor stemningen som sædvanlig var noget så hyggelig og afslappet.
6 Lasser drog af sted, og vi havde en skøn dag, og fik rigtig fine kritikker med hjem. Bedst klarede Kevin sig, han fik Excellent med Certifikat og dagens bedste colliehan, men også Morgan og hans datter, Mira fik Excellent. Justin blev flot fremvist af Kimmi og fik en fin kritik og bedømmelsen, Very good. Cody har desværre fået stritører på sine gamle dage, og de var ikke til at få ned på udstillingen, men han nød meget at være med. Lille Newton - som slet ikke er så lille - fik en meget fin bedømmelse i hvalpeklassen. Kevins og Miras kritikker kan ses på deres egen side.
Tusinde tak til alle der var med, I var helt fantastiske, og uden jeres hjælp ville jeg altså slet ikke have nået at skifte hund så hurtigt ;-)

1. april
Siden "Arrangementer" er lukket, og info vil enten komme på Lassies FaceBook side, eller direkte til dem, det vil være relevant for.
Er man ikke på FB, men ønsker at vide hvad og hvornår, så kan man sende mig en besked, og jeg vil så holde jer ajour med, hvad der sker i Lassie-kredsen.
11. marts
Lassie American Lady Malou til prøve på Bornholm i Ekspertklassen, hvor hun klarede banen helt uden fejl, og derfor opnåede max point: 100.
Da det samtidig var udvælgelse til DM i Rally, så er Malou nu sikret en plads ved dette arrangement i august. Jeg krydser fingre og ønsker held og lykke til Conni og Malou.
26. februar
Lassietur til Dianalund Bøgeskov, som blev en ren "herretur", da der udelukkende var tilmeldinger fra Lassiedrenge. Jeg fulgte stilen og tog mine 2 drenge med, og de 8 flotte fyre, der i alder spændte fra knap 5 måneder til godt 11 år vakte stor opmærksomhed fra skovens øvrige søndagsgæster.
Tak til de seje hanhundeejere, der troppede op og gjorde turen super hyggelig.
15. januar
Ike var i dag til officiel Rallyprøve, og det klarede han sandelig super flot, han fik 99 point ud af 100 mulige, og blev dagens nr. 2 ud af 24 i klassen.
Stort TILLYKKE til Emilie og Ike

7. januar
Lassieturen i dag blev desværre "ramt" af et grimt isslag, så det var kun Nemo, Newton og Choctaw's ejere, der vovede at køre ud på de glatte veje. Jeg indrømmer gerne at jeg heller ikke havde turde køre langt i det vejr, men heldigvis gik det fint for dem der kom. Vi droppede turen i skoven, og så blev der ellers leget på "savannen", og Choctaw var super sød overfor sine 2 sønner, det var noget så dejligt at se.

Tusinde tak til Anja Egeskov for dette - og alle de andre - dejlige billeder, som er lagt ud på Lassiesiden på Facebook

1. januar

Året der gik 2016
 

31. december
Da jeg først fik denne nyhed i dag d. 1. januar, så kom den lidt sent på min LassieNYT 2016 siden, derfor bringer jeg den også her, for det skal jo ikke forbigås i tavshed:

På årets sidste dag var Malou til 2 Rally konkurrencer og klarede begge super flot. Hun er i Rally Ekspert klassen, hvor man kan opnå titlen Dansk Rally Lydigheds Champion, ved at opnå mindst 95 point ud af 100 ved 3 prøver. Malou havde allerede klaret det ved 1 prøve (hun havde 1 cert, som man kalder det), og nu var chancen for de 2 sidste der, hvis alt gik som det skulle - og det gjorde det sandelig. Malou fik 97 point i den ene prøve og 98 i den anden - altså de 2 sidste cert'er - og så er titlen hjemme :-)
Lidt sjovt for mig, for det var også ved en prøve nytårsaftensdag at Malous mor, DeeDee fik sit sidste cert og sin DKRLCH titel.
Kæmpe TILLYKKE til Conni og Malou -
og velkommen til Malou i The Lassie Champion League
 

Lassie NYT 2016