Brugsprøvet med 1. karakter og desuden
Dansk Lydigheds Champion og Dansk Rally Champion:
Lassies Voice of America

"Vonda"

Zobel/hvid tæve, født 11. april 2003 - død 19. marts 2016
Vonda var mit eget opdræt, og 100% amerikansk, hun var efter
mine 2 USA importer: Tapestry American Design og Luna of Tapestry.

Vonda var en hel fantastisk dejlig Lassiepige, og livsglad til det sidste.
Hun var fri for arvelige øjensygdomme", og havde HD status A
At hun så også havde et vidunderlig sind, var noget så sød og dejlig,
og ikke bange for nogen eller noget som helst.

På DKK's internationale udstillingen i Odense d. 15. februar 2004 blev Vonda udstillet, hun fik her en 1. præmie under den tyske dommer Elke Peber.
Det er eneste gang hun har været udstillet, for danske udstillinger er ikke lige min kop te - og dengang var det ikke så let at køre over sundet til Sverige.

Vonda var en super god dressurhund, og titlerne foran hendes navn er opnået i lydigheds-ringen. Læs mere lidt længere nede på siden om hendes meritter

Der er masser af billeder af Vonda og hendes 6 søskende på siden om V-kuldet

Vonda fik sammen med Chevy sit eneste kuld d. 4. juni 2005, det blev til 5 piger og de kan ses her. Desværre fik Vonda ikke flere hvalpe, selv om det blev forsøgt 2 gange.

Vonda var den ubestridte og fornuftige leder af Lassieflokken, et job hun overtog efter sin mor Luna i 2014. Alle respekterede Vonda og behandlede hende værdighed, og respekt.

Vonda 3 år gammel

Vonda fotograferet 12 år gammel
 

Vonda 3 år gammel

Vonda var en meget arbejdsvillig hund, hun elskede at træne, og hun gjorde alt hvad hun kunne, for at finde ud af hvad jeg ville ha' hende til. Hun startede tidligt med at gå til hvalpetræning hos Hanne Hedegaard i Albertslund, og sideløbende med det, gik vi til klikkertræning hos Charlotte Lyngholm i Lyngby. Klikkertræning var bestemt en træningsform, der passede godt til Vonda, for her skulle hun selv finde ud af, hvad jeg ønskede af hende, og hun trivedes bedst, når hun fik nogle udfordringer.

Vonda viste sig hurtigt som er en rigtig dygtig dressurhund, så ved afslutningen på "hvalpehold/begyndere" d. 10/8-2003, blev Vonda bedste hvalp, kun 4 måneder gammel. Og ved afslutningen af "hvalpehold/øvede" sluttede vi af med den såkaldte Begynderprøve, hvor Vonda fik 170 points ud af 180 mulige, og blev blandt de bedste.
På DKK's internationale udstilling i Helsingør d. 2. maj 2004 gik Vonda op til officiel lydighedsprøve i klasse 1 for første gang. Hun fik her 170 points ud af 180 mulige og erhvervede derved en 1. præmie samt titlen: LP 1.
Ved afslutningen på dressurholdet hos Hanne Hedegaard i Albertslund d. 15/5-2004, fik Vonda atter en 1. præmie i klasse 1 ved at opnå 161 points ud af de 180 mulige.
Brugsprøven blev bestået d. 5. november 2005 med 193,5 points, hvilket er en 1. præmie - og titlen BRGPR var hjemme.
Ved border collie klubbens officielle lydighedsstævne for alle racer i Stestrup d. 12. februar 2006 bestod Vonda klasse 2 med 189,5 points, hvilket giver en 1. præmie og ret til at bære titlen LP 2. Hun blev samtidig dagens 3. bedste klasse 2 hund.
Klasse 3 blev bestået ved collieklubbens dressurafslutning i Køge d. 11. juni 2006 - og så var collieklubbens Guldnål hjemme.
 
 

Vonda bestod DKK's officielle LP 3 med 1. præmie d. 23/9 2006 med 267,5 points ud af 280 mulige, og så kunne hun desuden smykke sig med titlen: LP 3. Hun blev samtidig dagens bedste LP 3 hund.
D. 11/2 + 3/3 2007 bestod Vonda atter LP 3 med 1. præmie, og blev begge gange dagens 2. bedste klase 3 hund.
Titlen Dansk Lydigheds Champion var hjemme

Desuden har vi trænet Rally-lydighed og her opnåede Vonda også en champion titel, idet hun bestod Ekspertklassen med over 95 point (ud af 100 mulige) 3 gange med mindst 2 forskellige dommere.

Vonda og jeg trænede også HTM (Heelwork To Music)  hvor vi "dansede" et kondi-program til Foot Tapper med The Shadows.
Vi opnåede i alt 7 Q-point.

 


En ung Vonda

 

Vonda har været placeret blandt de bedste i racen indenfor lydighed i 2004 + 2005 + 2006 + 2007 + 2008


 

Hvert år på Collieklubbens første udstilling bliver de collier, der har klaret sig bedst i det foregående år hyllet.  
Vonda har været med hvert år fra 2004 - 2008 for sine flotte resultater indenfor lydighed, og har altså været mellem de bedste lydighedscollier fra hun var 1 år gammel.
 

På billedet sidder hun med den roset hun fik på Collieklubbens udstilling i Voldum d. 28. januar 2006, hvor Vonda blev hyllet som Årets Lydighedshund nr. 4 i 2005. En flot præstation, når man tager i betragtning, at hun også klarede at få et kuld hvalpe i samme år.

Vonda var også blandt de bedste lydighedshunde i 2006, hun blev årets 3. bedste lydighedshund, slået af sin søster Vanilla, der blev nummer 2.
Deres far, Tjalfe blev årets lydigheds hund nummer 4.
Alle indkasserede en flot roset.


2 dygtige kuldsøstre:

Vonda og hendes søster, Vanilla var et par dygtige lydighedshunde med mange fine titler

 

Der var fart over Vonda

 
Stamtavle for LASSIES VOICE OF AMERICA:
LP 1, LP 2, BRGPR
Tapestry American Design
USA CH.
Jancada Just In Time  
USA CH. Tartanside Th' Critics Choice
USA CH. Jancada Promises Promises
USA CH
Tapestry Taffeta
USA CH. Tartanside Shillelagh
USA CH Tartanside Tenacious
RB
Luna Of Tapestry
USA CH.
Tapestry Tartanside Image
USA CH Tartanside Vanguard
USA CH. Tapestry Stitch In Thyme
USA CH.
Tartanside Raven Tapestry
USA CH. Tartanside Shillelagh
USA CH. Tartanside Tenacious