Lassie NYT 2016 

 

horizontal rule

 

31. december
På årets sidste dag var Malou til 2 Rally konkurrencer og klarede begge super flot. Hun er i Rally Ekspert klassen, hvor man kan opnå titlen Dansk Rally Lydigheds Champion, ved at opnå mindst 95 point ud af 100 ved 3 prøver. Malou havde allerede klaret det ved 1 prøve (hun havde 1 cert, som man kalder det), og nu var chancen for de 2 sidste der, hvis alt gik som det skulle - og det gjorde det sandelig. Malou fik 97 point i den ene prøve og 98 i den anden - altså de 2 sidste cert'er - og så er titlen hjemme :-)
Lidt sjovt for mig, for det var også ved en prøve nytårsaftensdag at Malous mor, DeeDee fik sit sidste cert og sin DKRLCH titel.
Kæmpe TILLYKKE til Conni og Malou -
og velkommen til Malou i The Lassie Champion League
 
11. december
Årets sidste Lassietur, hvor 8 Lassier og en lille maskot, gik en dejlig lang tur i Stensbøgskov. 
Jeg glemte helt at tage et billede, men jeg kan love for, at vi havde en hyggelig tur endda i tørvejr - først da vi var færdige med kaffen, begyndte det at dryppe lidt.
TAK FOR DEJLIGT SELSKAB - VI SES
10. december
Mira og Choctaw til skue i Vordingborg, hvor de begge klarede sig fint, Mira, der endnu ikke er blevet ½ år, var i "Baby klassen" og fik SL (som står for Særdeles Lovende), og Choctaw på 1½ år var i "Mellem klassen" og fik Excellent (som er det samme, som engang hed en 1. præmie) Det vigtigste for mig var at give Mira en oplevelse, så hun kunne prøve at være et sted med så mange mennesker, hunde, og uro, og det klarede hun rigtig godt. Så næste gang bliver det en rigtig udstilling.
Her er et par billeder fra dagen, hvor jeg venter på tur - først med Mira, og så med Choctaw.
Tak til Gertie for at tage nogle billeder, selv om det var noget vanskeligt forhold og bare med telefonen.
26. november
Malou var til Rally prøve i Ekspertklassen, og klarede det rigtig flot. Hun opnåede 95 point, som giver et såkaldt "cert". Får en hund 3 gange "cert", tildeles den titlen Dansk Rally Champion (DKRLCH)
STORT TILLYKKE til Conni og Malou
12. november

 

Kaylee debuterede i Lydighedsprøve klasse 2, og det gjorde hun sandelig flot, hun opnåede 234,5 point ud af 280 mulige - imponerende. Det giver en 1. præmie, og titlen LP2.
Det var ved Dansk Kennel Klub - Kreds 4's arrangement i Vamdrup, og med Erhard Jørgensen som dommer.


Kæmpe TILLYKKE til Susanne med det flotte resultat - I gør det sandelig rigtig godt.
 

7. november
Jeg har i dag måtte tage den værste beslutning, vi som hundeejere må tage, nemlig at sige det sidste farvel til min højt elskede Daisy.
For 13 dage siden fejrede vi Daisys 13 års fødselsdag, og hun havde det fint lige til i nat, hvor hun pludselig ikke kunne stå på benene. Hun kaldte på mig ved 2-tiden, og der lå hun i stuen med bagbenene ud til hver sin side, uden mulighed for at komme op. Trods massage og støtte, fortsatte det natten i gennem, hun kunne slet ikke finde ro, og benene blev ved med at skride ud. Da det blev morgen, måtte jeg se i øjnene, at det nu var tid til at gøre min tunge pligt, nemlig at lade Daisy få fred - livet var hverken værdigt eller værd at leve mere. Så Daisy fik fred, og ligger nu begravet ved siden af Luna - som kom fra den samme kennel i USA.
Daisy var den sidste af mine hunde, som har fulgt mig fra tiden i Allerød og været med til min flytning til Stenlille 1. november 2004. Nu består flokken udelukkende af hunde, der enten er født her eller er kommet hertil fra andre opdrættere.

Daisy fotograferet for 2 uger siden.

Daisy blev 13 år og 13 dage.

30. oktober
Lassietur til Tystrup Bavelse Naturpark / Kongskilde Friluftsgård i det skønneste efterårsvejr.
Jeg fik denne gang ikke taget noget billede, men her er et par fra en anden tur
Tusinde tak for - som altid - hyggeligt selskab, vi ses
29. oktober
Choctaw til Mentalbeskrivelse i Ringsted arrangeret af Collieklubben.
Choctaw klarede de forskellige momenter rigtig flot, og afreagerede super hurtigt, så jeg var yderst glad og tilfreds med hans reaktion.
Tusinde tak til Choctaws ejer for at stille op til alle de forskellige påfund, jeg beder om.
Choctaw er jo far til det kuld jeg har lige nu - N-kuldet, så nu er begge forældrene til dette kuld mentalbeskrevet med en fin bedømmelse.

Jeg vil afgjort anbefale at stille op til disse arrangementer, når der er nogle i nærheden, det er uhyre spændende, at se sin hunds reaktion, overfor noget den aldrig har set før.

2. oktober
Kaylee - fra K-kuldet - blev Fynsmester i Lydighedsklasse 1 SUPER GODT KLARET
 :-) KÆMPE TILLYKKE TIL SUSANNE MED DET FLOTTE RESULTAT :-)

Sikken en masse flotte præmier  :-) Tak for info og dejligt billede :-)
29. september
Hayley og Choctaw blev forældre til 3 skønne hvalpe, 2 blue merle hanner og en tricolour tæve.
10. september
F skøn Lassie-tur rundt på Stige Ø ved Odense.
Susanne med Kaylee og Anne med OES Jake havde tilrettelagt en særdeles herlig tur i de smukke omgivelser. Der var både en kort tur - til de voksne Lassier - og en kortere - til de små hvalpe. Men da vi ikke var så mange, så blev vi enige om at følges ad på hvalperunden. De 2 søstre Katinka og Mira fjollede hele turen igennem, så det var ikke helt let at gå med dem, men de havde helt sikkert en fest. Deres energi slap nu næsten op inden vi var færdige, og jeg havde store problemer med at få Mira til at vågne og gå det sidste stykke fra vores kaffe-pause plads og hen til bilen. Udover Chanti havde jeg taget Sunshine med, så han kunne få hilst på Lassierne, tak til Ole som hyggede sig med ham.
Altså en pragtfuld tur i det smukkeste vejr, og med super lækre kager til kaffen.

Se selv - et meget smuk område

Og vi havde fået at vide, at der var en godbidsautomat - og den skulle da prøves.
Og her er et par billeder fra Susanne:
Dejlig rasteplads med frisk vand
Mira og Katinka nød rigtig hinanden og lavede en masse sjov og ballade
Og vi sluttede som sædvanlig af med en kaffe / te og masser af skøn kage

Tusinde tak for skønt selskab til Kaylee, Jake, Katinka, Gaby og Ginger og jeres ejere samt Käthe og Ole, som er tidligere Lassieejere, og selvfølgelig især tak til Susanne og Anne for at arrangere denne skønne tur.

7. september
Jeg blev for nogle dage siden ringet op af en genbo til det ægtepar, som har haft Sunshine boende. Genboen kunne fortælle at manden er kommet på plejehjem, og konen er blevet syg og skulle indlægges, derfor kunne de ikke have hunden mere, og om jeg ville hente ham - ellers ville han blive aflivet?
JA, selvfølgelig ville jeg det, og i dag hentede jeg Sunshine, som jeg ikke har fået lov til at se i mange år.
Som man kan læse på Sunshines side, så har jeg haft meget store problemer med ægteparret, så jeg var rigtig glad for muligheden, at få min hund hjem igen. Desværre var han i en miserabel forfatning med filterknuder overalt, magen til usoigneret collie har jeg aldrig set, og ægteparret havde endda kastreret ham - hvilket jo er ganske uforskammet, men det er der jo ikke noget at gøre ved, og jeg skal nok få hans pels rigtig pæn, og nu bliver han her resten af sit liv.
Sunshine faldt straks til i Lassieflokken, alle synes om ham, og han er også rigtig glad for sin nye familie - han er endda meget sød og tålmodig overfor lille og lidt plagsomme Mira :-)


Sunshine, som han så ud, da jeg lige havde hentet ham.

20. august
Malou med fører, Conni Hansen opnåede at blive den første collie nogensinde, der erhvervede titlen HTMF (Heel Work To Music Færdighedsprøve).
Det er da fantastisk, KÆMPE TILLYKKE - I skriver jo historie.
Juli
Susanne og Kaylee har klaret sig så fint i både Rally og LP at de blev inviteret til at deltage i DM indenfor begge genre. Men da DM konkurrencen skulle foregå på Bornholm, så sagde Susanne pænt Nej tak. Og det kan jeg sandelig godt forstå, jeg takkede selv nej, da Cody og Vonda blive inviteret til DM, for da foregik det i Nordjylland, og det orkede jeg ikke at køre til.
Men stort TILLYKKE med udvælgelsen - det er da sejt.
18. juni
Chanti får et dejlig kuld på 4 hvalpe - 1 han og 3 tæver,
Desværre måtte hannen aflives 6 uger gammel pga. vand i hovedet, som han nok har pådraget sig ved fødslen. Men de 3 piger klarer sig heldigvis super godt, og fejler ikke noget.
Det er mit M-kuld, og jeg beholder Mira, som selvfølgelig har nu fået sin egen side.
29. maj
Malou (fra L-kuldet) og Ginger fra G-kuldet blev i dag hyllet i Dansk Collieklub for deres præstationer og resultater ved prøver afholdt i 2015.
Malou blev Årets bedste i Rally Ekspert og Ginger blev Årets bedste i LP 3

KÆMPE TILLYKKE til Conni & Malou og Helle & Ginger
28. maj
Lassietur til Birkegårdens Haver i et fantastisk solskinsvejr.
Vi var kun en lille flok denne gang, men det er jo lige meget, vi havde en skøn tur i de mest fantastiske omgivelser. Birkegårdens Haver åbner for hunde 2 gange om året, og det var det, vi udnyttede til en tur i den smukke og imponerende park.
Her er nogle stemningsbilleder fra dagen:

Helle og Inge + Ginger

Cody hyggede sig gevaldigt sammen med Bent.


En noget speciel bro - det var med at se sig for


Der var mange fisk i vandet


Smukt springvand i smukke omgivelser


Ja, her kunne man gå tværs over - men det gjorde vi nu ikke


Tørsten bliver slukket - Ginger, DeeDee og Hayley


Her kan man meditere - og det var der så nogle der gjorde


Det fine ud, som gik næsten rigtigt - og det er jo på høje tid
til noget formiddagskaffe


og den blev indtaget blandt mange forskellige dyr.
 
Tusinde tak for en dejlig og hyggelig dag alle sammen
22. maj
Kaylee debuterede i dag i  Lydighedsklasse 1 ved en officiel prøve i Årslev på Fyn, og sikken en debut. Hun opnåede 166,5 point og dermed en 1. præmie - især flot da hun missede stå-øvelsen, for så skal resten altså være ret godt for at 1. præmien er i hus.
Kaylee har tidligere imponeret med fine resultater i Rally konkurrencer, men nu skulle der altså også prøves LP konkurrence.
Kæmpe TILLYKKE til Susanne og Kaylee, og tusinde tak for info og et dejligt billede af søde Kaylee.

-------------

Og endnu et flot resultat:
Malou (fra L-kuldet) bestod Færdighedsprøve 3 og fik 1 Q-point i HTM 1
Også kæmpe TILLYKKE til Conni og Malou, sikken en fantastisk dag


Kaylee (fra K-kuldet)

21. maj
I DKK's medlemsblad så jeg, at der blev afholdt officiel mentalbeskrivning i Stenlille arrangeret af Kreds 2, og det måtte helt bestemt udnyttes til at få testet Kevin. Jeg fik hurtigt fat i Tine og Michael, og de var som altid friske til at troppe op, og jeg fik så den sidste plads. Det var et fint arrangement med både lækker frokost og kaffe og kage, og vi havde en herlig og spændende dag, hvor vi så mange forskellige racer blive bedømt.
Tine førte selv Kevin til prøven, og det gik super fint. Kevin klarede momenterne rigtig flot, var hurtig til at afreagere og var totalt uberørt over skuddene, jeg var meget glad og tilfreds med ham - dygtig dreng. Testlederen fortalte til slut at kevin var en meget harmonisk hund, der hvilede fint i sig selv, og tacklede problemerne flot. Jeg har taget en film med Kevins test, den skal lige gøres klar, men så kommer den på hans egen side.
Tusinde tak Tine og Michael, jeg er så glad for at Kevin bor hos jer :-)

17. april
Endnu en skøn Lassietur, denne gang arrangeret af Morgan og hans dejlige familie, hvor vi gik en lang og meget smuk tur i Næsbyholm Storskov - hvor bøgen lige var sprunget ud, og skovbunden var dækket af et tæppe af både gule og hvide anemoner.
10 Lassier + en wannabe var med og vi var atter velsignet med et dejligt solskinsvejr.
Tusinde tak til Anja  & Jens og Josephine for en herlig tur og skøn kage, og tak alle sammen for hyggeligt selskab, jeg nyder disse Lassie-ture i fulde drag.


Fra venstre er det: Ginger, Justin, Kevin, Morgan, lidt gemt bag Kaylee er Cozmo (sheltie),
bag ham Malou og Peia, og yderst til højre Aica, Hayley og DeeDee.Kaffe-hygge ved Næsbyholm Slot efter turen med skøn, skøn kage til

 

2. april
Ginger er jo uddannet redningshund, og hun bestod i dag en international prøve, RH-T (B) som er en ruinsøg prøve. (RH =Redningshund, og T'et står for Trümmer, som er tysk for Ruin) Hun har tidligere bestået A prøven, som er adgangsgivende til denne prøve. Ginger havde 30 minutter til at finde 3 figuranter, men hun klarede det på kun 11 minutter. For at bestå prøven, skulle hun også bestå lydighedsdelen, hvor hun bl.a. skulle gå fri-ved-fod (med 2 skud), gå på stige, en balancebom, gennem et rør, dirigeres ud til og op på 3 borde, indkald på 40 meter, hvor hun halvvejs skal dækkes af og så op i en stå, før hun kaldes ind igen. Hun skal også apporter en brugsgenstand og i Gingers tilfælde var det en sko. Derudover er der en bære øvelse, hvor Ginger skal bæres 10 meter af Helle, som så overrækker hende til en anden, som så yderligere skal bære hende 10 meter, før hun sættes ned. Mens den næste hund går hele lydighedsprogrammet, så skal hun ligge afdækket, mens føreren står ca. 30 meter væk.
Ginger fik 164 ud af 200 i ruinsøget og 78 ud af 100 i lydighedsdelen. Dommeren var fra Holland, og det var første gang hun havde set en collie til denne type prøve, og hun var ret begejstret for Gingers arbejde. Det kan man jo godt forstå, for det er jeg så sandelig også :-)

TILLYKKE til Helle og Ginger med endnu et flot resultat

Ginger får altid en belønning, når hun har fundet en figurant - og det er denne fine godbidstaske.

2. april
Peia og Malou var i dag til HTM konkurrencer, og det var et dobbelt arrangement med prøver både formiddag og eftermiddag.
Malou var oppe i både HTM 1 (Heelwork To Music klasse 1) og FS 1 (Free Style klasse 1) og og bortset fra første FS 1 prøve bestod hun alle de andre, men da hun ikke var mellem de 5 vindere, så vankede der ikke nogen Q-point.
Peia var oppe i HTM, bestod begge gange, og var 5. vinder den ene gang, så der faldt lige et Q-point af til hende. Hver dommer kunne desuden tildele en ekstra roset til en "særlig ekvipage", og en af dem gik til Conni og Peia med begrundelsen, at Peia altid er så glad og har en fantastisk overskudsagtig udstråling på banen, og Conni blev rost for sin måde at fortælle en god historie på i sit program.
TILLYKKE
Peia og Malou og selvfølgelig Conni med de flotte resultater


Her Peia med dagens høst

30. marts
I dag kom DKK's officielle resultat for røntgenfotograferingen af Kevin og Choctaw.
Begge drenge har de fineste hofter og albuer, så deres officielle status er:
HD: A og AD: 0.
Jeg er meget glad for at alt nu er i skønneste orden, for jeg håber jo inderligt at begge hunde vil indgå i mit avlsarbejde.

Kevin

Choctaw
29. marts

Jeg har fået dette dejlige billede af Max fra E-kuldet.
Tusinde tak Karin, dejligt at høre at det går så godt med ham :-)

28. marts
Ginger debuterede i en forholdsvis ny disciplin indenfor DKK anerkendte prøver: Færdighedsprøve. Man skal jo starte i klasse 1, så det gjorde Ginger, og det gjorde hun sandelig rigtig godt, hun opnåede 4,9 points ud af 5 mulige. Sådan Ginger, nu er det bare med at træne til klasse 2.
Kæmpe TILLYKKE til Helle og Ginger med dagens flotte resultat
19. marts
Jeg måtte i dag tage den tungeste beslutning, man kan tage, når man har hunde, nemlig at lade Vonda drage til Regnbuebroen
Vonda havde det fint til det sidste, men dagen før, blev hun mere og mere dårlig, og det stod mig i løbet af aftenen og natten klart, at nu var tiden inde til at sige det sidste farvel, selv om det er ubeskriveligt hårdt. Men heldigvis kan hunde få den mest fredfyldte livsafslutning man kan tænke sig, og mine tårer er mit egoistiske savn af en skøn ven igennem 13 år.
Begge Vondas forældre,
alle hendes søskende og endda et par af hendes døtre er allerede ved Regnbuebroen, så jeg tror de har stået klar til at modtage hende.
Jeg savner dig rigtig meget, Vonda, men du vil for altid have en kæmpe plads i mit hjerte.

6. marts
Hayleys 6 års fødselsdag blev fejret samtidig med en Lassietur til Hedeland.
Vi havde som sædvanlig en rigtig dejlig tur i det skønne område. Vejret var ikke det bedste - men på den anden side kunne det også have været værre - men en let, men konstant omgang sne/regn kom ud af skyerne på hele turen. Det kunne nu ikke ødelægge noget for de 11 Lassier og deres familier og Bent havde atter sørget for en afvekslende rute gennem det store smukke område.
Da det nu var Hayleys fødselsdag, så havde jeg taget varm kakao og boller med + nogle hjemmelavede tun-hundekiks til hundene, og Inge kom med en lækker kage, så der var rigtig "tygge-hygge" efter turen.
Tusinde tak til Inge og Bent for at arrangere disse dejlige ture i Hedeland, et område jeg holder rigtig  meget af, og til jer alle sammen for en super hyggelig formiddag - TAK fordi I tropper op :-) 

 Her er vi:
Ginger, Malou, Peia, Choctaw, Hayley, DeeDee, Cody, Chanti (som kysser med Bent), Gambler, Justin og Kevin.

6. januar
Malou og Peia var rigtig i danse- og trickshumør ved et officielt stævne arrangeret af Aktivt Hundecenter.
De klarede sig begge super godt, og fik "Q-pont" med hjem:

Peia HTM 1: 2 Q-point;
og dermed 4 vinder i klassen.
Malou HTM 1: 1 Q-point,
og dermed 5 vinder i klassen

For sjov klassen. Peia´s debut i Free Style klasse 1:
5. vinder ud af 14 ekvipager.

Og så var Malou også lige oppe i en Færdighedsprøve, hvor hun er nået til klasse 2. Den blev bestået med 4.3 point ud af 5 som max. FLOT

Stort TILLYKKE til Conni og tusinde tak for at sende mig ikke alene resultaterne, men også det skønne og dejlige billede af Malou. Jeg har overværet Malous program, så jeg ved at det er den position hun indtager i starten af sin fine performance.

24. januar
Årets første Lassietur var arrangeret af Tine og Michael - med god hjælp fra Kevin og Justin - og gik til Buresø i Slangerup. Som man kan se af billederne (taget af Josephine - TAK) var det ret tåget, men det hindrede os naturligvis ikke i at havde vi en rigtig skøn tur i det dejlige område. Og bagefter blev vi trakteret med en skøn kage til vores medbragte kaffe.
Tusinde tak til
Tine og Michael og alle I andre for en herlig dag, jeg glæder mig allerede til næste tur
13. januar
Collieklubben har nu offentliggjort, hvem der er blevet årets Collier i 2015. Atter er der Lassier blandt de collier, der skal hyldes for deres fine præstation indenfor
Rally og Lydighed.
Det er Lassies American Lady Malou som blev bedste collie i Rally Ekspert klassen og
Lassies Glowing Ginger som blev bedste collie i Lydighedsklasse 3.
Super flot og jeg ønsker hjertelig TILLYKKE til Conni Hansen og Helle Heidi Jensen

Lassie NYT 2015