Lassie NYT 2018 

Mine 2 gamle Lassie-drenge, Cody på 12 og Sunshine på 11½ hygger sig med kødben

horizontal rule

1. januar 2019
Først når der er noget at fortælle fra 2019, bliver der lavet en ny LassieNYT side.
 

31. december
Mira sluttede året af med bravur, hun var til dobbelt rallyprøve i øvedeklassen i går, og sandelig om hun ikke vandt begge klasser – prøve 1 med 100 (max) point og prøve 2 med 99.
Mira klarede i starten af året begynderklassen med så fine point, at hun straks placerede sig som nr. 1 i Collieklubbens konkurrence om at blive Årets collie i begynderklassen - en placering hun holdt.
Indtil i dag lå Mira på 3. pladsen i Collieklubbens konkurrence om Årets collie i rally øvedeklassen, men efter de fine resultater i dag, rykkede hun op på en delt 1. plads. De er nu 2 med samme point, begge har 198 point efter 3 prøver, men ved pointlighed tæller et resultat opnået ved et rallystævne arrangeret af Collieklubben mest, så den anden beholder sin 1. plads. Mira kunne ikke stille op til Collieklubbens prøve, for da passede hun sin hvalp, lille Pilu, som endnu ikke var flyttet hjemmefra.
En placering som Årets collie 2018 nr. 1 i rally begynderklassen, og Årets collie 2018 nr. 2 i rally øvedeklassen, er da heller ikke så ringe endda.
Mira er en super skøn hundepige at træne og gå til prøver med, hun er så glad for at arbejde og kan begå sig alle steder, uanset om det er inde i en rungende hal eller ude blandt mange andre hunde.
Her er Mira fotograferet med sine to 1. vinder rosetter fra prøverne i dag.

29. december
Så samlede vi atter en herlig flok Lassier + et par wannabes - til en herlig tur i Sorø.
Vi gik i Akademihaven og nede ved søen, og sluttede med at gå gennem byen. Hvalpene fik prøvet et par broer og en spændende metalrampe - de skal jo prøve så meget som muligt de små pus - som slet ikke så små mere. Efter turen var der fri leg på savannen, og det er jo altid et hit.
Her har Scott's "mor" snuppet et billede fra "bro-øvelsen", og et fra Savannen. Tak for billederne, Maja
Tusinde tak alle sammen for at troppe op til vores ture, tak til Mette for skøn kage og til Richard for billedet af os alle sammen.

Fra venstre mod højre er det først wannabe, Vitus - en Hovawart (lillebror til Ike)
og derefter Lassierne: Ike, Aslan, Yankie, Omi, Nigella, Ginger, Kevin, Kaylee, Pilu, Scott og Nemo.
 
8. december
Sassy - fra O-kuldet - brillerede rigtigt, da hun debuterede udi udstillingsverdenen. Hun var med på skue (uofficiel udstilling) arrangeret af DKK's Kreds 10, og det klarede hun sandelig flot - her er dommerens kritik af hende:
4½ mdr. gammel, sød, feminin tæve med et dejligt udtryk - mandelformede mørke øjne - korrekt flad skalle - velansatte og velbårne ører - udmærket hals - særdeles velvinklet både for og bag - ganske udmærket overlinje for alderen - pæne, muskuløse, lige forben - fine, ovale poter med godt sluttede tæer - særdeles stærke haser for alderen - velbårne og velansat hale for alderen - særdeles smukke bevægelser for alderen - udmærket pels og farve - dejligt vindende temperament.
Ja, det kan da bare ikke blive bedre - TILLYKKE til Rebekka og Sassy.
8. december
Og samme dag var Omi - og brormand Aslan - til deres første "prøve". Ja, det var bare en for-sjov-prøve, for det var afslutningen på det hvalpehold, vi har fulgt de sidste måneder. Vores træner, Conni Hansen fra Collieklubben, havde lavet en afslutning, som var en forsmag på en rigtig prøve, og det er jo ret sjovt og lærerigt. Omi klarede sig fint, hun fik max point i alle øvelser på nær at gå rundt på baljen, for der flyttede hun sig bare slet ikke. Sådan kan det gå, de gør jo ikke altid som de "plejer", eller som de gør derhjemme, og det er ganske typisk for en prøve.
Tak for super inspirerende træning og hyggelig prøve - endda med både præmier og rosetter.


Aslan og Omi var absolut de yngste på holdet, så jeg synes det var flot at de begge klarede sig
rigtig fint - Tusinde tak til Aslans "far" for at tage dette fine billede af de dygtige vovser.

2. december
Sikken en overraskelse jeg fik i dag. Efter hvalpe-træningen med Omi fik jeg overrakt "Marki Pokalen" til ejendom med begrundelsen, at jeg var den opdrætter, der havde vundet denne vandrepokal flest gange.
Man skal nok have været i collie-kredsen i en del år for at kende til denne eftertragtede pokal. Den blev uddelt første gang i 1976 og jeg fik den første gang i 1982 med min første amerikanske import, Dinah.
Det var virkelig den pokal, vi alle kæmpede om at få, og jeg var altid meget stolt, når den kunne pryde min stue i et år. Den blev uddelt ved den årlige Landskonkurrence i Lydighed, og den skulle leveres tilbage inden næste Landskonkurrence - men selvfølgelig med den hensigt, at forsøge at få den igen endnu et år.

Det var rigtig dejligt at få den overrakt efter træning og så med yngste skud på stammen, det kunne jo ikke være bedre. Sådan en pokal skal gives, hvor den hører hjemme, nemlig ude på træningspladserne, at det så var efter hvalpetræning, gør det endnu bedre - næste generation er klar til at træde i deres forgængers potespor.......
Tak til Collieklubben for at tildele mig denne pokal med så mange minder.

Her er propositionerne - dog fik jeg aldrig nogen "erindringspræmie", så det blev vist glemt

25. november
En skøn stor opbakning til Lassieturen, der denne gang var målrettet de små hvalpe, der jo ikke kan gå de helt lange ture endnu. 15 Lassier + 2 wannabe var troppet op til turen og Mette (med Aslan) havde sørget for det helt store overlækre kagebord til den medbragte kaffe/te.
Turen gik til Åmosen her i Stenlille, hvor vi snuppede gul rute på 2,5 km, og hvor yngste deltager, Yankie på knap 11 uger, måtte finde sig i at blive båret noget af vejen - han mente dog selv at han sagtens kunne gå hele vejen. Efter turen var der stemning for at alle hvalpene skulle have lov til at lege, men da der ikke var mulighed for det på stedet, så blev vi enige om at alle der havde lyst kunne køre til mig, og så kunne hvalpene leger lige så meget vilde dyr på savannen, som de havde lyst til.
Her er alle stillet op til fotografering, og fra venstre er det: Kaylee, Pilu, Nuser, Newton, Choctaw, Nigella, Ginger, Sassy, Omi, Nemo, Scott, Yankie, Amy, Kevin, Asti, Alba, Aslan.


Tak til jer alle for at gøre denne tur super hyggelig, det var noget så dejligt at se jer - og endnu engang tak til Mette for at bage de lækreste kager. Jeg håber at se jer alle til næste Lassietur.
18. november
Endelig oprandt dagen, hvor Tine, Michael og jeg skulle køre til kennel Immortal Lady's i Tyskland for at hente Yankie - vores fælles hvalpebasse. For 4 uger siden var vi nede og se - og udvælge - denne skønne hvalp, men vi måtte lige vente med at glæde os, til øjenlysningen var overstået - og der var heldigvis slet ingen bemærkninger. Så da Yankie var gammel nok til at flytte hjemmefra, drog vi tre atter til Tyskland, og denne gang kom Yankie med tilbage, klar til at starte sit nye liv i Danmark.
Yankie har selvfølgelig fået sin egen side, se den her

10. og 11. november
Officiel Rally og lydighedsprøver i Stenlille Hallen arrangeret af Border collie klubben, hvor 4 Lassier var i med.
Mira var tilmeldt i Øvedeklassen begge dage, og da hun har bestået den klasse én gang var målet over 85 point (ud af de 100 muligt) begge dage, for så ville Mira have de 3 "pinde" (som man kalder det), til at rykke op i Ekspertklassen.
Det klarede hun flot, om lørdagen fik hun 98 point og om søndagen 88 point, hvor 10 af de i alt 12 minuspoint var - må jeg indrømme - min fejl, da jeg lavede et skilt forkert. Så Mira var super god, og vi fik, hvad jeg kom efter, så Mira kan nu starte i Ekspertklasse fra næste år.
Malou var også med begge dage, hun er jo i den allersværeste klasse: Championklassen, og hun var rigtig god. Hun scorede meget tæt på max point begge dage, så det var en fornøjelse at se - hun er virkelig blevet super god. Ike var med om lørdagen, han er i den næst sværeste klasse: Ekspertklassen, og også han klarede det fint, men manglede dog de sidste point til at det talte til en "pind", men det skal nok komme.
Nigella var oppe om søndagen i Lydighed klasse 1, og hun kunne rigtig brillere ved at bestå med 176,5 point og en flot
 1. præmie.
Som opdrætter nyder jeg at se mine hunde i aktion, og jeg er bare så stolt af dem
STORT TILLYKKE TIL MALOU, IKE OG NIGELLA 
og selvfølgelig til deres dygtige ejere.


Mira efter endt prøve om lørdagen,
hvor hun blev dagens 3. vinder

28. oktober

Officiel Rallyprøve i arrangeret af Hvalsø Hundevenner, og med Conni Hansen som dommer.

Mira er jo nået til Øvedeklassen i Rally, og i dag havde hun så sin debut i denne klasse, hvor banen skal gennemføres uden line på, og selvfølgelig med nogle flere og sværere øvelser.
Mira klarede det super flot, og havde bare et enkelt fratræk, da hun var lidt længe om at sætte sig ned ved en af øvelserne.
Men 99 point ud af 100 mulige er jeg sandelig meget tilfreds med, Mira var bare noget så sød og dygtig.
 

13. oktober
Lassies Nifty Nigella har i dag bestået "Færdselsprøven" arrangeret af Schæferhundeklubben.
Prøven består af en lydighedsdel med lineføring, fri ved fod, sit og dæk, og i dæk skal hunden blive liggende, mens den næste hund gennemføre lydighedsdelen. For at gå videre til færdselsdelen, skal hunden bestå lydighedsdelen. I færdselsdelen skal hunden møde andre hunde, cyklister og løbere. Der kommer også en bil kørende, som så stopper op og stiller føreren et spørgsmål, og der skal hunden så forholde sig i ro. Til slut bliver hunden bundet af uden for en butik, mens føreren går ind i butikken. Mens føreren er væk, kommer der bl.a. en hund gående forbi, for bl.a. at teste at hunden ikke er aggressiv. Hundene er selvfølgelig under opsyn hele tiden, for man kan jo desværre ikke tillade sig at binde hunde af uden for butikker mere. 

Her er Nigella bundet af udenfor en Netto butik, men der er heldigvis nogen der holder øje med hende.

Og her det fine diplom efter vel overstået Færdselsprøve.
Kæmpe tillykke Helle med endnu en flot gennemført Færdselsprøve
16. august
Mira blev mor til en enkelt hvalp. Jeg vidste godt, at der ikke var mange hvalpe i hende, og selv om dyrlægen sagde at "der helt sikkert 1", så var jeg overbevist om, at der da nok var 2 - eller måske endda 3 hvalpe. Men dyrlægen fik ret, der var bare en, sød og køn tævehvalp.
Miras dejlige lille enebarn kan følges på sine om P-hvalpen - hun har endnu ikke fået et navn.
11. august
Ginger og Nigella deltog i en uofficiel prøve til støtte for dog dancing landsholdets deltagelse ved EM. Nigella deltog i færdighedsprøve 1 og i Rally begynderklasse. Nigella var super god, og endte som 1. vinder i færdighedsprøven ud af 27 starter, og hun gik desuden en super rally prøve, hvor der dog kun lige røg lidt fokus på de sidste 2 skilte, men hun endte da med at opnå 94 point ud af 100.
Knap 10 år gamle Ginger deltog i færdighedsprøve 3 og endte som 3. vinder.
Flot klaret af begge Lassietøser, og det ser da ud til, at der var flotte præmier.

7. august
Midt i glæden over Chantis dejlige hvalpe, blev 12 år gamle Sunshine pludselig syg. Han fik dårlig mave, hvilket er uhyre sjældent for mine hunde, og han blev selvfølgelig behandlet med skånekost og da det fortsatte over et par dage, også med medicin fra dyrlægen. Det hjalp da også fint på mave, men hans immunforsvar har åbenbart ikke været optimalt, for få dage efter var han en aften pludselig  ganske inficeret med noget meget grimt ovenpå det bagerste af sin ryg. Uha, det så væmmeligt ud, og da jeg kortvarigt var ude med ham, kastede spyfluerne sig over ham, det var meget ubehageligt. Dyrlægens dom var hård - men forventet - huden var allerede inficeret med spy og betændelse, så det eneste rigtige vi kunne gøre, var at give Sunshine fred. Om den ulidelige, varme vi har for tiden, også har gjort sit, ved jeg ikke, men jeg ved, at Sunshine fik fred, på det for ham rigtigste tidspunkt.
Men hvor er det hårdt - hver gang - og selv om jeg kun havde Sunshine boende her i knap 2 år, så er han meget savnet, han var sådan glad hundemand, der altid så ud som han smilede.
Det er 3. hund jeg mister på lidt under ½ år - det er bare for meget. Men når man har 3 hunde gamle hunde, så bør man jo forvente det, men nej, det kan jeg i hvert fald ikke.

Sunshine elskede de daglige ture i grusgraven, hvor han altid rullede sig mange gange, og mødte vi
Anja og Peter, så kunne han komme op på 12 - 13 rulninger, for Anja gav en guf efter hver veludført rulning.

30. juli
Så kom der endelig et rigtig flot kuld på 7 store og kraftige hvalpe.
Chanti fødte uden besvær sin herlige flok på 4 zoble tæver og 3 tricolour hanner. Chanti passer sine børn noget så flot, så det er en ren nydelse - alle hvalpe er forudbestilt.
Kuldet kan følges på deres egen side: O-kuldet

20. juli
Så blev Mira også tjekket for drægtighed - og sandelig hun venter også hvalpe w
Dyrlægen mente dog, at det var et ganske lille kuld, men bare der kommer et par stykker, så vil jeg være glad - og jeg håber, der kommer en skøn pige til mig. :-)
Den stolte far til Miras hvalpe er Kevin, og jeg glæder mig også rigtig meget til denne kombination.
3. juli
Chanti tjekket hos dyrlægen - jubiiii hun er drægtig w
Den stolte far er ud af de samme linjer som Daisy og Luna var efter. Jeg er meget glad for, at jeg fik lov til at bruge skønne Morgan, og derved få disse fantastiske linjer ind i mit opdræt igen.
1. juli
Denne weekend var der flere Lassier på banen.
Søndag var der officielle rallyprøver i Sorø arrangeret af Bordercollie klubben.
Jeg deltog med Mira i Begynderklassen, hvor man 3 gange skal bestå med mindst 70 point (100 er maksimum) for at rykke op i Øvedeklassen.
I dag var det Miras 3. prøve, og da hun har klaret sig smadder flot de 2 andre gange, så håbede jeg på et hattrick. Og sandelig Mira lavede slet ingen fejl, men da hun skulle i dæk, kom linen under hendes ene ben, og det kostede 3 point for førerfejl i fratræk, så vi opnåede 97 point og blev dagens 3. vinder. Så nu kan Mira smykke sig med titlen Begyndermester i Rally, og hun er nu rykket op i Øvedeklassen.
Ved samme prøve var Conni og Malou oppe i Champoinklassen og opnåede 89 point og blev dagens 4. vinder. Sandelig også virkelig flot, i den meget svære klasse. TILLYKKE siger jeg bare.

Her Miras resultatbog, med hendes 3 flotte prøver


Mira med sine fine rosetter og præmier

30. juni
Om lørdagen var begge Helles hunde i aktion, denne gang var det færdighedsprøven, der skulle konkurreres i, og det gik super fint. Nigella er nybegynder, og så starter man jo i klasse 1, men sikken en flot start, hun opnåede 4,8 point ud af 5 mulige. Ginger er nået til den noget mere krævende klasse 3, og hun opnåede 3,9 point.
Begge hunde bestod deres prøve, og er nu videre til næste klasse.
Stort TILLYKKE med det flotte resultat.


Ginger og Nigella med deres præmier

24. juni
I forbindelse med "Slagelse Festuge" bliver der også arrangeret en "Dyrenes dag", hvor der er alle mulige dyr repræsenteret - og naturligvis også en masse hunde. Jeg deltog med Hayley og var i DcH Slagelses stand hele dagen, hvor vi viste rally og lydighedsøvelser. Da Collieklubben havde stand lige overfor, så smuttede Hayley og jeg da også lige med, da collierne skulle ind i raceparaden.
Det var en herlig og hyggelig dag, og Hayley blev klappet og kælet og fik en masse godbidder, og forplejningen til os to-benede var nu heller ikke at foragte - Tak til alle der var med


Så er Hayley og jeg klar

23. juni
Helle og Nigella deltog i Danmarks første og nordens største K9-Biathlon med næsten 350 deltagere fordelt på både lørdag og søndag. Det er et løb med hund, typisk i et skovområde med forskellige forhindringer for hunde og førere undervejs. Hundene skal være i snor under hele turen…og når hunden f.eks. skal igennem en tunnel…ja så må føreren jo samme vej!
Der var ruter på 3,5 km, 7 km. og 10 km, og der var lagt op til, at der skulle være plads til alle…uanset om man ville løbe eller gå ruten igennem, og det lykkedes fint, da alle tog hensyn til hinanden. Nigella havde en fest og synes, at det var en super sjov tur, hvor vi bl.a. skulle gennem mudder, over åer, over og under væltede træer, gennem traktordæk, gennem 2 agility tunneler, og ikke mindst finde vej gennem skoven. Alle fik en roset og en t-shirt og hundene fik en goodie bag med lækre ting.

Det er med at holde øje med skiltningen;
så man kan finde den rigtige vej

Og der mange forskellige udfordringer. Nigella ser altså
ret lille ud på billedet, men det er hun nu slet ikke.


Helle og Nigella efter veludført K9-Biathlon

10. juni
Chanti var i dag til sin allerførste prøve nogensinde.
Det var ved en Rally konkurrence i DcH afholdt af vores egen klub - nemlig Slagelse.
Chanti var naturligvis oppe i Begynderklassen, og opnåede 93 point og blev nr. 4 ud af 14 i klassen. Det er jeg meget tilfreds med, og så er hun jo en skøn hund at have med alle vegne, hun slapper bare af, når hun ikke lige er på.


Her er Chanti efter prøven - mens en ny bane bliver gjort klar.

6. juni
Nigella bestod den sidste del af redningshunde forprøven med i alt 99 ud af 100 point…og det ene point var et bevidst fravalg fra hundeføreren. Nigella skal have bestået hele forprøven med mindst 70 ud af 100 point for at fortsætte den videre redningshunde træning og for senere at kunne gå til en redningshundeprøve. Den første del af prøven blev bestået den 3/3, men pga. sne så blev den sidste del udskudt, da det ikke var sikkert at gå på stiger, balancebom og A-spring mv. med sne og is på banen. Prøven består af et lydighedsmoment med lineføring,  fri ved fod, fremadsendelse med dæk og 1 minuts dæk med skjult fører. Ruin momentet består af 3 skjulte figuranter, hvor hunden har 5 minutter til at finde hver figurant. Dygtige Nigella fandt dog alle 3 figuranter på 2:35
KÆMPE TILLYKKE til Helle og Nigella


Her er Nigella - fældet ned til sommerpels - fotograferet i en ruinby efter veloverstået prøve.

3. juni
Min egen Mira og Annettes Newton (fra N-kuldet) var i dag til "Mentalbeskrivning" arrangeret af Collieklubben. Det er virkelig interessant at se sin hund gå gennem mange forskellige momenter, - både noget sjov og leg og også noget, de måske lige bliver lidt forskrækket over. Men ingen lider noget form for last - hverken mennesker eller hunde, det er ganske afslappet og hyggeligt, og hundene synes det er en sjov og spændende dag. Både Mira og Newton klarede alle udfordringerne flot, og jeg var særdeles tilfreds med resultatet. Tak til Annette for at troppe op, det er meget værd for mig som opdrætter at vide så meget som muligt om mine hvalpe.
Miras bedømmelse kan ses her
21. maj
I dag var der atter kaldt til rally-dyst (som beskrevet under d. 17. februar), og det blev atter Mira, der kom med. Selv om jeg træner med både hende og Chanti, så er det lige nu Mira, jeg koncentrerer mig om at gå til prøver med. Selv om Mira stadig er i Begynderklassen, så meldte jeg os til Øvedeklassen, for at se hvordan hun ville klare det.
Da det er en ganske uofficiel prøve, der hverken tæller til det ene eller andet - det er kun for sjov - så må man melde sig til lige den klasse man vil.
Altså prøvede vi en Øvedeklasse, og det gik da bare super godt, og vi opnåede 97 point. Jeg måtte lave en enkelt øvelse om, pga. at jeg fik givet Mira et forkert håndsignal - 100 % førerfejl.
Men som altid en super hyggelig dag mellem andre rally-fans.
(Billedet er taget af Conni Hansen)

18. maj
Så er der klar til rallytræning på hjemmefronten. Mira kontrollerer lige om banen er korrekt.
På Facebook havde jeg inviteret andre Lassier til at være med, og der kom da også nogle friske rally
entusiaster. Vi havde en rigtig hyggelig aften - men vi kunne nu godt have været flere.

17. maj
I dag er det lige 40 år siden, jeg fik besked fra DKK om, at jeg havde fået godkendt mit kennelmærke. Det var virkelig en dejlig besked, for jeg havde jo netop ønsket mig at videreføre mit opdræt i det navn, hvor min første collie kom fra. Jeg ville opdrætte collier i den samme ånd, som Else Jørgensen - den tidligere ejer af kennelmærket, Lassie - havde. Mit opdræt skulle også være med stor kærlighed og respekt for mine hunde, der skulle ikke være hundebure eller små indhegninger, alle skulle kunne trives sammen i stor harmoni. Den ånd har jeg holdt fast i gennem alle årene, og jeg har videreført Else Jørgensens kærlighed for den store amerikanske collie - dog er jeg gået skridtet videre, for hvor Else Jørgensen miksede den engelske collie med den amerikanske, så opdrætter jeg udelukkende efter de amerikanske linjer.
Desværre er der vist ingen til at fortsætte mit opdræt, når jeg slutter engang, men der er forhåbentlig rigtig lang tid til endnu - jeg har i hvert fald ingen planer om at stoppe.
12. maj
Mira  er altså en stjerne
og en hel fantastiske hund at arbejde med altid glad og arbejdsvillig
Vi går jo til træning i DcH Slagelse, hvor vi går til træning i både C-programmet og i Rally, og i dag var der Klubmesterskab i C-programmet.

Vi opnåede jo det, der hedder "en halv oprykning" for knap en måned siden, så nu skulle vi prøve, om vi kunne gøre det lige så godt igen. Og Mira var flyvende, hun gjorde bare det bedste hun kunne, så de fejl, vi lavede, var dumme førerfejl, men Mira er heldigvis meget overbærende, så ingen sure miner fra hendes side. F.eks. "kom jeg til" at vende mig om efter hende i opmarchen til en stå øvelse, og så siger dommeren "Ja tak", for det må man ikke, så slut med den øvelse og et rundt 0 for den elendige førerpræstation. Men fordi Mira var så god, opnåede vi alligevel så mange point, at vi fik endnu en oprykning, og blev dagens 3. vinder - og fik en fin pokal.

Når man i DcH har bestået C-prøven 2 gange (2 halve oprykninger) indenfor samme kalenderår, så rykker hund og fører næste år op i B-klassen. Men det er ikke kun hunden, der for tid og evighed er rykket fra C-klassen, det er jeg som hundefører også. Selv om jeg på et tidspunkt vil starte i DcH med en ny hund, så skal jeg nu starte i B-klassen - lidt sært efter min mening, men sådan er reglerne.
Mira fik selvfølgelig den lovede bøf med bacon - som hun får efter hver veloverstået prøve - og desuden fik hele flokken nogle lækre kødben. Tak for en skøn dag Mira.
5. maj
Mira var for anden gang til officiel rallyprøve, denne gang arrangeret af Collieklubben. Det var et super flot arrangement, med god stemning og altså en rigtig hyggelig og skøn dag, sammen med andre Rally entusiaster. Mira er jo stadig i Begynderklassen, og klarede det også denne gang rigtig fint, så hun opnåede 98 point og blev dagens 3. vinder. Nu mangler hun kun at bestå klassen endnu engang, så kan hun kalde sig Begyndermester med ret til at rykke op i Øvedeklassen.

27 og 28. april
Næstyngste barnebarn, Røskva på bare 2½ år, på en lille weekend hos Mormor alle hundene. Det var første gang, hun var her alene, men det gik over al forventning, og hundene nød bestemt også hendes selskab. Det var herligt at se, at de bare fulgte hende hele dagen, hvor Røskva var, der var hundene også - måske lige med undtagelse af gamle Sunshine, men han ligger nu også og sover inde en hel del af dagen.


Hayley får en krammerog Chanti for et kys - Røskva siger, at hundene er hendes venner.


Røskva er meget generøs med godbidder - hvis jeg ikke havde stoppet hende,
så havde hundene vist fået ondt i maven


En tunnel er alle tiders for både børn og hundeVil du ha' en pind MiraDenne her pind skal lige knækkes overHvor Røskva var - var hundene ogsåEn stille hygge stund med Sunshine og Chanti

15. april
Mira var i dag til officiel DcH prøve i C-klassen og det klarede hun rigtig flot. Hun fik max point og næsten max point i de fleste øvelser, men der var lige 2, der ikke gik helt efter bogen.
I apport "kom Mira til" at løbe før min kommando - altså en knald-apportering, og da hun kom tilbage med apporten, så gik hun hen til den søde dommer, for at give den til ham. Det burde da give ekstra point, men det er jo ikke helt reglementeret, så jeg skyndte mig, at kalde hende på plads, og hun satte sig fint ved min side med apporten i munden - men det kostede halvdelen af pointene. Værre gik det i Rundering, hvor hun løb fint ud til figuranten, men så synes hun åbenbart, at der var så spændende dufte, at hun glemte alt om ham. Så da dommeren sagde Ja tak, og jeg gik hen for at tage Mira i snor, kom hun i tanke om, hvad det egentlig var, hun var sendt ud for, og så gøede hun fint af figuranten - det var så lige lidt for sent, og vi fik bare 2 point for hendes udløb.
Mira bestod, og det betyder en ½ oprykning, klarer hun prøven endnu engang indenfor samme år, rykker hun op i B-klassen. Så nu skal der arbejdes målrettet mod en korrekt Rundering.

Men bortset fra de 2 øvelser, så var hun super god, og da jeg havde lovet hende en hakkebøf garneret med bacon, hvis hun bestod - så måtte jeg jo til at stege bøffer, da jeg kom hjem - de andre fik selvfølgelig også en bøf.

Jeg skulle være lynhurtig for at nå at tage et billede af Mira, der spiser sin lækre bøf.

3. april
Jeg måtte i dag tage den tungeste og mest hjerteskærende beslutning, at sige det sidste farvel til min højtelskede Cody. Fra det ene øjeblik til det andet kunne Cody slet ikke stå på sine ben, jeg tror han fik en hjerneblødning?
Efter hundene havde fået deres aftensmad i lørdags, var jeg ude med dem for at klippe nogle grene ind til en vase. Da jeg var gået ind kom Cody ikke med, og jeg gik ud for at se efter ham. Jeg fandt ham under en busk, og han kunne ikke rejse sig, han kunne slet ikke bruge sin ben. Jeg halvt bar halvt slæbte ham ud fra busken, og da jeg ikke kunne bære ham - hans ben var fuldstændig slappe - så hentede jeg en sele med et håndtag, det fik jeg på ham og grædende fik jeg ham ind. Så lagde jeg ham på en dyne og masserede hans ben - og så sov han tungt. Inden natte-runden masserede jeg igen hans ben, og nu kunne han støtte lidt, men han ville helst gå i cirkler, så jeg støttede meget med selen og gik tæt på hans venstre side, så han kunne gå lidt mere ligeud, og så fik han tisset til natten. Dagen efter var der lidt bedring, nu kunne han gå ganske stille uden min støtte, men rejse sig op selv, kunne han slet ikke. Han virkede ikke til at have ondt, og han spiste og drak helt normalt og hans mave fungerede også fint - men jeg skulle altså rejse ham op, inden han skulle noget. Jeg håbede sådan at det ville blive bedre, men det gjorde det desværre ikke, selv om jeg lokkede med guf, og han virkelig forsøgte at komme på benene, så kunne han ikke.
Det er jo uholdbart, og ikke et værdigt liv, så da der ikke skete nogen bedring, måtte jeg med blødende hjerte og øjnene blændet af tårer få dyrlægen til at slutte hans liv.
Cody ligger nu begravet uden på savannen mellem sin mor, Daisy, sin halvsøster, Vonda og sit hjertes udkårne, Aica. God rejse til Regnbuebroen min skønne Cody, jeg savner dig vildt.

Her er de sidste 2 billeder af Cody, det ene taget dagen før han blev syg, hvor han er på tur i grusgraven sammen med Sunshine, og det andet er fra den aften, han blev syg, hvor jeg netop havde båret Cody ind, hvorefter Sunshine lagde sig tæt ved ham - noget jeg aldrig havde set ham gøre før.
Selv Hayley lagde sig tæt, og lå under spisebordet - heller ikke et sted hun plejer at ligge.
(Cody er til højre i begge billeder´)

Og så mit absolut yndlingsbillede, af min fantastiske og smukke Cody

24. marts
Mira var i dag til sin første officielle Rallyprøve under DKK med Conni Hansen som dommer, og Mira klarede det noget så fint. Hun "kom bare til" at snuse lidt til en kegle og et skilt, og så var vi ikke helt enige om retningen en enkelt gang, og så blev snoren lige stram et øjeblik - altså 3 point mistet, det er vist pænt over skammegrænsen ;-)
Herlig dag ved det smukke Tuse Næs og i hyggelig selskab med andre Rally-fans.


Her er et billede fra dagens prøve, det er taget af taget af Marie Louise Barreth Karlsen,
som har lagt en masse dejlige billeder op på Facebook, og jeg har fået lov til at bruge det.

17. marts
Årets første Lassietur, hvor 10 Lassier og en enkelt wannabe gik en skøn tur i Bromme Plantage. Det var en bidende kold dag, hvor vinden virkelig tog fat, men heldigvis var der dejlig læ i skoven. Vi mærkede det egentlig kun ved start og slut og ved et lille pitstop i skovgrænsen - hvor jeg trakterede med lidt varm kakao. For bare et par dage siden var der mudder overalt på turen, men det var heldigvis blevet ganske stift - ikke så ringe med lidt frost, så vi kom alle hjem med rene hunde.
Tak til alle de friske, der trodsede "forårsvejret". :-)

22. februar
Bare
10 dage efter vi fejrede Aicas 13 års fødselsdag, kunne hun ikke mere – fra den ene dag til den anden stoppede noget i hende med at fungere. Den ene dag havde Aica det super fint, spiste sin mad, og tullede rundt sød og glad som sædvanligt. Den næste ville hun ikke spise noget som helst ikke engang lækkerier, og om aftenen kunne Aica næste ikke rejse sig op - det var tydeligt, at hun havde det rigtig dårligt. Næste morgen måtte jeg bære hende ud, hun kunne næsten ikke gå, så der var ingen tvivl om, at nu kunne jeg kun gøre en eneste ting for hende, den sidste hjælp, vi skylder vores hunde, når livet ikke er værd at leve mere.
Aica ligger nu begravet her sammen med hele sin familie, som hun er blevet forenet med ved Regnbuebroen, men det tager noget tid, inden mit savn efter hende fortoner sig.

TAK FOR 13 SKØNNE ÅR AICA

w w w


Stofburet i stuen var Aicas faste soveplads, der elskede hun
 at ligge , og den var der ikke andre, der skulle snuppe.

17. februar
Jeg er atter begyndt at træne rally-lydighed, og derfor har jeg meldt mig til "Rally-dysten" som er et uofficielt arrangement med 4 prøver om året. Det er forskellige klubber eller grupper, der dyster mod hinanden, og jeg kæmper naturligvis for Collieklubben.
Jeg træner i DcH Slagelse med både Mira og Chanti, og begge er blevet ret gode, men i dag havde jeg bare Mira med, så må Chanti komme med en anden gang. I dag ville jeg se, hvordan Mira ville klarer at gå til prøve på et helt nyt sted, og det blev en fantastisk debut: Hun opnåede at få 97 point ud af 100 mulige, og blev dagens 2. vinder i begynderklassen.
12. februar
Vi fejrede Aicas 13 års fødselsdag, og det blev selvfølgelig gjort med maner.
Morgenmaden var med leverpostej og pølser, så kom posten med en spiselig hilsen fra hendes datter, Fancy i Holland, så kom Anja og Peter (med lille oldebarn) og Peter havde været forbi bageren og købt et kaffebrød (Aicas ynglings kage), og endda smurt det med tandsmør, og det forsvandt sandelig hurtigt. Så var der lagkage med leverpostej til hele banden, og dagen sluttede med aftensmad garneret med flødeskum. Aica fik dejlige gaver, som hun - og hendes familie - kan nyde godt af det næste stykke tid.
Jeg håber at Aica holder et år endnu, og så gentager vi det hele.
3. januar
Så er der endelig kommet svar på HD og AD tjekket for Katinka, men det har været ret langvarigt og besværligt for Britta og synd for Katinka.
Katinkas første hold HD billeder blev afvist af DKK, som ikke synes de var korrekt taget. Altså måtte stakkels Katinka igen i narkose og have taget nye billeder, og de blev heldigvis godkendt og med den bedste HD status: A. Men stadig ingen resultat for AD (albue) billederne, og der var altså ingen kritik af AD billedernes kvalitet, så jeg har skrivet lidt med DKK, hvor jeg krævede at billederne blev fundet, da det ville være ganske og aldeles uacceptabelt, hvis de skulle tages om. I dag kom så endelig Katinkas AD status – igen den bedste: 0
Tak til Britta og Katinka for at stå det hele igennem
2. januar
Dejligt besøg af de 2 yngste børnebørn - og selvfølgelig deres forældre.
Jeg nyder rigtig meget at se børnebørnene sammen med alle 7 Lassier, og både børn og hunde nyder hinandens selskab
Røskva på 2½ klarer hele flokken uden problemer, men lille Ronja på bare ½ år må lige vente lidt med at leget vilde dyr på savannen.
Her uddeler storesøster, Røskva godbidder og det er jo altid meget populært.

Lassie NYT 2017

Næstældste barnebarn, Fiona, med hele flokken fotograferet i oktober 2017