Lassie NYT 2018 

Mine 2 gamle Lassie-drenge, Cody på 12 og Sunshine på 11½ hygger sig med kødben

 

horizontal rule

 

17. marts
Årets første Lassietur, hvor 10 Lassier og en enkelt wannabe gik en skøn tur i Bromme Plantage. Det var en bidende kold dag, hvor vinden virkelig tog fat, men heldigvis var der dejlig læ i skoven. Vi mærkede det egentlig kun ved start og slut og ved et lille pitstop i skovgrænsen - hvor jeg trakterede med lidt varm kakao. For bare et par dage siden var der mudder overalt på turen, men det var heldigvis blevet ganske stift - ikke så ringe med lidt frost, så vi kom alle hjem med rene hunde.
Tak til alle de friske, der trodsede "forårsvejret". :-)

22. februar
Bare
10 dage efter vi fejrede Aicas 13 års fødselsdag, kunne hun ikke mere – fra den ene dag til den anden stoppede noget i hende med at fungere. Den ene dag havde Aica det super fint, spiste sin mad, og tullede rundt sød og glad som sædvanligt. Den næste ville hun ikke spise noget som helst ikke engang lækkerier, og om aftenen kunne Aica næste ikke rejse sig op - det var tydeligt, at hun havde det rigtig dårligt. Næste morgen måtte jeg bære hende ud, hun kunne næsten ikke gå, så der var ingen tvivl om, at nu kunne jeg kun gøre en eneste ting for hende, den sidste hjælp, vi skylder vores hunde, når livet ikke er værd at leve mere.
Aica ligger nu begravet her sammen med hele sin familie, som hun er blevet forenet med ved Regnbuebroen, men det tager noget tid, inden mit savn efter hende fortoner sig.

TAK FOR 13 SKØNNE ÅR AICA

w w w


Stofburet i stuen var Aicas faste soveplads, der elskede hun
 at ligge , og den var der ikke andre, der skulle snuppe.

17. februar
Jeg er atter begyndt at træne rally-lydighed, og derfor har jeg meldt mig til "Rally-dysten" som er et uofficielt arrangement med 4 prøver om året. Det er forskellige klubber eller grupper, der dyster mod hinanden, og jeg kæmper naturligvis for Collieklubben.
Jeg træner i DcH Slagelse med både Mira og Chanti, og begge er blevet ret gode, men i dag havde jeg bare Mira med, så må Chanti komme med en anden gang. I dag ville jeg se, hvordan Mira ville klarer at gå til prøve på et helt nyt sted, og det blev en fantastisk debut: Hun opnåede at få 97 point ud af 100 mulige, og blev dagens 2. vinder i begynderklassen.
12. februar
Vi fejrede Aicas 13 års fødselsdag, og det blev selvfølgelig gjort med maner.
Morgenmaden var med leverpostej og pølser, så kom posten med en spiselig hilsen fra hendes datter, Fancy i Holland, så kom Anja og Peter (med lille oldebarn) og Peter havde været forbi bageren og købt et kaffebrød (Aicas ynglings kage), og endda smurt det med tandsmør, og det forsvandt sandelig hurtigt. Så var der lagkage med leverpostej til hele banden, og dagen sluttede med aftensmad garneret med flødeskum. Aica fik dejlige gaver, som hun - og hendes familie - kan nyde godt af det næste stykke tid.
Jeg håber at Aica holder et år endnu, og så gentager vi det hele.
3. januar
Så er der endelig kommet svar på HD og AD tjekket for Katinka, men det har været ret langvarigt og besværligt for Britta og synd for Katinka.
Katinkas første hold HD billeder blev afvist af DKK, som ikke synes de var korrekt taget. Altså måtte stakkels Katinka igen i narkose og have taget nye billeder, og de blev heldigvis godkendt og med den bedste HD status: A. Men stadig ingen resultat for AD (albue) billederne, og der var altså ingen kritik af AD billedernes kvalitet, så jeg har skrivet lidt med DKK, hvor jeg krævede at billederne blev fundet, da det ville være ganske og aldeles uacceptabelt, hvis de skulle tages om. I dag kom så endelig Katinkas AD status – igen den bedste: 0
Tak til Britta og Katinka for at stå det hele igennem
2. januar
Dejligt besøg af de 2 yngste børnebørn - og selvfølgelig deres forældre.
Jeg nyder rigtig meget at se børnebørnene sammen med alle 7 Lassier, og både børn og hunde nyder hinandens selskab
Røskva på 2½ klarer hele flokken uden problemer, men lille Ronja på bare ½ år må lige vente lidt med at leget vilde dyr på savannen.
Her uddeler storesøster, Røskva godbidder og det er jo altid meget populært.

Lassie NYT 2017

Næstældste barnebarn, Fiona, med hele flokken fotograferet i oktober 2017