Lassie NYT 2022 

 

 

horizontal rule

 

Sidste nyt_
Jeg kan allerede nu fortælle, at der bliver en Lassietur søndag d. 5. marts 2023.
Det er Maja og Torben, der sammen med Lassierne, Scott og Kenzie har planlagt en dejlig tur ved Køge Marina. Det kommer naturligvis mere info om turen senere.

 
10. december
Vi havde en rigtig dejlig gåtur i Sønderskoven i Sorø, hvor en blanding af Lassie-ejere og medlemmer af Collieklubben gik en lang tur i det milde vintervejr. Det var et herligt syn med 29 skønne collier, som alle nød turen og hinandens selskab. Og som planlagt var der mange, der havde en lille nisse med, så vi fik lavet et rigtig fint nissebo.

Tak for det flotte fremmøde og tak til Collieklubben for dejlig kage efter turen.

Det var ganske umuligt for mig at tage et billede, hvor alle var med
– men der en, der kunne finde ud af at tage et panorama-billede (det må jeg se at få lært) og han var så venlig at sende det til mig, det er fra vi gjorde hold i Lille Finland.

OBS
Da julen - efter gammel skik - slutter Helligtrekonger, så vil jeg hente nisserne dagen efter, altså lørdag d. 7. januar kl. 11.
Skulle der var nogen, der vil med ud og hente deres nisse, eller bare gerne vil med på en dejlig tur i skoven, så er alle velkommen, vi mødes atter på parkeringspladsen ved Sorø station.
Jule-gåtur 10. december
Jeg arrangerer en Jule-gåtur i Sønderskoven sammen med Collieklubben lørdag d. 10. december 2022.
Vi mødes kl. 11 på P-pladsen ved Sorø station, adressen er Sorø Station, Stationspladsen, 4180 Sorø. Kør helt ned i den fjerneste ende af P-pladsen
– ned mod skoven – så er vi samlet.
Der er tradition i Sorø for at nogle af træerne/stubbene bliver pyntet med nisser op mod jul, så har I en lille nisse I kan undvære, så tag den med, så finder vi et egnet sted, til at lave vores eget flotte Nissebo. Turen er på knap 5½ km, men der er bænke på ruten, så vi kan godt holde et lille hvil, hvis nogen ønsker det.
Tag gerne lidt kaffe/te/vand med til lidt hygge efter turen, kagen til vil der som sædvanlig blive sørget for. Tag evt. også en campingstol med, der er ikke bænke på P-pladsen.
Her er et billede fra sidste år af et fint nisse bo
Måske et kommende nisse bo -
Vi slår også lige et smut forbi Lille Finland
30. oktober 2022
Lassietur til
Nordskoven i Stenlille, hvor 15 dejlige collier og deres ejere gik en skøn tur i den smukke efterårsskov, og det mildeste efterårsvejr.
Tak alle sammen for at troppe op til disse ture, det er altid dejligt at se jer.
21. september 2022
S
øndag d. 30. oktober kl. 11 er der atter planlagt en Lassietur.
Turen går til Nordskoven i Stenlille, hvor vi går forbi "Stenlilles berømte Sengesten".
Adressen til P-pladsen er: Nordskovvej, 4295 Stenlille og tæt på hus nr. 7.
Nordskovvej er lettes at finde ved at køre mod Stenlille by, og ved krydset på Sorøvej ved Rema 1000, ligger Nordskovvej lige overfor, altså kører I modsat end hvis man skal i Rema. Turen er på lige knap 4 km gennem skoven, og jeg bager som sædvanlig en kage til lidt tygge-hygge efter turen, men
– igen som sædvanlig – skal I selv huske kaffe/te/vand. Tag også evt. en campingstol med, for der ikke nogen bænke hverken på turen eller på p-pladsen – men vi kan jo altid tage en lille lur på sengestenen 
12. juli 2022
Omi og Choctaw blev forældre til 4 skønne hvalpe - mit T-kuld.
Her er forældrene....
og her resultatet af deres stævnemøde:
 
26. juni 2022
Vi havde en rigtig dejlig Lassietur til Sagnlandet Lejre, hvor omkring 10 Lassier og deres ejere hyggede sig i det varmeste sommervejr. Vi holdt mange pauser i skyggen, hvor hundene  - og os andre - kunne få slukket tørsten, og vi holdt naturligvis også en pause et dejligt sted, hvor vi fik lidt kaffe/te og noget kage. Jeg havde kun Mira og Omi med, da det var for varmt for både Hayley og Chanti, der begge døjer med for meget varme.
Vi syntes stedet var så dejligt, at vi pønser på at gentage turen til efteråret - og billetten gælder hele året, så næste gang koster det gratis.
Her er nogle billeder fra turen:


17. juni 2022
Nu tæller Lassieflokken kun 4 dejlige Lassie, for j
eg har måtte tage afsked med min skønne Rose, men jeg kommer nu til at se hende tit. Grunden er den, at mine meget gode venner havde mere brug for hende end jeg, da de for kort tide siden mistede deres højtelskede Nemo, en knap 6 år gammel blue merle han fra mit N-kuld.
Det er altid slemt at sige det sidste farvel til vores skønne hundebasser, men når de forlader os i en alt for ung alder, så er det næsten ikke til at bære.
I de over 40 år jeg har været opdrætter, er det kun sket én gang tidligere, at jeg har ladet en hund, jeg havde bestemt mig til at beholde, få et nyt hjem
– men nu er det sker igen.
J
eg vil naturligvis komme til at savne Rose, for hun er en meget skøn Lassiepige, men jeg har jo stadig 4 dejlige Lassier, og bedre hjem en Anja og Peters findes ikke. De bor desuden bare 3 km fra mig, vi ses rigtig tit, og jeg ved, at Rose vil blive behandlet som en prinsesse.
Der er lavet lidt om i Anjas og Peters ferieplaner, så de bare kan hygge med hende de næste 2 uger, og derefter skal Rose
– ligesom Nemo var – i dagpleje hos Anjas mor og far, for Rose skal da heller ikke ligge alene i flere timer, de dage begge er på arbejde – og "Mormor" glæder sig også.

29. maj 2022
Nigella har i dag været til Rallyprøve, hun manglede en enkelt "pind" i øvedeklassen, og den fik hun, så nu kan hun pryde sig med titlen Rally Øvede Mester - forkortet til: RØM 
Tillykke med titlen og det flotte resultat til Helle og Nigella.

24. maj 2022
Saffron på bare 9 måneder, har bestået en ganske ny prøve fra DKK, og her er hun med sin nyerhvervede roset.
Det er en prøve kun for hvalpe, hvor de skal lære forskellige øvelser, og når de kan dem, skal ejeren optage det færdige resultat og sende filmen til DKK.
Saffron lærte hurtigt det hele, og Helle fik det optaget, og vupti så har lille Saffron fået sin første officielle titel:
DKK Sirius Stjerne Hvalp Begynder
forkortet til SISHB

Kæmpe tillykke til Helle og Saffron. 

 

15. maj 2022
Næste Lassietur er d. 26. juni kl. 11.
Denne gang bliver det en tur rundt i "Sagnlandet Lejre", Slangealleen 2, 4320 Lejre.

Det koster desværre 185 kr. pr. voksen at komme ind (man sparer 10 kr. ved at købe billetten inden online), men hundene er gratis.
Vi mødes indenfor lige efter vi har købt/vist vores billet.
På dette link, kan I læse alt om stedet:
https://sagnlandet.dk/
Jeg håber rigtig mange har lyst til at tage med tilbage til fortiden.
Man kan købe kaffe/te på stedet, men jeg regner nu med at tage min kaffe med
– og der skal nok også være kage til alle – helt som der plejer.
7. maj 2022
Mira og Rose var til Rallyprøve i dag – arrangeret af DcH Slagelse, som er den klub, jeg har trænet i med mange af mine hunde.
Rose var til sin allerførste officielle prøve, og egentlig bare for at give hende noget prøveerfaring
– og fordi vores træner pressede os lidt. Det klarede hun bedre end forventet, og selv om vi fik IB med hjem – hvilket vil sige "Ikke Bestået" – var hun bare god. Dommerens kommentar efter prøven var, at Rose var smaddergod, og vi havde en virkelig flot kontakt – i første halvdel af banen, men derefter synes Rose, at nu var det på høje tid med nogle godbidder, og så gik resten ikke helt så godt. Og det er da klart, jeg plejer at kaste guf i gabet på hende efter hvert vel udført skilt, og når der så er 11 skilte med forskellige øvelser på banen og ingen godbidder, ja så var 2. halvdel ikke så flot. Men hun manglede nu kun 2 point for at bestå, så helt ringe var det nu ikke.
Mira er jo en erfaren rallypige, så hun er i champion klassen og var også tilmeldt åbenklasse. Hun gik begge baner rigtig flot, bestod dem begge, og fik endda en fin pokal med hjem.


16. april 2022
Dygtige Malou er i Senior-klasse i rally, og hun var til dobbelt prøve i dag.
I den ene prøve klarede hun banen helt uden fejl og opnåede max point = 100 og blev 1. vinder i klassen. Dermed fik hun sit første Broncecert, det er vildt imponerende.
I prøve 2 opnåede hun 93 point og det er da også super flot - sikken et par flotte præstationer.
Kæmpe TILLYKKE til Conni og Malou - I er bare seje
Søde og dejlige Malou med sine fine præmier

 

12. marts 2022
Dejlig tur i skoven med 15 skønne collier.
Jeg arrangerede en fællestur for Lassier og Collieklubben, og det blive en rigtig skøn tur i det dejligste forårsvejr. Her er et par billeder.
Smukt syn af de mange dejlige collier

 
Og sædvanen tro sluttede vi af med at hygge til lidt kaffe og kage

Tak for en herlig tur

15. februar 2022
Så kom der sandelig og ganske uventet en ny dejlig Lassiepige i flokken. Det er "Rose" - Lassies American Rosie - som er fra R-kuldet og altså en datter af Omi og Yankie. Hun havde brug for et nyt hjem, og jeg faldt straks for hende, så hun bliver her.

15. februar 2022
Info om gåturen d. 12. marts 2022 med starte kl. 11.
Denne tur er udover at være for alle Lassierne også en tur for alle i Dansk Collieklub.
Vi går en lang tur i Store Bøgeskov ved Ringsted, og vi mødes på den store P-plads ved Kilden. Det betyder, at
 I skal køre ind i skoven (se billede "Indkørsel til skoven") og køre ad Procesvejen ca. 1,8 km gennem skoven til skovvejen ender i en stor rund P-plads.  
D
er er ikke nogen egentlig adresse til stedet, men I kan bruge "Store Bøgeskovvej 30 B, 4100 Ringsted", som er et hus tæt ved indkørslen til skoven. Der er 2 mindre P-pladser ved indkørslen til skoven, men I skal altså fortsætte ad Procesvejen, som er den eneste vej gennem skoven, hvor det er tilladt at køre. Via dette link: https://ringsted.dk/sites/default/files/borger/kultur_fritid/store_boegeskov_folder.pdf kommer I til en folder om området, og hvor der også er et kort med en beskrivelse af vejen til P-pladsen ved Kilden. I følger altså Procesvejen til I kommer til et gult hus, hvor vejen drejer til højre, og det er for enden af den vej P-pladsen ligger. 

Turen er på ca. 5 km og udover Kilden og Runddyssen lige ved, kommer vi forbi Skyttedyssen og Langdyssen. 
Jeg håber rigtig mange har lyst til at være med på turen, jeg bager noget kage, men I skal selv medbringe kaffe/te til lidt hygge efter turen.  

Hvis man vil være med, skal jeg have besked senest onsdagen før, så jeg ved, hvor meget kage jeg skal være klar med.  

Indkørsel til skoven
 
Her er vi ved Langdyssen

22. januar 2022
Så er der kommet et fint udstillingsresultat, det er Saffron - fra Nigella/Eddy kuldet - der bare ½ år gammel har været til udstilling, selvfølgelig i hvalpeklassen.
Det klarede hun fint og opnåede SL = Særdeles Lovende. Flot start spændende om hun fortsætter.

16. januar 2022
 

Endnu et imponerende resultat:

Malou er blevet Årets Senior Cup hund nr. 5 i 2021. (grøn/pink roset)
og
Samtidig blev hun "Bedste hund med højeste skulderhøjde". (blå roset)

Super flot af søde Malou, som jeg jo kalder "Lille Malou", selv om hun slet ikke er lille ;-)

Tillykke Conni

10. januar 2022
Flere flotte resultater i Årets Collier 2021:

I Rally Seniorklassen er Lassies American Lady Malou med fører Conni Hansen blevet Årets collie nr. 1

I Nose Work er Lassies Nifty Nigella med fører Helle Heidi Jensen blevet nr. 1 i klasse 1
og Lassies Sweet American Kamelia med fører Merete Marx Stenaa er nr. 2 i klasse 2

Kæmpe TILLYKKE med de flotte placeringer

2. januar 2022
Årets første Lassietur startede fra Parnas i Sorø, hvor vi gik en dejlig tur på ca. 5 km. langs Sorø sø.
På søstien er der tradition for at sætte nisser i træerne ved juletid, og der var stadig rigtig mange nisser rundt omkring. Vi besluttede at til næste jul vil vi atter gå en tur her, og hver især medbringe en lille nisse, så vi kan lave et helt nissebo i et særlig egnet træ.
Tak til jer der gik med, det er altid så hyggeligt med en fælles gåtur sammen med vores dejlige Lassier.
Her er hele flokken foran et at de nisse-pyntede træer

30. december 2021
Lassierne har i årets løb klaret sig rigtig godt indenfor flere genre, og her er Lassiernes placering i
Årets collier 2021
i Færdighedsprøverne, hvor hunden skal vise nogle sjove, flotte og svære tricks:

I færdighedsprøve klasse 1 er
Lassies Sweet American Kamelia blevet nr. 1 og Lassies American Jewel er nr. 3 som Årets collie, begge ejet af Merete Marx Stenaae.
I færdighedsprøve klasse 3 er Lassies Nifty Nigella blevet Årets collie nr. 2 med fører Helle Heidi Jensen
Kæmpe tillykke til Merete og Helle - flot og imponerende
Jeg har fået dette skønne billede af Jewel og Kamelia - Tillykke og tak for billedet, Merete

 

 

 

Lassie NYT 2021