Lassie NYT 2021 

Et billede fra en dejlig Lassietur i Hedeland sidste år.
Jeg håber vi kan komme ud på flere ture i 2021, og at nogle at Q- og R hvalpene også vil deltage.

 

horizontal rule

 

30. december
Lassierne har i årets løb klaret sig rigtig godt indenfor flere genre, og her er Lassiernes placering i
Årets collier 2021
i Færdighedsprøverne, hvor hunden skal vise nogle sjove, flotte og svære tricks:

I færdighedsprøve klasse 1 er
Lassies Sweet American Kamelia blevet nr. 1 og Lassies American Jewel er nr. 3 som Årets collie, begge ejet af Merete Marx Stenaae.
I færdighedsprøve klasse 3 er Lassies Nifty Nigella blevet Årets collie nr. 2 med fører Helle Heidi Jensen
Kæmpe tillykke til Merete og Helle - flot og imponerende
Jeg har fået dette skønne billede af Jewel og Kamelia - Tillykke og tak for billedet, Merete

1. december
Søndag d. 2. januar 2022 kl. 11
kaldes der atter til Lassietur
V
i mødes på den store P-plads til Parnas, adressen er Parnasvej 21, 4180 Sorø.
På P-pladsen kører I straks til højre, og helt ned i bunden, så er vi samlet.
Turen er på knap 5 km, og jeg bager kage til lidt hygge efter turen, men I skal selv medbringe kaffe/te. Jeg har
– som sædvanligt – lavet et kort, der viser hvor stedet er i forhold til motorvejen og også et "nærbillede", men adressen burde komme frem på GPS’en. Der er et PARNAS skilt ude ved vejen, men ikke et decideret P-skilt - kommer I fra motorvej-siden, er det på venstre side. Kortene er lige under teksten og billedet.
Jeg håber, at se rigtig mange, og selv om vejrudsigten truer med noget regn på dagen, ja, så kan det ikke holde os væk.
Vær sød at give besked, hvis I vil med, så jeg ved, hvor meget kage jeg skal bage.

Jeg kan også lige orientere om, at jeg arrangerer en gåtur for Collieklubben d. 12. marts 2022, hvor alle Lassier naturligvis også er meget velkomne. Mere om den tur kommer efter d. 2. januar, jeg skal jo ikke forvirre mere end højst nødvendigt.

 

20. november
Dejlig Lassietur hvor vi sandelig kunne samle 19 skønne collier, næsten alle fra mit opdræt, men alle med tæt relation til kennel Lassie. Der var hvalpe helt ned til 3½ måned og så ellers alle aldre op til 8 år. Hayley på 11 skulle også have været med, men hun er desværre i løbetid, og ville - trods sin høje alder - have fordrejet hovederne på alle hannerne.
Tusinde tak til alle de fantastiske familier, der tropper op og gør sådan et arrangement værd at gentage.
- og det vil jeg da så gøre:
Næste Lassietur er allerede planlagt til søndag d. 2. januar 2022, så vi kan ønske hinanden et rigtig godt nytår. Der kommer selvfølgelig mere info om turen senere, men det bliver med start fra Parnas i Sorø.

30. oktober
Lassies American Lady Malou, aka "Lille Malou" (selv om hun ikke er spor lille) snød alle tophundene.
DKK afholdt Årets Hund konkurrence i Rally Lydighed, og Malou havde kvalificeret sig til at deltage i Veteranklassen. Og hun vandt sandelig dagens konkurrence foran alle dem, der året igennem havde samlet flere points sammen.
Det er noget så flot og imponerende
Kæmpe TILLYKKE til Conni Hansen og "lille" Malou.
9. oktober
Flot Rally resultat ved Fynsmesterskaberne i dag. Susanne Juel og Lassies Joyful Kaylee scorede 96 point i Øvedeklassen og blev dagens 3. vinder i klassen.
Super flot og imponerende præstation.
Kæmpe TILLYKKE Susanne og tak for billederne
1. oktober
Mandag d. 27. september fødte Lassies Oh So Sassy, der er fra mit O-kuld, 6 skønne hvalpe - 4 drenge og 2 piger. Far til hvalpene er min Yankie, og han er jo også far til mine skønne Q- og R kuld, som jeg er meget tilfreds med.
Alle hvalpe er nu forudbestilte.
Her er lidt billeder af Sassy både før hun fik hvalpene og sammen med dem - far til hvalpene kan ses  på hans egen side via linket.


18. september
Så har jeg fundet et godt sted til vores næste Lassietur, lørdag d. 20. november med start kl. 11.
Vi mødes på Tuelsø's officielle p-plads, og adressen er "Ringstedvej Tuelsø P" i Sorø. Kommer I fra Sorø siden, så pas på I ikke kommer til at køre ned ad villavejen, der ligger umiddelbart inden p-pladsen, der er venstresvingsbane til både villavejen og p-pladsen, når man kommer fra Sorø, men kik efter P-skiltet, så er I på rette vej. Turen er ikke så lang som Lassieturene ellers plejer at være, den er på knap 3 km, for jeg håber, at nogle af de yngste hvalpe også kommer med..


Træerne er nok ikke helt så grønne i november, som på dette billede, der er taget i september.

Jeg har prøvet at vise stedet på et par Krak kort 

Jeg håber at rigtig mange har lyst til at være med på denne tur, hvor jeg også håber at se mange af Q- og R-hvalpene, som jo fylder 1 år ugen efter. MEN ALLE LASSIER ER MEGET VELKOMMEN, jo flere jo bedre.
Giv mig venligst besked, om I kommer, så jeg ved, hvor meget kage jeg skal bage.
Vi hygger efter turen, hvor jeg kommer med kagen, men kaffe / te må I selv medbringe.

11. september
I slutningen af november bliver Q- og R- kuldene 1 år, og jeg vil meget gerne se så mange af dem som muligt. Derfor arrangerer jeg en Lassietur lørdag d. 20. november med start kl. 11.
ALLE Lassier er naturligvis MEGET velkommen - jo flere jo bedre - og da jeg også håber på at nogle af de yngste S-hvalpe, der på det tidspunkt er bare 3½ måned, også kommer med, så bliver turen på max 3 km. Bliver det alligevel lidt for langt for de små, må de bæres lidt af vejen.
Jeg er ved at finde et rigtig godt sted, og har flere ideer, og jeg kan sige, at det bliver i mit lokalområde - altså omkring Sorø. Der kommer meget snart mere info.
8. august
2 Lassier var tilmeldt Collieklubbens skue i Sæby/Høng, og de klarede det begge rigtig godt.
Først var det Lassies
American Rayen (som betyder "Menneskevennen"), han bliver kaldt Tjalfe og er fra R-kuldet. Han er bare 8 måneder og var i hvalpeklassen, hvor han fik SL = Særdeles Lovende. Derefter var det så onkel Aslan - Lassies Odds On Odin, der er i Åben klasse, og han gjorde det også rigtig godt og fik Very Good.
Tak til Mette og Richard for at troppe op med deres 2 dejlige drenge.

"Lille Tjalfe"


Store prægtige Aslan

3. august
Lassies Nifty Nigella fik et herligt kuld på 4 zoble hvalpe - 2 hanner og 2 tæver.
Nigella er ejet af Helle Heidi Jensen, men hun og Nigella er flyttet ind her, så hvalpene får "Lassie" i deres stambogsnavn.


Se mere her: Nigellas hvalpe

24. juli
Lassies American Lady Malou, var til dobbelt rallyprøve i Seniorklassen, og sikken nogle fine resultater hun opnåede.
I prøve 1 fik hun 96 flotte point, og i prøve 2 scorede hun sandelig maksimum = 100 point, det er vildt imponerende.
Nu er Malou meget tæt på titlen Rally Senior Champion.

Kæmpe tillykke til Conni og Malou

8. juli
Omi træner jo Rallylydighed, og hun er nået til Øvedeklassen, hvor hun har opnået et flot resultat - og et par stykker mindre gode. I dag var hun så tilmeldt en dobbelt rallyprøve arrangeret af DKK, og håbet var selvfølgelig, at hun ville klare dem begge, men jeg var nu noget betænkelig. Ikke alene er hun i løbetid, hvilket jo kræver at hun skal have løbetidsbukser på - ikke noget jeg bryder mig om at give mine tæver på - og så skal hun jo også holdes for sig selv, indtil hun skal op.
Men heldigvis var Omi helt ligeglad med at få bukser på, og første prøve gik over al forventning - 95 flotte point - og hendes 2. pind var hjemme. Ved prøve 2 var hun tydelig præget af det meget varme vejr og måske gjorde løbetiden også, at hun virkede meget træt. Jeg kæmpede en brav kamp for at få hende gennem banen, og tænkte at det røg der vist for mange point til. Men stor var min glæde, hun opnåede sandelig 87 point - 2 mere end nødvendigt for at få 3. og sidste pind. Så Omi er i dag blevet Rally Øvedemester. Næste mål er Ekspetklassen, men det kommer nu nok til at tage noget tid.

3. juli
Så tog jeg for en gang skyld til udstilling i Danmark - det er over 14 år siden, for pga. en meget ubehagelig stemning ved den sidste udstilling jeg deltog i i 2007, droppede jeg danske udstillinger og drog til Sverige, når jeg ønskede at udstille mine hunde. Men nu tænkte jeg at det kunne da være at holdningen var ændret, og det er jo noget nemmere - især da denne udstilling foregik knap 20 min kørsel fra mig.
Og jeg skal da lige love for, at der herskede en hel anden ånd end dengang, alle var søde og i godt humør, og også dommeren var både dygtig og rar og meget venlig overfor hundene.
Jeg havde tilmeldt Yankie, Omi og Mira, og de fik nogle bedømmelser, der var ganske rigtige - både de gode - og de mindre gode - eksteriørmæssige ting blev bemærket.
Yankie fik Excellent og Omi og Mira fik Very Good, det er jeg hel tilfreds med.

Her står jeg med Yankie og holder øje med, hvornår det er vores tur - hele hans kritik kan ses på hans egen side.

22. maj
Så var der atter mulighed for en dejlig skovtur sammen med en masse skønne collier og deres familier.
Sammen med Collieklubben arrangerede jeg en tur i Sønderskoven i Sorø med et smut rundt i Lille Finland. Vi var en ganske stor flok, men jeg fik aldrig talt, hvor mange vi egentlig var - tæl selv efter, her er et billede af os alle sammen.

7. maj
 
Kamelia - fra Hayleys K-kuld - er meget dygtig til at bruge sin næse, og det beviser hun, når hun er til prøver i Nose Work. Hun har bestået klasse 1 og har fået titlen NW1, og er nu godt på vej mod titlen NW2.
Kamelias ejer skrev til mig:
"Top stolt af lille K som knoklede det bedste og gav mig alt hun kunne til eftermiddagens/aftenens NW2 prøve hos DKK. Tak til dommerne Johanna Allanach og Mia Rasmussen og alle hjælperne. Fantastisk at være i gang igen, K vandt inde- og køretøjssøget og blev anden vinder på dagen."
Kæmpe TILLYKKE med de flotte resultater til Kamelia og ikke mindst til hendes dygtige ejer, Merete Marx Stenaae, det er virkelig imponerende.
7. maj
Pinsegåtur lørdag d. 22. maj 2021 kl. 11
-
med start fra P-pladsen ved Sorø station, Banevej, 4180 Sorø.
Så er der atter mulighed for at gå en dejlig tur i skoven sammen med en masse collier.
Denne gang er det Collieklubbens arrangement, men med mig som turguide.
Vi går en tur på knap 5 km gennem skoven og slår et lille smut til Lille Finland, og rundt om søen.
Jeg sørger for lidt kage til efter turen, men I må selv medbringe kaffe/te og vand til hunden.
Hvis I vil med, så giv lige besked, så jeg ved, hvor meget jeg skal bage.
Kør så langt frem på parkeringspladsen som muligt (mod skoven), så er vi samlet.
28. April
Der er for tiden en del snak i Colliekredse angående den grimme lidelse, Degenreative Myelopathy forkortet til "DM". Jeg har ikke tidligere hørt om collier i Danmark, der har haft problemer med denne sygdom før, men det har jeg nu, dog heldigvis kun ganske få, og ingen fra mit opdræt. Men da det er med at være på forkant med denne lidelse, har jeg ladet Omi og Yankie - de 2 eneste af mine hunde, der stadig er i avl - DNA teste for DM. I dag modtog jeg så resultatet, og det var meget glædeligt, de er begge genetisk fri for DM – det ser sådan ud DM: N/N. Yankies og Omis hvalpe kan således også udelukkende være genetiske frie, og Yankies hvalpe med Mira kan kun være enten genetisk frie N/N eller rask bærer N/DM.

Jeg har fundet en kort forklaring på, hvad DM er:
Degenreative Myelopathy hos hunde ses normalt når hundene er ret gamle (omkring 7-8 år) og har betydning for deres bevægelse. Det er en neurologisk sygdom, der med tiden kan ødelægge nervekappen i rygmarven. Den siges ikke at være smertefuld, og udvikler sig langsomt over tid. Derfor ses den normalt først hos ældre hunde.

Her er en kort forklaring af de tre genotyper:
Genotype N / N
– homozygot sundt (som Omi og Yankie)
Denne hund er ikke b
ærer af mutationen, og har en ekstremt lav risiko for at få sygdommen.

Genotype N / DM – heterozygot bærer.
Denne hund bærer en kopi af det muterede gen. Den har en ekstremt lavt risiko for at få DM, men kan give mutationen til ca. 50 % af sit afkom. Sådan en hund bør kun parres med en DM mutationen-fri hund.

Genotype DM / DM – homozygot (risiko)
Denne hund b
ærer to kopier af det muterede gen, og har en høj risiko for at udvikle DM. Den vil give mutationen til alle sine afkom og bør kun parres til en "fri" hund.

Behøver jeg sige, at jeg er noget så glad for den flotte DM status for Yankie og Omi

25. April
Der var stor tilslutning til Lassieturen, hvor Nigella, Nemo, Malou, Dodo, Sheila, Kaylee, Pilu, Sassy, Montana, Qinto, Scott, Kenzie, Aslan og Tjalfe havde taget deres familier med på en dejlig tur gennem Sønderskoven og til Akademihaven ved Sorø sø. Jeg havde Chanti, Mira og Omi med, men Hayley måtte desværre blive hjemme, da hun er i løbetid, og jeg ikke ville genere hannerne. Det var noget så dejligt at se så mange Lassier, og vi havde en skøn tur i det dejligste solskinsvejr.
Tak til alle de friske Lassie-ejere, det var herligt at se jer igen, og især dejligt at se de små hvalpe - som slet ikke er så små mere :-)

24. April
Malou (fra L-kuldet) var til dobbelt rallyprøve i seniorklassen og blev 2. vinder i begge, men i den ene opnåede hun de magiske point: 97 point (ud af 100), som giver et "senior-cert".
Malou høstede en hel stribe af flotte rosetter - Kæmpe TILLYKKE herfra.

17. April
Lassieturen d. 25. april bliver alligevel gennemført, men det bliver nu i Sorø
Da vi er så heldige, at corona restriktionerne bliver lempet 4 dage før den planlagte Lassietur, så kan vi heldigvis godt mødes til en dejlig tur med vores Lassier.
Det kan bare desværre ikke mere lade sig gøre som planlagt med en tur i Ådalen, men der er jo masser af skønne steder, og jeg inviterer nu til en Lassietur i Sønderskoven med et smut til Sorø Sø. Vi mødes på p-pladsen ved Sorø station, det er for enden af Banevej, hvor man skal køre helt ned i den anden ende af p-pladsen, for så er vi samlet. Vi går en tur på lidt over 5 km, og hygger os bagefter ved bilerne, jeg sørger for kage, men I må selv medbringe kaffe/te og vand til hundene.
April
Lassies Nifty Nigella har nu bestået i alt 10 amerikanske tricks prøver gennem ”Do More With Your dog” og kan derved kalde sig Trick Dog Champion og Trick Dog Grand Champion. I de første 8 klasser har hun udført over 74 tricks af stigende sværhedsgrad, efterhånden som hun steg i klasserne. Derudover kommer de tricks, som også skulle videofilmes og godkendes i USA for at blive Champion og Grand Champion. De 3 første titler er godkendte titler i den Amerikanske Kennel Klub og er derved også blevet godkendt af DKK. Resten af titlerne er uofficielle.
Nigella er den første Collie, som er blevet Trick Dog Grand Champion og indtil videre den eneste.

Kæmpe TILLYKKE til Helle og Nigella, for de fantastiske og imponerende resultater de har opnået

April
Og som om det ikke er nok, så har Nigellas flotte resultater (se ovenstående), gjort, at også hendes forældre Hayley og Choctaw har erhvervet både diplom og flot roset.
Da man gerne vil anerkende forældrene, der producere dygtige afkom, så har man i USA gennem ”Do More With Your Dog” stiftet en TD-ROM titel (Trick Dog Register of Merit).
Hayley og Choctaw har derved modtaget diplom og rosetter, da deres fælles datter Nigella har bestået 10 amerikanske tricks prøver gennem ”Do More With Your Dog”, hvilket giver forældrene adgang til denne titel.

Lassietur d. 25. april kl. 11
   
Desværre aflyst.

Mette og Richard (der har Aslan fra O-kuldet og Tjalfe fra R-kuldet) har slået følgende op på Facebook, men da ikke alle er på Facebook, slår jeg det også op her.:
På opfordring gentager vi Lassieturen til Ådalen (Bakkerne i Ejby Ådal)
Adresse til Ådalens Parkeringsplads: Kyndeløse Strandvej 22, 4070 Kirke Hyllinge. Grusparkering på højre hånd lige efter nr 22. Turen er 3 til 5 kilometer alt efter temperament. Jeg sørger for kage, kaffe / te og vand til de to og 4 benede står man selv for. Ja og alle skal krydse finger for godt vejr til os. Vil I være sød at give besked om I kommer senest 20 april. Vi glæder os til at se jer alle
Knus fra Tjalfe og Aslan og når ja selvfølgelig også deres familie i Ejby

Jeg håber at rigtig mange vil troppe op til denne dejlige tur, og er I ikke på Facebook, så giv gerne mig besked, så skal jeg lade det gå videre. Jeg glæder mig meget til turen, for jeg var også med sidst, og det er et skønt sted.
Februar og marts
Så kom Omi og jeg også til nogle rallyprøver, men det er altså noget svært, når den sædvanlige træning er lukket ned. Så selv om vi har trænet lidt indendørs, så er vores bedste resultat 82 og 83 point, og det kræver altså mindst 85 point for at bestå Øvedeklassen, som Omi er nået til. Nu holder vi lige en lille prøve-pause, indtil vi kan få trænet udendørs igen.
30. og 31. januar
Selv om næsten alle hundeaktiviteter er lukket ned i denne  corona-tid, så er der arrangører, der formår at gennemføre nogle prøver, selvfølgelig med overholdelse af alle restrektionerne.
Så Conni og Malou har været til officielle Rally prøver, og Malou - der nu er i senior-klassen - bestod prøven begge dage, endda med dommerens kommentar: "Meget livlig og energifyldt hund" :-)
 

Lassie NYT 2020