Lassie NYT 2020 

Omi, Mira, Chanti og Hayley fotograferet en herlig sommerdag i 2019

 

horizontal rule

 

Januar 2021
Da de fleste hundearrangementer er aflyst, er der jo heller ikke ret meget at skrive om, derfor bliver der først lavet en ny LassieNYT 2021, når der er noget at fortælle.
31. december
Så kom opgørelsen over, hvem der kan smykkes sig titlen Årets collie 2020 i Collieklubben indenfor
forskellige grene i hundesporten.
Lassierne har atter gjort det rigtig godt, og her er deres fine resultater:
  Årets Collie nr. 1 i Lydighedsklasse 2 Lassies Nifty Nigella
  Årets Collie nr. 2 i Rally Øvede klassen: Lassies Nifty Nigella
  Årets Collie nr. 2 i Rally Ekspert klassen: Lassies Sweet American Kamelia
  Årets Collie nr. 1 i Rally Champion klassen: Lassies American Lady Malou

Kæmpe TILLYKKE til Helle Heidi Jensen, Merete Marx Stenaae og Conni Hansen med de flotte resultater ved årets konkurrencer.

29. november
Mira og Omi valgte at føde samme dag, men heldigvis lige efter hinanden, så da Mira var færdig og lå og hyggede sig med sine 5 hvalpe, ja så fik Omi veer. Og nogle timer senere var det så Omis tur til at slappe af med sine 6 hvalpe. Herligt at begge fødsler bare foregik lige efter bogen og helt uden dramatik.
Her er begge mødre med alle 11 hvalpe - der dog et par uger gamle her på billedet. De er dog hver for sig det meste af tiden, hvor Mira og Omi har fri adgang til hvert sit område så de på eksemplarisk vis kan passe egne hvalpe.

6. oktober
Mira og Omi er i dag begge blevet scannet og - jubiiiiiii - de er begge drægtige.
Fødslerne ventes i uge 48 / 49, og der kan komme hvalpe i farven zobel og tricolour - og jeg glæder mig rigtig meget. Far til begge kuld er min og familien Lauritsen dejlige Yankie
Jeg har nu kontaktet alle på min bestillingsliste, og dem, jeg ikke har fået tilbagemelding fra, bliver slettet.
Her er de kommende mødre - Mira til venstre og Omi til højre.

24. oktober
Og så kom der da lige endnu et flot Nose Work resultat:
Nigella bestod i dag NW 1 med 100 point - altså max - det er super flot.
Tillykke til Nigella og Helle med endnu et imponerende resultat.
23. oktober
Kamelia fra K-kuldet er rigtig dygtig til NW - Nose Work - hvor hunden skal markere for forskellige dufte. Jeg må indrømme, at jeg ikke er helt inde i denne hundesport, selv om jeg synes, det lyder vildt spændende. Men Kamelia og hendes ejer, Merete Marx Stenaae er suveræne til det, ja, Merete underviser endda i det, og resultaterne taler også deres tydelige sprog.
Kamelia opnåede max point, 100 i klasse 2, hvilket er ret imponerende.
Jeg har fået disse 2 billeder - tusinde tak og endnu engang kæmpe tillykke.
5. oktober
Dejlig mail jeg fik i dag, nemlig en besked om at Nigella 2 gange har været til Lydighedsprøve i klasse 2, og begge gange med meget flotte resultater. Nigella opnåede at få 1. præmier ved begge prøver, og blev også begge gange dagens 3. vinder. Det er super flot, det kræver en hel del træning - og at alt lykkes til prøverne, hvilket det jo så sandelig gjorde.
Kæmpe TILLYKKE til Helle og Nigella, det er så imponerende. Tak for billedet.
Lassietur d. 4. oktober
Inge & Bent havde atter tilbudt at arrangere en Lassietur i det skønne Hedeland.
Fra P-pladsen på Vindingevej i Roskilde gik en meget smuk rute i det unikke landskab, hvor efterårsfarverne er ved at træde tydeligt frem.
Jeg måtte desværre lade Omi, Mira og Hayley blive hjemme, da de alle er i løbetid, og det ville forstyrre turen meget for hannerne, så jeg havde for en gangs skyld bare en enkelt hund med, men Chanti nød den megen opmærksomhed og de mange guffer, hun redede sig.
Efter turen bød Inge på en meget lækker kage, som vi nød til vores medbragte kaffe/te.
Tusinde tak til alle for at troppe op og til Inge & Bent for at arrangere en herlig Hedelands-tur.

Her er vi alle - men Kevin er lidt gemt yderst til højre.Anja og Peter's Nemo lige har haft fødselsdag, så var der ekstra guf med til hundene - det kunne de godt bruge.
Slutningen af september og starten af oktober
Mira og Omi er gået i løbetid kun få dage efter hinanden, og begge er nu blevet parret med skønne og dejlige Yankie.
Oprindelig var min plan kun at parre Omi med Yankie og så parre Mira med Choctaw (der er blue merle og far til mit N-kuld), fordi jeg meget gerne vil have de linjer Choctaw stammer fra ind i mit avlsarbejde, og fordi jeg meget gerne selv ville have en blue merle tæve. Ved en parring mellem blue merle og zobel, kan der kommer hvalpe i 4 farver: zobel, tricolour, blue merle og zoble merle - som desværre ikke er en anerkendt farvevariant i Danske Kennel Klub. T idligere har det været ok at lave kombinationen, opdrætteren skulle bare sørge for at evt. zoble merle hvalpe blev registreret som en "uønsket farve". Det kunne jeg godt leve med, da langt de fleste af mine hvalpekøbere ikke er interesseret i avl og udstilling, men "bare" vil have en skøn familiehund. Men kort tid før Mira kom i løbetid havde Collieklubben ansøgt DKK om, at der skulle tages DNA test af hvalpene for at klarlægge om der skulle være zoble merle i kuldet, da man ikke troede at danske opdrættere kunne gøre det, som opdrættere i andre lande kan, nemlig se hvilke zoble hvalpe, der er rene zoble og hvilke der er zoble merle. Da jeg ikke ønsker at mine hvalpe skal igennem en sådan DNA farvetest, så har jeg droppet den tanke og derfor er begge tæver nu parret med Yankie, og jeg håber på hvalpe i slutningen af november / starten af december i farverne zobel og tricolour.
Lassietur d. 4. oktober
Inge & Bent har atter tilbudt at guide Lassierne og deres ejere til en herlig tur i Hedeland.
Vi mødes på P-pladsen, Vindingevej 201, 4000 Roskilde kl. 11, og går en tur på 4 - 5 km.
Efter turen hygger vi os med kaffe / te, og da Inge har lovet at komme med lidt kage, vil vi gerne vide hvor mange der kommer. 
Så vær sød at give mig besked, og husk selv at medbringe kaffe / te og vand til hundene.
Jeg håber mange Lassier vil være med på turen.

30. august
I dag var Nigella - fra N-kuldet - til Lydighedsprøve i klasse 2, og det klarede hun sandelig flot, hun opnåede 1. præmie i klassen og kan nu smykke sig med titlen LP2.
Kæmpe Tillykke til Helle og Nigella.
22. august
Så var Omi af sted igen, og denne gang var det til en såkaldt Mentalbeskrivning, som jeg gerne vil have alle mine hunde til og desuden så mange af mit opdræt som muligt.
I dag havde jeg fået overtalt Susanne og Pilu til at være med, og begge Lassiepiger klarede alle momenter super flot.
Det er for omfattende at beskrive forløbet her, men på Collieklubbens hjemmeside kan man finde en forklaring på, hvad det går ud på.


Her er Omi ved momentet "bevægelse", hvor man skal se hundens reaktion på en
kedeldragt, der lige pludselig springer op fra jorden.

16. august
Normalt tager jeg ikke til konkurrencer så tit, som jeg gør her i august, men alt har jo været lukket ned, så nu er der bare gang i den. Hidtil har det været uofficielle prøver, men i dag var Omi til sin første officielle Rallyprøve i Øvedeklassen. Det var DcH Slagelse der arrangerede prøven, og trods varmen gjorde Omi det rigtig godt. Hun opnåede 93 point (ud af 100) og blev dagens 2 vinder i klassen - og fik en fin pokal med hjem.
Her er lidt stemningsbilleder fra dagen - bare taget med min telefon:
Her venter vi på tur - et dejligt skyggefuldt sted.

 
Her er banen - i fuld og meget varm sol

 
Vi skulle selvfølgelig huske at holde afstand
Omi med sin fine pokal

Vi overholdt naturligvis alle Corona retningslinjer - tak til DcH Slagelse for en super hyggelig dag

9. august
Omi var atter til Rallydysten, og denne gang var hendes koncentration ikke rettet så meget mod mig som sidst, for der var lige kommet en - efter Omis mening - ganske lækker border collie, og ham kunne hun ikke glemme. Så Omi opmærksomhed var rettet mod hvor ham nu var blevet af. Det kostede ret mange point, og Omi var tæt ved at forlade banen flere gange. Men vi opnåede da 83 point, og hun kunne alle øvelserne - men det var lidt af en kamp, for hun kunne ikke glemme ham den lækre.
2. august
Vi havde en rigtig god lassietur til "Lagunen" i Slagelse, i et rigtig godt vejr - hverken for koldt eller for varmt, men lige sådan hundene bedst kan lide. .
Læg lige mærke til at vi har alle 3 farver repræsenteret, og fra venstre mod højre er det:
Yankie, Chanti, Omi (bagved), Mira, Kevin, Asti, Alba, Hayley og Nemo.
Tak til alle for en herlig tur og især tak til Nemo's mormor for at lede os gennem dette herlige område.

19. juli
Sidste år klarede Omi Rally begynderklassen, så i år skulle vi prøve kræfter med Øvedeklassen, hvor hundene skal være uden snor. Vi skulle egentlig have været i gang med prøverne i foråret, men da blev alt jo aflyst. I dag var der så uofficiel prøve arrangeret af "Rallydysten", og Omi skulle her debutere i øvedeklassen. Succes kriteriet for mig var bare at Omi blev sammen med mig hele banen igennem, hvilket ikke er hel nemt, når man er en meget glad og lidt fjollet Lassiepige, som meget gerne vil hilse på alle, og helst starte en leg. Men ikke alene blev hun hos mig, hun gjorde også alle øvelserne rigtig flot, og lavede kun lidt fjol, så hun opnåede sandelig at få 97 point. Det var der 2 andre, der også opnåede, men da Omi havde hurtigste tid, så blev min lille, søde bølle dagens 1. vinder i øvedeklassen.

13. juli
Lassietur til "Lagunen" i Slagelse søndag d. 2. august kl. 10.
Så bliver der atter arrangeret en tur for Lassier, det er Nemo's familie, der har fundet dette dejlige sted, og de vil guide os på en knap 4 km's runde i et virkelig dejligt og smukt område.
Vi mødes på p-pladsen, der ligger på hjørnet af Jernbjergvej og Valbyvej, 4200 Slagelse.
Har I lyst til at være med, så medbring selv kaffe/te + vand til vovsen, og giv mig lige besked, for jeg sørger for kagen, og så er det jo rart at vide, hvor mange vi bliver.

28. april
I fredags var Buddy - fra O-kuldet - til tjek for HD og AD, og i dag kom resultatet. Det blev det bedst mulige, nemlig HD A på begge hofter og AD 0 på begge albuer. Buddy er den 6. af i alt 7 hvalpe, som er tjekket med rigtig flot resultat. Nu håber jeg, at den sidste i kuldet også vil blive tjekke.
Tak til ejeren Heidi Helene Schneider for at stille op til dette vigtige tjek, det betyder så meget for os opdrættere, så vi kan blive ved med at avle sunde collier.
31. marts
Så kom Miras flotte roset, som hun har gjort sig fortjent til ved at blive Årets Collie 2019 nr 3 i Rally Ekspertklassen. Den er større end Mira, så jeg måtte hænge den i træet for at få det hele med.

28. marts
Da der pga. corona virussen ikke bliver afholdt nogen som helst arrangementer eller prøver, er der ikke så meget at skrive om. Der blev heller ikke festligholdt hyllesten af Årets collier 2019, så derfor har Collieklubben besluttet, at de fine rosetter bliver sendt med posten hjem til alle vinderne.
Malou har fået sin, og jeg har fået dette fine billede af Malou med sin flotte og imponerende roset. Den fik hun, fordi hun er Årets collie nr. 1 i Rally Champion klassen. TILLYKKE igen til Conni og Malou.

Marts
Det har ikke været noget at skrive om i lang tid, jeg havde håbet på et kuld hvalpe efter Mira og en super smuk amerikansk collie-dreng, men desværre blev parringen ikke til noget, så derfor heller ikke nogen hvalpe. Nu håber jeg på at Chanti og Yankie vil give et kuld til sommer og måske Mira til efteråret, hvor jeg endnu ikke har besluttet hvilken han jeg vil bruge. Det er noget usikkert noget at være opdrætter, det er ikke altid planerne går som håbet.
Januar
Årets Collier 2019
Collieklubben hylder hvert år de hunde, der kan smykke sig med titlen Årets Collie 2019 indenfor de forskellige grupper. Alt efter hvor mange der er i gruppen, bliver 1., 2. og måske også 3. bedste hædret med en fin roset ved Collieklubbens generalforsamling i marts.

Lassierne har sandelig gjort det godt i 2019.

Indenfor Rally er Lassierne blandt de bedste i alle 5 klasser:
På en delt 1. plads i Begynder klassen: Lassies Nifty Nigella med Helle Heidi Jensen. Da der er pointlighed i toppen, bliver Helle og Nigella "kun" nr. 2, fordi den anden har opnået et af sine resultater ved et stævne arrangeret af Collieklubben, og så bliver den automatisk 1. vinder.
Nr. 5 i Begynderklassen: Lassie Odds On Omi med mig
Nr. 1 i Øvet klassen: Lassies Sweet American Kamelia med Merete Marx Stenaae
Nr. 9 i Øvet klassen: Lassies Joyful Kaylee med Susanne Juul Nielsen

Nr. 3 i Ekspertklassen: Lassies My Amazing Miracle med mig
Nr. 1 i Champion klassen: Lassies American Lady Malou med Conni Hansen
Nr. 2 i Senior klassen: Lassies Glowing Ginger med Helle Heidi Jensen

Lydighedsklassen er også med en Lassie i toppen
Nr. 1 i LP 1: Lassies Nifty Nigella med Helle Heidi Jensen
Nr. 5 i LP 1:
Lassies My Amazing Miracle med mig

Færdighedsprøver
Nr. 2 i FP 2:
Lassies Nifty Nigella med Helle Heidi Jensen
Nr. 1 i FP 4: Lassies Glowing Ginger med Helle Heidi Jensen

Og sandelig om der ikke også er Lassier blandt de bedste i Nose Work
Nr. 2 i NW 1 :
Lassies Glowing Ginger med Helle Heidi Jensen
Nr. 3 i NW 1: Lassies Nifty Nigella med Helle Heidi Jensen

Nr. 1 i NW 2: Lassies
Sweet American Kamelia med Merete Marx Stenaae

Som opdrætter er jeg ret stolt over, at Lassierne er så flot repræsenteret blandt de bedste indenfor de forskellige trænings genre, og jeg ønsker alle de dygtige hundeførere et kæmpe

TILLYKKE

 

Lassie NYT 2019