Lassie NYT 2019 

Omi ½ år gammel - hun elsker at løbe op og ned ad de stejle skrænter i en nærliggende nedlagt grusgrav.

horizontal rule

16. marts
I dag bestod Mira Færdselsprøven, som er adgangsgivende og obligatorisk, hvis man vil gå til decideret brugshundeprøver. Det er jeg nu ikke sikker på, om jeg vil, men jeg synes det var sjovt at se, om Mira kunne klare denne prøve.
Færdselsprøven består af 2 dele, en lydighedsdel og en bydel, og hunden skal gennemføre lydighedsdelen, for at kunne gå videre til bydelen.
Prøven starter med en "væsentest", hvor man bare skal sikre sig, at hunden er omgængelig samtidig med at chippen bliver kontrolleret. Så får man lov til at gå lydighedsdelen, som består af Lineføring, Fri ved fod, Sit, dæk med indkald, og så dæk med forstyrrelser, hvilket vil sige, at hunden ligger dæk langt fra føreren, mens næste hund går hele lydighedsprogrammet. Uha, det var vores sværeste øvelse, for det er ret lang tid. Men Mira klarede det hele, og da dommeren sagde, at vi måtte gå videre til bydelen, var jeg meget lettet, for den vidste jeg, Mira kunne klare uden problemer. At gå stille og roligt mens biler - der stopper og vil tale med mig, cykler - der ringer med klokken, kondiløbere - der skubber, en anden hund - der passerer tæt, og til sidst larmende indkøbsvogne, mens Mira var bundet af og jeg var i skjul - ja, det kunne da ikke røre Mira.


Mira fotograferet mens vi venter på tur til at gennemføre 2. del af prøven

9. marts
Lassietur i "min" skov, Bromme Plantage, hvor vi desværre denne gang måtte undvære flere af de faste lassietur-deltagere bl.a. pga. løbetid. Så de - for hannerne - særdeles velduftende Lassiepiger blev hjemme i dag, så hannerne kunne klare turen uden at hjernen slog fra.
Det var jo på Kevins og Choctaws fødselsdag, og desværre kunne heller Kevin deltage i dag, men Choctaw var der, og han forstod at holde fødselsdag. Der var en hunde-slikpose til alle - og jeg fik endda poser med hjem til gamle DeeDee og en til løbske Mira. Tusinde tak Gertie
J
Jeg var godt nok lidt bekymret over vejrudsigten for den lød ikke godt nogle dage forinden, men da dagen nærmede sig, så blev den bedre og bedre, og vi endte med at gå i solskin det meste af turen.
Tak til Aslan, Alba, Asti, Ginger, Nigella og fødselsdagsbarnet Choctaw samt deres ejere for en herlig tur, og tak til Richard for at være så sød at tage  - og sende mig - billeder fra turen.

17. februar
Nigella og Ginger var i dag til officiel konkurrence i Færdighedsprøven, som er en prøve i forskellige tricks. Nigella er nået til klasse 2, og Ginger er så langt, at hun skulle op i den sidste og svære klasse: Titelklassen. Begge Lassier bestod deres klasse, så nu kan Nigella træne mod klasse 3, mens Ginger nu ikke kan nå mere, for hun bestod også sin prøve og opnåede derved titlen, HTMF.
Jeg har aldrig tidligere overværet en Færdighedsprøve, så det var rigtig interessant at se, og gav mig lidt blod på tanden til måske at træne unge Omi mod denne gren af hundesporten.

Kæmpe TILLYKKE, Helle, det var super flot

Helle med sine 2 Lassiepiger - Ginger til venstre og Nigella til højre

9. og 10. februar
Mira skulle i denne weekend debutere til officiel DKK lydighedsprøve. Man starter jo i klasse 1 - det hedder LP1 - og når vi øvede os, kunne Mira alle øvelserne og virkede ret sikker i dem, uanset hvor jeg trænede.
Men ikke alt går som man tror, og desværre var Mira om lørdagen udsat for en meget ubehagelig og truende tysk pinscher lige før hun skulle op, og da Mira ikke er en, der svarer igen, så blev hun ret utryg og hendes gode humør var ødelagt. I hele starten af vores prøve kikkede Mira bare efter hvor den dumme møghund var, og hun kunne slet ikke koncentrere sig om øvelserne. Efter et par 0'er fik hun heldigvis taget sig sammen og lavede resten rigtig flot - det kostede jo nogle point, men gav alligevel en 2. præmie. Præmieringen er udelukkende efter hvor mange point hunden får og ikke noget med hvem der bliver bedst - det hedder vinderplacering.
Om søndagen, kunne jeg godt mærke, at hun stadig holdt lidt øje med om den sure pinscher var der - det var den nu ikke - og hun lavede de fleste øvelser, bare med nogle småfejl, men desværre løb hun udenom springet, og sammen andre småfejl så blev det atter til en 2. præmie. En 1. præmie giver en LP1 titel og ret til at gå videre i LP2.
Jeg tror hun havde klaret prøven både lørdag og søndag væsentlig bedre, hvis hun ikke havde haft den ubehagelige oplevelse, men med noget mere erfaring så tror jeg, hun vil kunne tackle det.
Om lørdagen fik hun 147,5 point og om søndagen 156 point, man skal opnå mindst 160 point ud af 200 mulige for at få en 1. præmie.


Mira gjorde det så godt hun kunne, så selvfølgelig var der kødben til hende - og hele flokken bagefter.
Tak til DcH Slagelse for at give en kæmpe pose med store lækre kødben

3. februar
Tak til alle de seje, der troppede op til dagens Lassietur, det var herligt at se jer, og denne gang havde vi endda en korthåret collie med på turen - og så lige 14 Lassier.
Vi var heldige med vejret, for på denne årstid kan man jo vente lidt af hvert, vi fik ganske lidt sne på turen – men det holdt nu hurtigt op igen. Efter turen var der fri leg på savannen, og jeg beklager, at der hurtigt blev noget mudret. Der var ganske fint i morges, hvor jorden stadig var hård efter nattens frost – men det var den sandelig ikke, da de legesyge overtog arealet.
Jeg pønser på en tur i marts til Gyrstinge Sø / St. Bøgeskov – har I andre forslag til en tur på
 ca. 4 - 4½ km  (lille Yankie skal jo kunne klare den), så kom bare med dem.

 

Lassie NYT 2018