Lassie NYT 2019 

Omi ½ år gammel - hun elsker at løbe op og ned ad de stejle skrænter i en nærliggende nedlagt grusgrav.

 

horizontal rule

 

31. december
Nytårsaftensdag blev bestemt ikke så hyggelig, som jeg havde regnet med. Den sidste dag på året måtte jeg sige farvel til min højtelskede DeeDee. Dagen før var alt godt, DeeDee var glad og tullede rundt med de andre hunde, spiste sin mad og hyggede sig - lige indtil om aftenen, hvor jeg sad og så fjernsyn. Pludselig blev DeeDee meget rastløs, hun lagde sig og rejste sig, lagde sig et nyt sted og rejste sig øjeblikket efter for at lægge sig et nyt sted. Jeg prøvede at få hende til at lægge sig ved siden af mig i sofaen, men det holdt også kun ganske kort tid. Da det havde stået på i en time, begyndte hun at halte voldsomt på det ene bagben, jeg tjekkede benet grundigt, uden at finde nogen årsag. Jeg masserede det, men hun fortsatte med at halte og gå uroligt rundt. Næste
morgen var det værre, nu kunne bagbenet slet ikke bruges, det var helt slapt, og DeeDee havde det ikke godt. Jeg ringede til min dyrlæge, der var lukket, det var jo nytårsaftensdag, jeg prøvede et par andre dyrlæger i nærheden – alle var lukkede, det betød en lang køretur til nærmeste dyrlæge med vagt. Det var næsten ikke til at tænke på, for det betyder så meget for mig, at dette sidste bliver gjort, lige præcist, som jeg vil have det gjort, og som min egen dyrlæge jo forstår. Så jeg bed hovedet af al skam, og sendte en sms til hans ”hemmelige” nummer, som jeg tidligere har fået lov til at skrive til, når noget var meget akut. Og tænk han svarede med det samme, at han tilfældigvis var på klinikken, jeg kunne bare komme, så vi kunne tage pænt afsked med DeeDee. Hun lå på en dyne i bagrummet i bilen, mens jeg nussede hende, og dyrlægen gjorde, hvad han nu måtte gøre, på sin sædvanlige stille, rolige og helt udramatiske måde. DeeDee lå bare og hygge sig i dynen og opdagede intet, hun sov lige så stille ind.
Det er altså slemt, og selv om jeg efterhånden har prøvet det mange gange, så er det lige barskt hver gang, men det skal gøres rigtigt, og det forstår min dyrlæge, så jeg får det, som jeg vil have det.
Nu ligger DeeDee begravet på savannen mellem sin far, Cody og sin mor, Aica – men hun er MEGET savnet…..
16. december
Lige en måned efter at Mira opnåede sin Rally Champion titel kom denne fine pokal fra Belgierklubben, der havde arrangeret prøven d. 16/11. Jeg var jo lidt skuffet over bare at modtage en pose hundemad ved præmieoverrækkelsen, da man normalt får lidt mere, når en hund opnår en champion titel. Men skidt pyt, det var ikke det vigtigste. Men så blev jeg gjort opmærksom på, at arrangøren havde skrevet forkert på den officielle resultat-liste, der var skrevet "Ikke bestået" ud for Mira! Det kunne jeg ikke sige Pyt til, Mira fik 96 point, og blev prøvens 1. vinder, så jeg kontaktede arrangøren. Ups - undskyld, det er da en fejl, og det skal nok blive rettet! Når jeg nu var i gang, så bemærkede jeg lige, at jeg fandt det noget tamt, at der bare var en pose hundemad og en lille roset til en nykåret Rally Champion. Ups, det var sandelig også en fejl, jeg ville modtage en pokal, men da der skulle indgraveret hundens navn, kunne den jo ikke blive overdraget på dagen, og man havde så glemt alt om det. Så nu skulle jeg bare vente, så kom pokalen med posten - og det gjorde den så i dag.

4. december
Så blev endnu en af O-hvalpene HD og AD fotograferet.
Nu var det Sassy's tur, og det gik sandelig også super fint, Sassy fik den bedste status man kan få:
HD A og AD 0.
Nu er 5 af Chantis O-hvalpe tjekket med HD status A, så nu håber jeg, at de sidste 2 også vil blive det.
30. november
Ginger kunne holde 11 års fødselsdag i september, men hun er så sandelig ikke gået helt på pension af den grund. Hun vil nemlig stadig meget gerne have nye udfordringer, og elsker når Helle træner med hende - og hun har en fest, når de er til prøver. Ginger er efterhånden så erfaren at Helle af og til er i tvivl om, hvem der træner hvem, for Ginger kan godt lide at lave lidt numre med Helle. Ginger har bestået det meste, men så var der lige en "Begynder B", hun endnu ikke har prøvet, så vupti var Ginger tilmeldt. Det er en brugshundeprøve med bl.a. skud, og en ret tung apport, men det var ikke noget problem for Ginger, så med en lille smule fjol bestod hun på flotteste vis prøven.
STORT TILLYKKE HELLE OG GINGER, der er så flot, at Ginger har bevaret arbejdsgælden.

16. november
I dag nåede jeg mit håb, mit ønske og mit mål for 2019, nemlig at Mira opnåede den officielle DKK titel: Dansk Rallylydigheds Champion. Mira og jeg var til dobbelt prøve i Ekspertklassen i dag i Herringløse ved Roskilde, og da vi allerede havde de første 2 titelgivende resultater, så var håbet, at bare den ene prøve gik godt. Men Mira var i topform, og scorede 95 point i den første prøve og 96 point i den anden – hvor hun desuden blev vinder af Ekspertklassen, så titlen er hjemme. Tak for "kampen" skønne Mira.

Mira er den 5. Lassie, jeg har ført op til denne titel, så både Miras farmor, Hayley og oldemor, DeeDee
er rally champions. Desuden har både Vonda og Cody klaret alle rallyprøverne.
Jeg har opdateret ”The Lassie Champions League”, for nu hører Mira jo med i den fine gruppe
af nu 10 hjemmestrikkede Lassier, der alle har opnået Rally Champion titlen.

2. november
Mira var atter til prøve i Rally, håbet var at få mindst 95 point i Ekspertklassen. Men det var en meget våd dag, og Mira skulle have en ekstrakommando hver gang hun skulle sætte sig - og det skulle hun desværre 7 gange. Det koster 1 point hver gang, så selv om hun ellers gjorde det rigtig flot, så kostede det, og resultatet blev 93 point. Mira blev dagens 3. vinder, og vi fik en meget flot præmiekurv med frugt og rødvin, hundeguf og en fin roset med hjem.

Og her er hun hjemme med sine fine præmier

20. oktober
Malou har igen gjort det super flot ved en rallyprøve. Hun er jo så dygtig, at hun er i Champoinklassen, som kun er for hunde, der er blevet Rallychampions.
Malou opnåede 98 point, og da 100 point er max, så har der jo kun været 2 meget små fejl - altså næsten fejlfrit. Der var 15 hunde i klassen og Malou blev dagens 3. vinder. Super flot klaret

Kæmpe TILLYKKE til Conni og Malou

10. oktober
Omi var
til dyrlægen for at få sin 3. bases vaccination, men samtidig fik jeg en snak med dyrlægen, om HD og AD fotograferingen af Scott og Yankie (se d. 25/9). Scott fik en 2’er på AD, hvilket er meget sjældent hos collier. Dyrlægen sagde, at det var ganske uforståeligt, for der var intet at bemærke på Scotts billeder. Dyrlægen havde gransket dem, og han var sikker på, at det var en fejl, så han anbefalede mig at klage. Det er en lidt omstændig ting, og det er kun ejeren, der kan gøre det, men Scotts ejer ville heldigvis gerne hjælpe, så nu kører jeg for første gang i mit liv en ankesag, som sikkert kommer til at tage måneder.
Ifølge dyrlægen var begge Yankies hofter også perfekte
– han fik jo et B på den ene – men der er så lidt forskel på A og B, og B er jo også "Fri", og jeg tror det bliver meget svært at få det resultat ændret, så det bliver stående. Men jeg da glad for at Yankie i princippet har A hofter, selv om det irriterer mig, at han har fået status B.
5. oktober
Så var det Omis tur til at komme med til en rallyprøve. Hun er i begynderklassen og har tidligere bestået den 2 gange, og i dag gjorde hun det sandelig igen. Så nu kan Omi smykke sig med titlen RBM (Rally Begynder Mester), Til næste år skal hun prøve kræfter med øvedeklassen, men nu skal hun lige holde lidt ferie. Hun er så ung, og stadig fuld af sjov og ballade, så det skal ikke gå alt for stærkt.
28. september
Mira var til dobbelt rallyprøve i Osted i dag arrangeret af Hornsherred HTM Klub, og hun klarede det super flot. Hun er nået til Ekspertklassen, hvor målet er at opnå mindst 95 point i 3 forskellige prøver, for klarer man det, så er der en champion titel på vej. Første prøve var hel fejlfri og Mira fik max point, 100, og blev klassens vinder. I anden prøve var Mira lidt ukoncentreret et par gange, men klarede det ellers rigtig fint, og opnåede 95 point. Nu jagter vi den tredje - men det er altså ikke nemt, vi har tidligere forsøgt, uden at opnå de nødvendige 95 point, men jeg håber - og Mira er en skøn hund at arbejde med

Mira med dagens fine rosetter: 2 for at opnå cert (mindst 95 point) og den røde for at vidne klassen.
25. september
Endnu et hold Lassier har været til tjek for HD og AD, og i dag kom DKK's resultat. Alba og Scott fra O-kuldet havde begge A-hofter, Alba havde 0 på AD, mens Scott havde 0 på det ene ben, og en 2'er på det andet. Yankie havde HD A på det ene ben og B på det andet, og hans AD var 0.
Alt i alt et fint resultat, jeg er meget tilfreds med O-kuldet, nu er 4 af de 7 hvalpe tjekket og har fået HD status A ligesom P-hvalpen Pilu. Jeg ville naturligvis have foretrukket at Yankie havde haft A på begge hofter, men et B på den ene, kan jeg godt leve med.
22. september
Lassietur i det utrolige smukke område i Bakkerne ved Ejby Ådal.
Aslans familie guidede os gennem et helt utroligt smukt område i Ejby Ådal. 9 Lassier - hvoraf de 4 var fra O-kuldet - og Lenas border collie havde en skøn lang tur og efter turen bød Mette på den dejligste hjemmebagte kage.
Tusinde tak til Mette, Richard og Lena for en helt fantastisk tur, for lækker kage og for de tilsendte billeder.
3. september
I fredags var Aslan og Omi fra Chantis O-kuld, og Pilu, Miras P-hvalp, til tjek for HD og AD (hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi), og selv om dyrlægen sagde at billederne så fine ud, ja, så er jeg ikke rolig, før DKK har set billederne og er kommet med deres officielle status. Den kom i dag og jubiiii, alt var i skønneste orden, de fik alle 3 HD status A og 0 på AD, hvilket er det allerbedste.
Flere af hvalpene fra O-kuldet vil blive tjekket, og det er jeg som opdrætter meget glad for.
25. august
Så var Nigella atter til Rallyprøve, og denne gang gjaldt det en konkurrence på Fyn, hvor man kæmpede om at opnå en fornem titel nemlig: H.C. Andersen vinder.
Nigella vandt Begynderklassen med 99 point, og fik både den fine titel, en stor flot pokal + forskellige andre fine præmier.
Kæmpe TILLYKKE Helle og Nigella, I gør det bare super flot.

4. august
Så var det Hayleys tur til at være med på hundesjov.
Hun var tilmeldt Collieklubbens skue i Høng, og da hun jo er en ældre dame, så var hun tilmeldt Veteranklassen, der er for hunde over 8 år.
Hayley gjorde det rigtig godt, og hun fik da også en meget fin kritik af dommer
Malene Thorup Pedersen:
9 år og 4 måneder gammel tæve, feminin, af den større type, udmærket type, veludviklet hoved og herligt udtryk, flad skalle, korrekt stop, lidt opstående ører, velplacerede ører, men dog lidt lette, kunne ønske lidt større øjne, udmærket næseparti, sort næse, udmærket udviklet underkæbe, korrekt saksebid, herlig lang hals, veltilbagelagte skuldre, masser af benstamme, udmærket forbryst og brystkasse, korrekt overlinie, stærk lænd, velansat hale af korrekt længde, velvinklet for og bag, korrekt lave haser, udmærkede poter. Bevæger sig med godt afskub fra siden, parallelt for og bag. Acceptabel pels, struktur og farve for alderen, har taget lidt farve af solen. Herligt temperament og velpræsenteret.
Det gav kvalitetsbetegnelsen
Excellent,
og da hun var eneste veteran, ja så vandt hun let klassen og fik mange fine præmier
med hjem.
Godt gået af søde Hayley, og jeg kunne se, at hun nød en hyggedag, hvor det bare var hende og mig, der var sammen på hundesjov.


Her er så de 2 veteraner - ja jeg kan også gå under den kategori.
Tak til Laila Clausen fordi jeg må bruge de skønne billeder

27. juli
3 Lassiepiger var til rallykonkurrence i Nordsjælland, Nigella og Omi var i Begynderklassen og Malou var oppe i den benhårde Championklasse.
I Begynderklassen skal man opnå mindst 70 point 3 gang, for at gå videre, men i Championklassen skal man ikke alene opnå mindst 97 point (ud af 100 mulige) i en bane med meget svære øvelser, man skal også blive dagens bedste. Malou scorede 98 point og vandt klassen, det er virkelig imponerende, og kræver en super koncentreret og dygtig hund og fører.
Nigella gik et meget flot gennemløb og opnåede 95 point - endda 2 gange, og da hun allerede havde 97 point med fra en tidligere prøve, så blev hun Begyndermester på dagen.
Omi klarede den ene af prøverne fint, men hun er jo endnu så ung, så hun har lidt svært ved at holde koncentrationen, når der sker så meget omkring hende.
Det var et rigtig godt arrangement, men en super god stemning, og der var en sand gaveregn til alle deltagere.
KÆMPE TILLYKKE til
Conni & Malou og Helle & Nigella - virkelig imponerende.
Malou med alle sine præmier

Nigella med sin høst

Og her er så min egen Omi, som da også skal med selv om jeg ikke fik taget et billede af
hende med alle de præmier, hun fik med hjem.
18. juli
Så var Omi til sin første officielle prøve i rally lydighed. Hun er jo så ung, så det kniber lidt med at holde koncentrationen om rallyøvelserne, når nu der er så spændende dufte og en masse andre ting, der jo ikke må forbigå hendes opmærksomhed. men jeg var rigtig god tilfreds med hende, hun gjorde det så godt hun kunne og bestod klassen. Nu fortsætter vi med nogle flere prøver, dels så hun kan få lidt prøveerfaring, og dels for at se, om vi kan bestå den 3 gange, så hun kan blive Begyndermester og rykke op i næste klasse. 
30. juni
Så var Helle atter til hundesjov med sine Lassiepiger, og denne gang var det til en rallyprøve.
Igen klarede de sig super flot, Nigella opnåede 97 point i begynderklassen og Ginger fik 77 point i seniorklassen. Det er sandelig meget imponerende - kæmpe tillykke herfra.
22. juni
Så kan Lassies Nifty Nigella bryste sig af en NW1 (Nose Work, nivieau 1) titel, og når hun gør noget, så gør hun det med stil. Nigella blev 2.vinder i udendørssøg og 3. vinder i køretøjssøg, og ud af ca. 40 hunde blev hun samlet dagens 3. vinder.

Kæmpe TILLYKKE Helle, med endnu en NW1 titel.
Det er nemlig bare 1½ måned siden, Helles anden hund, Lassies Glowing Ginger opnåede denne titel, det var d. 7. maj, så lidt længere nede kan man læse om prøven. 


Nigella har fundet duften af lavendel - dygtig hund

9. juni
Den 9. juni 1979 fødtes mit første kuld Lassiehvalpe, så i dag er det lige 40 år siden.
Det var min skønne Sally (Fagerhøjs Sweet Sally), der sammen med Clyde (Mosshills Golden Noblemann) fik et dejlig kuld på 5 hvalpe. Sally klarede det hele selv, og fra det kuld kom udtrykket, jeg ofte senere brugte, når der var tvivl ved en fødsel: ”Sally ved bedst”, for det gjorde hun – og det gør hundemødre som regel. Det blev starten, og her 40 år senere, er jeg stadig lige fascineret og begejstret over collien, og det at avle det bedste frem i racen. Mange skønne hvalpekøbere har været på besøg, mange er efterfølgende blevet meget nære og højt værdsatte venner, men der har i årenes løb også været enkelte, hvor jeg har fortrudt, at de fik en hvalp fra mig. En enkelt gang måtte jeg true med bål og brand og sagfører, men så fik jeg hende også væk fra en kummerlig tilværelse. Men langt, langt de fleste er skønne familier, der giver  deres Lassie et herligt liv fuld af kærlighed - og det er jo det vigtigste.
Tak til alle mine dejlige hvalpekøbere gennem 40 år -
og jeg ser frem til at møde nye.


Clyde - den stolte far - kikker til mor og børn, mens Peter på 5 år nusser dem begge.
(ja dengang lå hvalpene på aviser i fødekassen, i dag ligger der et blødt tæppe over aviserne)

2. juni
Rallykonkurrence arrangeret af DcH Slagelse, som er vores faste træningssted. Da det nu var på hjemmebane, tilmeldte jeg Chanti og Omi i Begynderklassen og Mira i både Ekspert- og Åben klasse. Jeg havde desuden fået Choctaw (far til N-kuldet) med, så der var da fremmåde af 4 lækre collier. Vi havde en herlig dag, og selv om de ikke alle klarede sig så godt som forventet - der blev virkelig uddelt rigtig mange - og noget uforståelige - IB'er (Ikke bestået), så opnåede Chanti da at blive 3. vinder i sin klasse. Hun fik både en fin pokal og en præmie med alt godt fra havet - som altså ikke var hundemand, men som jeg glæder mig til at sætte tænderne i. Desuden blev Mira nr. 6 ud af 26 i Åbenklasse, hvor alle skilte kan forekomme.
Her har Gertie taget et billede af os, mens vi venter på resultaterne, det er Chanti mellem sinde 2 døtre.

25. maj
Miras faster, Kaylee var til officiel rallyprøve på Fyn, hvor DKK's kreds 3 arrangerede og Lone Sommer var dommer. Kaylee gjorde det bare så flot, hun opnåede 92 point i Øvedeklassen på en bane, der efter min mening var ret svær.
Kæmpe TILLYKKE Susanne og Kaylee, det er så imponerende.
19. maj
Mira var til officiel lydighedsprøve i klasse 1 arrangeret af Old English Sheepdog klubben og afholdt i Nr. Alslev. Hun har været til 2 prøver tidligere på året, men måtte hver gang nøjes med en 2. præmie, så det var 1. præmien, vi gik efter. Og denne gang lykkedes det, Mira gjorde det rigtig fint - lige bortset fra en enkelt øvelse, som hun kludrede lidt i, men jeg er meget glad og tilfreds. Hun fik maksimum i flere øvelser og slet ingen 0'er. Vi opnåede 179 point og blev dagens 4. vinder. Jeg har ikke gået til træning i denne prøve, vi har bare øvet os herhjemme, så de fleste af de fejl vi lavede, var faktisk, fordi jeg lavede nogle førerfejl - som jeg ikke vidste jeg lavede. F.eks.: håndtegn ved stå, hund hugges ned i dæk - anede ikke jeg bevægede hånden ned mod Mira, når jeg sagde dæk - osv. Fejl, som en instruktør ville have bemærket, men som jeg bare ikke har, og det koster jo.
Og så fik Mira da også lige et par rosetter med hjem, men hun var nu mest glad for alle lækkerierne, som hele flokken fik garneret deres aftensmad med.
En 1. præmie ved en Lydighedsprøve i klasse 1 giver ret til at smykke sig med DKK titlen LP 1.


1. præmie og 4. vinder rosetter

Billedet er taget mens vi venter på resultatet

7. maj
Ginger deltog den 7. maj i en Nose Work prøve og bestod prøven med 100 point (maks.) og 0 fejl og hun fik dermed titlen NW1.
Nose Work 1 er en prøve, hvor hunden skal udføre 4 forskellige søg: et udendørs, et indendørs, et beholdersøg og et køretøjssøg. Hunden skal finde en lille gemt filtdims, der dufter af lavendel og skal markere stedet, så hundeføreren kan se det og kan fortælle det til dommeren. Der er tid på de forskellige søg og tiden bliver sat efter sværhedsgraden af søgene, og tiden må ikke overskrides.
Kæmpe TILLYKKE til dygtige 10½ år gamle Ginger, der beviser at man sagtens kan lære en gammel hund nye tricks.

4. maj
Officielle prøver i Rally og Lydighed arrangeret af Collieklubben. Det var som sædvanligt et super godt stævne med en fantastisk hyggelig stemning. Jeg fik desværre ikke taget noget ordentlig billede, men jeg kan da fortælle, at der var 5 Lassiepiger med: Nigella, Malou, Kaylee, Kamelia og Mira, og desuden Choctaw, som er far til N-kuldet. Så det var en stor Lassiefamilie, hvor nogle var oppe i klassen for allerførste gang, og hvor nogle klarede det flottere end forventet og andre lavede lidt for meget sjov og ballade. Sådan er det at gå til prøver, men vi har altid en dejlig dag sammen med vores skønne vovser. Det var rigtig flot at se, og jeg er imponeret over jer, det glæder mig meget, at I stiller op, og I var bare super dygtige. Tak for en dejlig dag.
20. april
Der var afslutning på det træningshold Omi har gået på de sidste måneder, og vores træner, Conni Hansen, havde arrangeret en "rigtig" miniprøve, med flere af de officielle LP øvelser. Det var rigtig sjovt, og Omi, der stadig er fuld af ballade, havde en fest, hvor hun bl.a. "angreb" mine ben under løb i lineføring og var mere interesseret i at se efter en cyklist end at udføre min Spring-kommando. Åh, hvor jeg elsker den bandit, hun skal nok lære det, og hun er lige præcist som jeg synes en 8 måneder gammel Lassiepige skal være - fuld af fest og farver. Rosetten er ikke fordi hun var blandt de bedste, hun var vist sådan ca. midt i feltet, men alle fik en, og endda også en lille præmie. Men det er den sødeste roset jeg nogensinde har set. 
Om en god uges tid starter Omi på et Rallyhold hos samme træner, samtidig med at hun også går til rally hos DcH i Slagelse.
Så engang kan man komme fra 7 kirkesogne og se hende vinde - som vi siger her for sjov ;-)

14. april
Efter vores ikke særlig prangende debut i Rally Ekspertklassen sidste søndag, så kastede Mira og jeg os atter ud i denne svære klasse. Det foregik ved et DKK arrangement i Løserup på Tuse Næs, og denne gang kom jeg da over "skammegrænsen" ;-)
Mira var atter super, og jeg gjorde mig umage, så nu opnåede vi 92 point ud af 100 mulige, det er da ikke så ringe endda.
Nu skal Mira lige holde en pause, men om 3 uger er vi på igen. Målet er jo at få over 95 point, for klarer vi det 3 gange, så er Rally Champion titlen hjemme. Men det kommer nok til at tage lidt tid, for det er en svær bane, men vi forsøger da. Uanset resultaterne, så har vi altid en rigtig hyggelig dag sammen med andre Rally-fans.
I dag var endnu en Lassie til Rallyprøve, det var Kamelia (fra K-kuldet - og faster til Mira), som var oppe i Øvedeklassen, og det klarede hun sandelig flot. Det blev til 97 point og altså langt over de 85 point, som giver en "pind".
Det var kamelias 3. flotte resultat, så nu er hun Øvedemester, med ret til at fortsætte i Ekspertklassen, hvis de vil.
Kæmpe TILLYKKE til Merete og Kamelia.

7. april
I dag havde Mira og jeg vores debut i Rally Ekspertklassen, og det klarede Mira super fint - men hun havde desværre en elendig fører (mig), som præsterede at lave nogle ganske uforklarlige fejl. Vi startede i fin stil, men kom så til en øvelse, som jeg tror, jeg under min banegennemgangen har lavet forkert, for da jeg så kom til det skilt, gik det galt. Min frustration over at lave en simpel øvelse helt forkert blev hængende, og derefter gik det rigtig dårligt. På min tur hjem - som tog en times tid - besluttede jeg at nu ville jeg stoppe, jeg synes, det var for ringe, at jeg ikke kunne lave øvelserne rigtigt. At mine hunde kan lave fejl, er ikke et problem, så træner vi bare i den øvelse, men at jeg gør, det kan jeg slet ikke holde ud. Men inden jeg kom helt hjem, besluttede jeg, at jeg trods alt ville fortsætte lidt endnu.
Hvis jeg skal prøve at komme med en forklaring, så træner jeg et sted, hvor jeg går med både Omi, Chanti og Mira. De går på hvert sit hold, Omi er begynder, Chanti er noget mere øvet, og Mira er jo i ekspertklassen, men det er samme bane til alle hundene - og det er samme bare 3 uger i træk. Det betyder, at jeg går den samme bane 9 gange. Den er for svær for Omi, men så springer jeg bare de skilte over, hun endnu ikke kan, banen passer fint som træning til Chanti, men der er bestemt ikke udfordringer nok til Mira og mig. Jeg har lært Mira de svære øvelser herhjemme, men det er nu noget andet at blive præsenteret for en rigtig god, men udfordrende bane. Nu vil jeg stramme mig an, og forsøge at gøre det bedre næste gang - og heldigvis er Mira ganske ligeglad med dagens dårlige resultat.

31. marts
Collieklubben holdt generalforsamling, og i år var det besluttet at hædre Årets Collier 2018 ved samme lejlighed. Det har altid været svært at finde en anledning, hvor så mange som muligt var samlet, så dette arrangement kunne blive så festligt som muligt. 
I år dannede generalforsamlingen så ramme om denne begivenhed. Ved invitationen blev der oplyst, at vores hunde kun måtte komme ind i lokalet det korte øjeblik, hvor rosetterne blev overrakt, resten af tiden - og altså under generalforsamlingen - skulle de enten ligge i bilerne eller i et bur uden i entreen. Jeg ville meget gerne have haft Mira med, da jeg vidste, at hun havde gjort sig fortjent til rosetter og præmier, men hun skulle sandelig ikke med på de betingelser. Mine hunde skal ikke ligge i bilen eller i et bur i flere timer, så  hun - og resten af flokken - blev sat i "familiepleje" hos gode venner, og der havde de jo super godt. Men det var ikke alle, der rettede sig efter reglerne, så der var flere, der havde deres hunde med ind i lokalet hele dagen - ja en enkelt sad endda på en stol noget af tiden, hvilket ikke er i orden efter min mening. Jeg indrømmer, at jeg er ærgerlig over ikke at have haft Mira med, når der nu blev set stort på reglerne, for nu måtte jeg stå uden hende og modtage de rosetter og præmier, som hun var berettiget til efter de fine resultater, hun har opnået i Rally i 2018

Mira blev kåret som årets bedste i Begynderklassen, hvilket gav en stor rød roset, en vandreplakette  og en fin præmie. Mira var også den ene af de to bedste i Øvedeklassen, og det gav en fin blå roset. De var to med samme point i denne klasse, men anden hund havde været til prøve i Collieklubben - det havde Mira ikke - og ved pointlighed, så bliver den vinder og Mira næstbedst, sådan siger propositionerne, så det er helt, som det skal være.

To andre Lassier blev også hædret, det var Nigella, der blev kåret som Årets Collie i Færdighedsprøve 1. og Ginger, der blev Årets Collie nr. 2 i Færdighedsprøve 3., Ginger blev desuden hyldet med en fin plakette for at være med i Hall of Fame. 

16. marts
I dag bestod Mira Færdselsprøven, som er adgangsgivende og obligatorisk, hvis man vil gå til decideret brugshundeprøver. Det er jeg nu ikke sikker på, om jeg vil, men jeg synes det var sjovt at se, om Mira kunne klare denne prøve.
Færdselsprøven består af 2 dele, en lydighedsdel og en bydel, og hunden skal gennemføre lydighedsdelen, for at kunne gå videre til bydelen.
Prøven starter med en "væsentest", hvor man bare skal sikre sig, at hunden er omgængelig samtidig med at chippen bliver kontrolleret. Så får man lov til at gå lydighedsdelen, som består af Lineføring, Fri ved fod, Sit, dæk med indkald, og så dæk med forstyrrelser, hvilket vil sige, at hunden ligger dæk langt fra føreren, mens næste hund går hele lydighedsprogrammet. Uha, det var vores sværeste øvelse, for det er ret lang tid. Men Mira klarede det hele, og da dommeren sagde, at vi måtte gå videre til bydelen, var jeg meget lettet, for den vidste jeg, Mira kunne klare uden problemer. At gå stille og roligt mens biler - der stopper og vil tale med mig, cykler - der ringer med klokken, kondiløbere - der skubber, en anden hund - der passerer tæt, og til sidst larmende indkøbsvogne, mens Mira var bundet af og jeg var i skjul - ja, det kunne da ikke røre Mira.


Mira fotograferet mens vi venter på tur til at gennemføre 2. del af prøven

9. marts
Lassietur i "min" skov, Bromme Plantage, hvor vi desværre denne gang måtte undvære flere af de faste lassietur-deltagere bl.a. pga. løbetid. Så de - for hannerne - særdeles velduftende Lassiepiger blev hjemme i dag, så hannerne kunne klare turen uden at hjernen slog fra.
Det var jo på Kevins og Choctaws fødselsdag, og desværre kunne Kevin ikke deltage i dag, men Choctaw var der, og han forstod at holde fødselsdag. Der var en hunde-slikpose til alle - og jeg fik endda poser med hjem til gamle DeeDee og en til løbske Mira. Tusinde tak Gertie
J
Jeg var godt nok lidt bekymret over vejrudsigten for den lød ikke godt nogle dage forinden, men da dagen nærmede sig, så blev den bedre og bedre, og vi endte med at gå i solskin det meste af turen.
Tak til Aslan, Alba, Asti, Ginger, Nigella og fødselsdagsbarnet Choctaw samt deres ejere for en herlig tur, og tak til Richard for at være så sød at tage  - og sende mig - billeder fra turen.

17. februar
Nigella og Ginger var i dag til officiel konkurrence i Færdighedsprøven, som er en prøve i forskellige tricks. Nigella er nået til klasse 2, og Ginger er så langt, at hun skulle op i den sidste og svære klasse: Titelklassen. Begge Lassier bestod deres klasse, så nu kan Nigella træne mod klasse 3, mens Ginger nu ikke kan nå mere, for hun bestod også sin prøve og opnåede derved titlen, HTMF.
Jeg har aldrig tidligere overværet en Færdighedsprøve, så det var rigtig interessant at se, og gav mig lidt blod på tanden til måske at træne unge Omi mod denne gren af hundesporten.

Kæmpe TILLYKKE, Helle, det var super flot

Helle med sine 2 Lassiepiger - Ginger til venstre og Nigella til højre

9. og 10. februar
Mira skulle i denne weekend debutere til officiel DKK lydighedsprøve. Man starter jo i klasse 1 - det hedder LP1 - og når vi øvede os, kunne Mira alle øvelserne og virkede ret sikker i dem, uanset hvor jeg trænede.
Men ikke alt går som man tror, og desværre var Mira om lørdagen udsat for en meget ubehagelig og truende tysk pinscher lige før hun skulle op, og da Mira ikke er en, der svarer igen, så blev hun ret utryg og hendes gode humør var ødelagt. I hele starten af vores prøve kikkede Mira bare efter hvor den dumme møghund var, og hun kunne slet ikke koncentrere sig om øvelserne. Efter et par 0'er fik hun heldigvis taget sig sammen og lavede resten rigtig flot - det kostede jo nogle point, men gav alligevel en 2. præmie. Præmieringen er udelukkende efter hvor mange point hunden får og ikke noget med hvem der bliver bedst - det hedder vinderplacering.
Om søndagen, kunne jeg godt mærke, at hun stadig holdt lidt øje med om den sure pinscher var der - det var den nu ikke - og hun lavede de fleste øvelser, bare med nogle småfejl, men desværre løb hun udenom springet, og sammen andre småfejl så blev det atter til en 2. præmie. En 1. præmie giver en LP1 titel og ret til at gå videre i LP2.
Jeg tror hun havde klaret prøven både lørdag og søndag væsentlig bedre, hvis hun ikke havde haft den ubehagelige oplevelse, men med noget mere erfaring så tror jeg, hun vil kunne tackle det.
Om lørdagen fik hun 147,5 point og om søndagen 156 point, man skal opnå mindst 160 point ud af 200 mulige for at få en 1. præmie.


Mira gjorde det så godt hun kunne, så selvfølgelig var der kødben til hende - og hele flokken bagefter.
Tak til DcH Slagelse for at give en kæmpe pose med store lækre kødben

3. februar
Tak til alle de seje, der troppede op til dagens Lassietur, det var herligt at se jer, og denne gang havde vi endda en korthåret collie med på turen - og så lige 14 Lassier.
Vi var heldige med vejret, for på denne årstid kan man jo vente lidt af hvert, vi fik ganske lidt sne på turen – men det holdt nu hurtigt op igen. Efter turen var der fri leg på savannen, og jeg beklager, at der hurtigt blev noget mudret. Der var ganske fint i morges, hvor jorden stadig var hård efter nattens frost – men det var den sandelig ikke, da de legesyge overtog arealet.
Jeg pønser på en tur i marts til Gyrstinge Sø / St. Bøgeskov – har I andre forslag til en tur på
 ca. 4 - 4½ km  (lille Yankie skal jo kunne klare den), så kom bare med dem.

 

Lassie NYT 2018