LP1 og RB
Lassies Newlook Naomi
1997 - 2010
"Nomi"

 

En isnende kold januardag, måtte jeg tage den tungeste beslutning af alle, nemlig at lade min højt elskede Nomi få fred.
Livet var ikke værdigt for hende mere, og trods medicin og al mulig hjælp, så blev hun stadig dårligere - der var kun ét at gøre.
Alle de hunde, jeg har mistet gennem tiderne, er blevet begravet i min have, men hvad gør man, når jorden er hård som granit pga. den koldeste januar i mands minde? Jeg ved jo godt, at det kun er for min skyld, og kun er mine følelser det handler om, men tanken om at Nomi skulle efterlades hos dyrlægen, og ikke kunne blive begravet i nærheden af sin mor og far og sine gode venner, Chevy og Sofie, som alle er begravet her i Stenlille, den tanke kunne jeg slet ikke klare - men hvad skulle jeg gøre? Jeg havde det så dårligt, for jeg kunne ikke lade Nomi lide, til jorden var tøet op. Jeg klagede min nød til mine fantastiske venner, Anja og Peter, og da Peter hørte, hvor vigtigt det var for mig, så sagde han straks, at det skulle jeg ikke tænke på mere - det skulle han nok ordne! Så Peter kom og lavede et stort bål på det sted, hvor Nomi skulle begraves, og efter mange timer, skrabede han gløderne af, og sandelig - jorden var tøet og det var ingen sag at grave det dybe hul (80 - 90 cm.) der skulle til for at give Nomi en anstændig begravelse.
TUSINDE TAK PETER - JEG ER DIG DYBT TAKNEMMELIG.
Det er så frygtelig svært lige nu, men trods alle mine tårer, så har jeg fred i mit hjerte, for jeg ved, at det var det bedste jeg kunne gøre for Nomi, og i mine tanker leger hun nu ved Regnbuebroen sammen alle de andre Lassier .
 

Nomi var - ligesom sin familie - en dygtig dressurhund, hun var en dejlig, glad og lærevillig hund med et skønt nervefast temperament.
Sød og venlig overfor alle der mødte hende med venlighed, men også stærk og dominant, hvis andre hunde ikke opførte sig korrekt.

Nomi var HD fri og øjenlyst uden tegn på arvelige øjensygdomme.
Hun fik  2. præmie på udstilling - havde for meget hvidt, (hun var jo  withe factored) og så var hun for stor og amerikansk!

Nomi trænede rally-lydighed på sine gamle dage, og det syntes hun var vældig sjovt. Hun bestod begynderprøven de 3 gange hun var oppe med pointene: 97, 96 og 97 ud af 100 mulige og fik titlen Rally Begyndermester - RB - i en alder af 12 år.

Nomi havde en helt fantastisk personlighed, og hun var en eminent fører for Lassieflokken helt til sin død.

Nomi er mor til P- + S- + U- kuldene.Her er Nomi sammen med Luna da de blev henholdsvis nr. 1 og 2 ved en officiel rallyprøve


 

Nomi var en meget klog flokfører for alle Lassie-hundene, hun sørger for ro og orden, så der aldrig var ballade.

Alle respekterede hende, men hun var venligheden selv, et blik fra hende var nok  - hende kunne man lære meget af.


Stamtavle for LASSIES NEWLOOK NAOMI:

LP1 BRGPR. Dutchamco’s
Beloved Bronze
Buick
American Classic Devon-Gabo
von der Wielandsschmiede
American Black Slade v.d.Wielandsschmiede
American Classic  Black Amelie von der Wielandsschmiede
Dutchamco’s
Aycaleen In Gold
Cul Mor’s White Fernando
American Classic Daisy von der Wielandsschmiede
Lassies
Sweet Isabel
LP1
Lassies Sweet Glenna
Shep’s  Black Charming Chap
LP1 Lymik My Sweet lady Lassie
Lassies Elchicco Excalibur’s Misty Marauder
Lassies Bella Blondie