Lidt af hvert

Jeg bliver tit spurgt om, hvordan jeg gør - eller hvad jeg bruger, eller.....? derfor:
Sådan gør jeg:

Fodring
Alle mine hunde tåler hvad som helst, de er ikke syge eller har allergi, så jeg skal ikke tage specielle hensyn til fodertype. Jeg fodrer udelukkende med Royal Canin hundefoder, og jeg bruger den variant der hedder "Size Maxi", som er til hunde med en voksenvægt på over 25 kg - hvilket alle mine har. Til små hvalpe bruger jeg "Starter", til de lidt ældre hvalpe og unghunde bruger jeg "Puppy", og til alle de voksne - uanset alder - bruger jeg "Adult".  Det foder har jeg brugt i mange år og det trives mine hunde rigtig godt på, de har aldrig dårlig mave, og spiser hurtigt og helt op hver gang.
Mine får mad 2 gange om dagen - morgen og sen eftermiddag, og har jeg en rest fra gårsdagens middag eller noget andet mad jeg selv er blevet træt af, ja, så får de det over deres mad - lidt guf kan vi jo alle lide. Desuden har jeg høns, og derfor får hundene æg i deres mad flere gange om ugen.
Royal Canin er bare et af rigtig mange gode fodertyper, det er det, jeg synes er bedst efter at have prøvet mange forskellige, men det er bestemt ikke det eneste saliggørende, og stortrives hunden på et andet foder, så er alt jo godt, og der er ingen grund til at skifte.

Når der er en hund i flokken, der har fødselsdag, så fejrer vi det med at alle får en stor klat flødeskum over maden
Lidt fjollet har man jo lov at være ;-)

 

Desuden får de kødben en gang om ugen, det er ben fra lam, kalv, okse og bisonokse.
Det er noget de sætter stor pris på, og så er det rigtig godt for tænderne.

Halsbånd og liner

Jeg bruger den type halsbånd, man kalder "halvkvæler". Det vil sige, at det sidder ganske løst, når hunden går pænt, men strammer ind så det sidder tæt omkring hundens hals, hvis den trækker - dog uden på nogen måde at kunne kvæle hunden. Jeg foretrækker et bredt og blødt halsbånd, så det er rart for hunden at have på, og bestemt ikke genere, når den går uden snor. Linen skal også være forholdsvis blød og bred, da det er rarest at have i hånden - især når man går med mange hunde.


Det er desuden meget vigtigt for mig, at
halsbånd og liner kan puttes i vaskemaskinen.

Halsbånd med navn og matchende liner:
De fleste af mine halsbånd og liner er fra:
Q-broderier, som også laver alt muligt andet - med eller uden navn på.
Er I interesseret, så kontakt Q-broderier, og fortæl, at I har en collie fra mig, og om det er en han eller tæve, så kender Marianne størrelsen.
Mariannes hjemmeside er lukket, men hun kan findes på FaceBook uder: "Q-Broderier og halsbånd", det er en lukket gruppe, så man skal først anmode om medlemskab.

Soignering
Jeg børster mine hunde grundigt igennem én gang om ugen, og når de er i fæld, så børster og reder jeg, så tit jeg orker. Én gang om måneden får de så den store omgang, hvor jeg klipper klør, renser tænder og soignere poter og omkring ørerne.
Det er efter min mening den bedste måde at holde sin collie i smuk og glansfuld pels, og holde tænderne frie for tandsten, så man aldrig behøver at få dyrlægen til at rense dem.
Jeg vasker kun sjældent mine hunde, da de ikke har for vane at rulle sig i noget ulækkert. Hvis colliens pels bliver passet ordentligt, så er den næsten smuds- og vandafvisende, dvs. at alm. snavs drysser af, lige så snart hunden er tør, og er den ude i regnvejr, er den dejlig tør helt inde ved huden - det er kun dækpelsen der våd. Hvis man vasker sin collie for tit, ødelægger man denne egenskab.

Her er de "redskaber", jeg bruger mest.

 

horizontal rule