LP1 Lymik My Sweet Lady Lassie

Født 17. juli 1988 - død 16. april 2002
Zobel/hvid tæve opdrættet af Lykke Mikkelsen, kennel Lymik.

Tirsdag d.16 april 2002 blev Lady's sidste - på Dronningens fødselsdag hvor Dannebrog vejrede festligt fra hver en flagstang - var der sorg hos os.
Lady var frisk til det sidste, dagen før hun døde gik hun om morgenen glad med i skoven, og da vi kom hjem spiste hun sin mad som hun plejede. Men da jeg kom hjem fra arbejde kl. 13. var hun næsten ikke i stand til at gå. Hun kunne ikke holde balancen, og måtte bæres ud og ind fra haven, hvor hun kun kunne gå ganske få skridt.
Jeg kunne ikke tage den tunge beslutning lige med det samme, jeg måtte se hvad vej det gik, måske ville hun have det bedre næste dag, man har vel lov til at håbe! Det havde hun desværre ikke – efter at have våget hos hende om natten, hvor det kun blev værre og værre, kunne Lady om morgenen slet ikke stå på benene og dyrlægen måtte tilkaldes for at gøre en ende på hele. Det er så frygtelig hårdt, men samtidig så rigtigt, at være i stand til at give hende fred.

Mine tårer er ikke fordi jeg føler det er uretfærdigt eller urimeligt at Lady ikke kunne leve mere, hun fik et langt og godt hundeliv, og det er da de færreste collier der bliver næsten 14 år gammel.
Mine tårer er kun fordi det altid er svært at miste nogen man holder af.

 

Lady 2 måneder gammel - er hun ikke kær
1 år gammel og hun elskede at blive børstet på maven – helst af Tina
Lady var en meget smuk og elegant hund, og blev naturligvis lydighedstrænet, hvilket hun holdt meget af. Hun var så glad for træning, at jeg blev ved med at holde det ved lige, så hun kom med til en lydighedsprøve som veteran - over 7 år - og da kan man selv bestemme, hvor højt hunden skal springe. Det var herligt at stå i ringen og bede om at få taget et bar brædder af, og på dommerens undren kunne se, at han ikke regnede med at det var en ældre dame han stod overfor.
Lady oplevede - som de fleste ældste tæver i en flok - at være floklederen. Det var hun god til, der var ingen skærmydsler, for Lady magtede "dræberblikket". Hun behøvede ikke så meget som at knurre, hun stirrede bare, og alle rettede ind. En dag hvor hun lå under sofabordet, kom en hvalp forbi, men den satte pludselig i et hyl og løb ud. Jeg undrede mig, for jeg så at der slet ikke var nogen henne ved hvalpen, men så så jeg at Lady lå under bordet, og var klar over at hun havde sendt dræberblikket!

 

Her er Lady fotograferet på sin 13 års fødselsdag, der skulle blive den sidste, hvor hun selvfølgelig blev fejret på behørig vis

 


Sofie (vores sheltie) og collierne: Buick, Isa, Luna, Nomi, Chevy, Lady og forrest Tjalfe klar til en tur i skoven
Billedet taget blot 2 dage før vi mistede Lady - hun var frisk til det sidste.


 

 

Stamtavle for LYMIK MY SWEET LADY LASSIE:

DK Ch. Angelfield
Athens Star
PelidoDouble
Fantasy
GB Ch. Arranbrook Mr Chips O.Aberhill
Pelido French Knickers
GB Ch. Angelfield
Petite Etoile
GB Ch. Arranbrook Mr Chips O.Aberhill
Angelfield Sweet Charlotte
Danborn Good Gracious DK Ch.
Burrsdone Baldrian
Brettonpark Handy-Andy
Seaband Black Sensation O.Burresdone
Danborn
Baby Blush
Arcot A Bit Of A Chance
Int.Ch. Angelfield April Affair