Bentes lækre kage fra Jyllands-turen 2015:

Kolding-chokoladekage

Spist med stor begejstring efter turen i Marielundskoven d. 12/9 2015

 

  400 gram mel
100 gram kakao
350 gram sukker
1 tsk natron

-----
1/2 ltr. appelsinjuice
200 gram smeltet margarine
4 æg
 

Det tørre blandes, det våde blandes og røres i det tørre.
Kagen kommes i bradepande (dette er halv størrelse af den i skoven)
og bages ved 175 grader i ca. 30 minutter 

Tages ud og afkøles inden glasur smøres på
-----

DumleGlasur 

2 spsk piskefløde
120 gram dumle karameller
100 gram smør (stuetempereret)
5 dl flormelis tilsættes lidt af gangen (bestemmer konsistensen)
 

Fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad det smelte sammen ved lav varme.
Tag gryden af varmen.
Pisk smørret blødt og tilsæt karamelblandingen.
Flormelis piskes i – lidt af gangen til rette konsistens

Karamelglasuren smøres ud over den afkølede chokoladekage.

 Stilles på køl til den skal serveres. Velbekomme.....................

UHA - den var god