Alternativ måde til at begrænse flåtangreb:
 

 
 

Ca. 10 g tørret rosmarin

1 spsk. madolie

½ l vand

Gives et kort opkog og står i gryden og køler af.
Filtreres gennem et kaffefilter og kommes på en vandforstøver.
Hundene sprøjtes grundigt over det hele et par gange om ugen - eller hver gang man skal i skoven.
Man skal naturligvis ikke sprøjte hunden i hovedet, der sprøjter jeg i min egen hånd, og aer vovsen, så den på den måde også får noget på hovedet.


 
 

Jeg har brugt denne metode på alle mine hunde, men vi går dog slet ikke i skoven i sommerhalvåret, hvor det myldrer med flåter. Men fra oktober/november og til marts/april, hvor flåterne ikke er særlig aktive, går vi i skoven hver dag, og så bruger jeg denne blanding så længe temperaturen er over 5-6 grader, kommer den derunder er flåterne næsten ikke er aktive. I overgangstiden (april og oktober) har denne - for hunde - ganske ufarlige mikstur haft rimelig god virkning.

Rosmarin købes billigst hos TIGER-butikkerne, hvor man får 60 g for 10 kr.

Man kan jo også lige spraye sine egne ankler inden skovturen, for at sikre sig selv mod skovens farligste dyr.

Jeg har desværre hørt om grimme reaktioner ved flere af de gængse produkter, f.eks. ændret adfærd/humør efter Seresto halsbåndet, og pludselig, uforklarlig sygdom og kramper efter Bravecto pillen.

Et flåtbid kan også være farligt, meget farligt, men efter min mening er er der større risiko ved at giften.
Her fjerner jeg nok sådan ca. 1-2 flåter om ugen - og da jeg har 7 hunde, så er det i gennemsnit en flåt om måneden, de får på sig. De er aldrig blevet syge, men deres immunforsvar er nok også højt, da de lever et meget harmonisk liv uden stress.